Το νομοσχέδιο του υπουργείου εθνικής άμυνας για τη θητεία πρέπει να μπλοκαριστεί από τους αγώνες των εργαζομένων, της νεολαίας και των στρατευμένων

2016-02-02 23:36

 

               Το αντεργατικό έκτρωμα που κρύβεται πίσω από τον τίτλο: «Ρύθμιση θεμάτων μεταθέσεων οπλιτών, μέριμνας προσωπικού και άλλες διατάξεις», προβλέπει ακόμα βαθύτερο τσάκισμα των εργατικών δικαιωμάτων και κατακτήσεων.  Το νομοσχέδιο για τη θητεία ουσιαστικά έρχεται να διαλύσει ακόμα περισσότερο τις εργασιακές σχέσεις και την εργατική τάξηνα στερήσει κάθε δυνατότητα ύπαρξης κοινού υλικού συμφέροντος και κοινού αγώνα, σπέρνοντας τον ατομισμό, τον ανταγωνισμό, στην καθημερινότητα της ζωής των εργαζομένων και της νεολαίας.

 

         Αυτό επιτυγχάνεται με την εργασιακή εκμετάλλευση της στρατευμένης νεολαίας  και συνδέεται με την συνολική αντιδραστική αναδιάρθρωση των εργασιακών σχέσεων και την υποχρεωτική στράτευση των  γυναικών.

 

         Με αιχμή την πιστοποίηση και τη μοριοδότηση των στρατευμένων που θα παράσχουν δωρεάν εργασία, το σύνολο της νεολαίας εμπλέκεται στα γρανάζια του «εθελοντισμού» προκειμένου να διεκδικήσουν «ισότιμα» εργασία, υλοποιώντας  τις προτάσεις του πρώην Υπουργού Παιδείας Α. Λοβέρδου και πρόσφατα του Υπουργού Εθνικής Άμυνας  Π. Καμμένου για κάλυψη θέσεων εργασίας εκπαιδευτικών με δέλεαρ μόρια για μελλοντικούς διαγωνισμούς ΑΣΕΠ!

 

         Επιχειρούν έτσι «την καλύτερη  διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού», δηλ. τους στρατευμένους που θα εργάζονται δωρεάν για Στρατό – Κράτος – ΟΤΑ, δημιουργώντας φαντάρους διαφορετικών ταχυτήτων, αφού στο άρθρο 10 του νομοσχεδίου προβλέπεται ότι: «με προεδρικό διάταγμα καθορίζονται οι όροι, οι προϋποθέσεις, οι δικαιούχοι, οι διαδικασίες και κάθε άλλη αναγκαία λεπτομέρεια προκειμένου η εκπλήρωση της στρατιωτικής θητείας και η άσκηση συγκεκριμένων καθηκόντων κατά την διάρκεια της να παρέχει δυνατότητες μοριοδότησης ή αναγνωρισμένη προϋπηρεσία ή οποιαδήποτε άλλη δυνατότητα για την συμφιλίωση της στρατιωτικής θητείας με την επαγγελματική εξέλιξη».

 

      Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ακολουθώντας πιστά τις πολιτικές της Ε. Ε. για περαιτέρω ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων, εντάσσει στον κυβερνητικό της σχεδιασμό τη δημιουργία δωρεάν εργαζόμενων στρατιωτών όχι μόνο για να καλύπτουν χιλιάδες θέσεις εργασίας, αλλά και για  να χρησιμοποιηθούν ως «δούρειος ίππος» για τον κατακερματισμό και την έξαρση του ανταγωνισμού μεταξύ των εργαζόμενων για μια θέση εργασίας!

 

       Αντί λοιπόν να αγωνιζόμαστε ενωμένοι για τα κοινά μας συμφέροντα θα πολεμάμε μεταξύ μας διεκδικώντας όλο και περισσότερα μόρια, μήπως και μας πάρουν για δουλειά.

 

       Οι εργαζόμενοι και η νεολαία δεν πρέπει να επιτρέψουμε σε καμία περίπτωση να περάσει στα ψιλά ένας νόμος που θίγει ξεκάθαρα υλικά – ταξικά  συμφέροντα της εργαζόμενης πλειοψηφίας. Ιδιαίτερα για το χώρο των εργαζόμενων εκπαιδευτικών εκατοντάδες θέσεις εργασίας εκπαιδευτικών (προσλήψεις αναπληρωτών) κινδυνεύουν να χαθούν με την ψήφιση και εφαρμογή του συγκεκριμένου νομοσχεδίου.

 

        Απαιτούμε την κατάργηση του συγκεκριμένου νόμου και καλούμε τα εργατικά συνδικάτα και τις εκπαιδευτικές ομοσπονδίες (Δ.Ο.Ε. – Ο.Λ.Μ.Ε.) να πάρουν ανάλογη θέση διεκδικώντας σταθερή και μόνιμη εργασία για όλους χωρίς εθελοντισμούς και μοριοδοτήσεις,  μισθό στους φαντάρους στο ύψος του βασικού μισθού, καθιέρωση ασφάλισης – ένσημα, ένταξη στο Ταμείο Ανεργίας των απολυόμενων στρατιωτών και χορήγηση επιδόματος ανεργίας, καμιά κάλυψη θέσης εργασίας από φαντάρους. Το κράτος να αναλάβει το κόστος της θητείας.

 

 

Γ                                                                                                                ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

 

                                                                                       Η πρόεδρος             Η γραμματέας

 

                                                 Γράφου Ματίνα             Ρέππα Ντίνα