Συντονιστικό Αναπληρωτών Αδιόριστων Εκπαιδευτικών: Ψήφισμα/ Στηρίζουμε και καλούμε στην κινητοποίηση την Παρασκευή 7/7 11:00 στην ΔΔΕ ΠΕΙΡΑΙΑ (ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ 35)

2023-07-06 16:06

06-07-2023

Ως Συντονιστικό Αναπληρωτ(ρι)ών Αδιόριστων Εκπαιδευτικών καταγγέλλουμε την βιομηχανία των διώξεων εκπαιδευτικών και της ποινικοποίησης της συνδικαλιστικής δράσης από την ΔΔΕ Πειραιά, που συνεχίζεται και κλιμακώνεται. Μετά από όλες τις διώξεις που επιχειρήθηκαν από την αρχή της χρονιάς, την τελευταία (!) ημέρα 7 συνάδελφοι έλαβαν τηλεφώνημα από το πειθαρχικό τμήμα της ΔΔΕ για να παραβρεθούν και παραλάβουν την κλήση τους. Όλοι παραπέπονται σε πειθαρχικό με το -χουντικής έμπνευσης- παράπτωμα της «της αναξιοπρεπούς ή της ανάρμοστης ή ανάξιας για υπάλληλο συμπεριφοράς»

 

  • Τα 4 μέλη της ΕΛΜΕ Πειραιά (εκ των οποίων και 1 μέλος του ΔΣ) διώκονται για την συμμετοχή τους σε κινητοποίηση της ΕΛΜΕ Πειραιά ενάντια στις εξετάσεις Pisa που κατηγοριοποιούν ταξικά ακόμα περισσότερο μαθητές και σχολεία. Αποτελεί συνέχεια της διαδικασίας προανάκρισης που είχε ξεκινήσει με πρωτοβουλία της ΔΙΔΕ τον τελευταίο μήνα
  • Τα 2 μέλη της ΕΛΜΕ Πειραιά διώκονται για συμμετοχή τους στην κινητοποίηση το 2020 για την επέτειο από την δολοφονία του 15χρονου Α. Γρηγορόπουλου από τον αποφυλακισθέντα ειδικό φρουρό (όπου και τους συνέλαβαν με πρόφαση τις απαγορεύσεις λόγω κόβιντ). Φαίνεται ο ΔΔΕ επεδίωξε στην δικαστική τους ομηρία να προσθέσει και πειθαρχικό παράπτωμα επειδή τόλμησαν να επιδιώξουν να διαδηλώσουν!
  • 1 μέλος της ΕΛΜΕ Πειραιά πέρα από...«ανάρμοστη συμπεριφορά» κατηγορείται και για «κακόβουλη άσκηση  κριτικής των πράξεων της προϊστάμενης αρχής» γιατί σε ηλεκτρονικό του μήνυμα προς τους συναδέλφους του σχολείου σχολίασε την εγκύκλιο του -πρώην- ΓΓ του ΥΠΑΙΘ Κόπτση, μία μέρα μετά την κατάρρευση της Τράπεζας Θεμάτων.

Αν δεν αποτελούν τα παραπάνω βιομηχανία διώξεων τότε τί αποτελούν; Φυσικά αν τα προσθέσουμε σε όλες αυτές τις διώξεις που έχουν γίνει αυτή τη χρονιά στον Πειραιά. Όπως και μια σειρά διώξεις που έχουν στηθεί το τελευταίο διάστημα σε εκπαιδευτικούς σε όλη την Ελλάδα. Αποτελεί υλοποίηση του δόγματος της κυβέρνησης της ΝΔ «νόμος και τάξη», όπου θα φιμώνονται και θα καταστέλλονται οι φωνές εκείνες που αντιστέκονται στην επίθεση. Μια επίθεση στο σύνολο των δικαιωμάτων στο δημόσιο σχολείο με στόχο την πλήρη διάλυση τους και εν τέλει τη λειτουργία του με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια που επιδιώκουν  ΕΕ, ΟΟΣΑ και  Κεφάλαιο. Παίρνουν δύναμη από τις κεντρικές  πολιτικές τρομοκρατίας και καταστολής, των νόμων που χτυπάνε το δικαίωμα στην απεργία, των απεργιών που κρίνονται «παράνομες», των απαγορεύσεων των διαδηλώσεων.

 

Οι διώξεις αυτές δεν αφορούν μόνο τον Πειραιά, ούτε μόνο τους εκπαιδευτικούς! Ξέρουμε ότι τελικός στόχος είναι να κάμψουν κάθε προοπτική λαϊκής αντίστασης στην βαρβαρότητα που διαμορφώνεται!

 

Δηλώνουμε ότι οι κινήσεις αυτές δεν μας τρομοκρατούν. Δεν μας τρομοκρατεί η επιχείρηση φίμωσης των σωματείων, της συνδικαλιστικής και πολιτικής δράσης. Δεν θα μας κάνουν να σωπάσουμε! Καταγγέλλουμε τις διώξεις αυτές! Δηλώνουμε την συμπαράσταση και την αλληλεγγύη μας στους συναδέλφους που διώκονται! Κινητοποιούμαστε μαζικά απαιτώντας να σταματήσει κάθε διαδικασία δίωξης!

 

Καταγγέλλουμε την επιχείρηση τρομοκράτησης, φίμωσης και ομηρίας

Κινητοποιούμαστε μαζικά για να σταματήσουν τώρα όλες οι διώξεις

Δηλώνουμε την συμπαράσταση και την αλληλεγγύη μας στις/στους συναδέλφισσες/ους που διώκονται!

Η τρομοκρατία δε θα περάσει - του λαού η πάλη θα τη σπάσει!

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΝΝΑΤΙΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 7/7 11:00 στην ΔΔΕ ΠΕΙΡΑΙΑ 

(ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ 35)

Συντονιστικό Αναπληρωτών Αδιόριστων Εκπαιδευτικών