Συντονιστικό Αναπληρωτών Αδιορίστων Εκπαιδευτικών: ΠΛΗΡΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΚΥΗΣΗΣ ΚΑΙ ΜΗΤΡΟΤΗΤΑΣ Το αν και πότε θα γίνεις γονιός πρέπει να το αποφασίζεις μόνο εσύ, κανένα υπουργείο, κανένας εργοδότης!

2019-04-05 07:26

Για το Σάββατο 13/4 μετακινήθηκε η κινητοποίηση  για την μητρότητα στην Ερμού λόγω καιρού. Το επόμενο Σάββατο η Ερμού θα γεμίσει με μητέρες και τα παιδιά τους, με χρώματα και κέφι, με τις φωνές και τα τραγούδια μας, με αποφασιστικότητα ότι το δίκιο είναι με το μέρος των εργαζόμενων και δηλώνουμε αταλάντευτα ότι θα δώσουμε τέλος στα παιχνίδια που παίζονται στην πλάτη μας!

Θα παλέψουμε για ό,τι δικαιωματικά μας ανήκει. Συνεχίζουμε των αγώνα μας αποφασιστικά!

Δίνουμε ραντεβού το επόμενο Σάββατο, στις 11πμ στην Ερμού για να υπερασπιστούμε τα δικαιώματα όλων των εργαζομένων στη μητρότητα!

Απαιτούμε, διεκδικούμε, κερδίζουμε! Με τους αγώνες μας θα νικήσουμε! Όλες/όλοι εκεί!

 

Οι εκβιασμοί που δεχόμαστε οι νέοι εργαζόμενοι γονείς πρέπει να σταματήσουν! Οι αναπληρώτριες αφήνουν τα μωρά τους μόλις 5 μηνών για να γυρίσουν στη δουλειά τους, διακόπτοντας πρόωρα το θηλασμό, ή εξαναγκάζονται σε άδειες άνευ αποδοχών και ενσήμων, που τους στερούν το επίδομα ανεργίας το καλοκαίρι και την έγκαιρη πρόσληψη την επόμενη σχολική χρονιά.

Στον ιδιωτικό τομέα, αν μείνεις έγκυος μπορεί και να απολυθείς. Οι μάνες και οι πατέρες που δουλεύουν με μπλοκάκι (Δελτίο Παροχής Υπηρεσιών) δεν δικαιούνται ούτε μια μέρα άδειας. Να στήσουμε δίχτυ προστασίας απέναντι στην εργοδοτική τρομοκρατία και ασυδοσία!

 

Σε όλα αυτά απαντάμε αγωνιστικά και αποφασιστικά! Η βαρβαρότητα της ελαστικής εργασίας, που καθοδηγείται από Κυβέρνηση, ΕΕ και ΟΟΣΑ δεν θα περάσει!

Όλα τα βρέφη έχουν τις ίδιες ανάγκες.

Καταγγέλλουμε κράτος, υπουργεία και εργοδοσία που τιμωρητικά διακρίνουν τα παιδιά των αναπληρωτριών και των εργαζόμενων με συμβάσεις ορισμένου χρόνου, στερώντας τους τα αυτονόητα δικαιώματά τους! Συνεχίζουμε τον αγώνα μας για ΠΛΗΡΗ εξίσωση αδειών ανατροφής, χορήγηση αδειών επαπειλούμενης κύησης και ασθένειας τέκνου.

Να παλέψουμε για ό,τι δικαιωματικά μας ανήκει!

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

  • Πλήρη προστασία της μητρότητας – 9μηνη άδεια ανατροφής για όλους τους γονείς αναπληρωτές εκπαιδευτικούς με πλήρεις αποδοχές, καταβολή ενσήμων και αναγνώριση της προϋπηρεσίας

  • Πλήρη προστασία της κύησης, ακώλυτη χορήγηση γονικών αδειών και άδειας ασθένειας τέκνου και 5μηνης άδειας επαπειλούμενης κύησης με πλήρεις αποδοχές, καταβολή ενσήμων και αναγνώριση της προϋπηρεσίας

•   Πλήρη καταβολή μισθού και ενσήμων κατά τη διάρκεια της άδειας τοκετού και λοχείας δίχως τον περιορισμό των 200 ενσήμων τη διετία - Κανένας αποκλεισμός από παροχές μητρότητας για τις άνεργες συναδέλφισσες - Αύξηση της άδειας κύησης και λοχείας σε περιπτώσεις πολύδυμης κύησης και πολυτεκνίας - Συμπερίληψη των περιπτώσεων υιοθεσίας

•   Αναδρομική προσμέτρηση της προϋπηρεσίας και των ενσήμων για όσες/ όσους εξαναγκάστηκαν σε χρήση των αδειών άνευ αποδοχών

•   Να δοθεί σε ΟΛΕΣ τις αναπληρώτριες μητέρες η άδεια των 3,5 μηνών με παιδιά έως 4 ετών

 

ΟΛΕΣ/ΟΙ ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΗΝ ΕΡΜΟΥ (Σύνταγμα) ΣΑΒΒΑΤΟ 6/4 11:00 ΤΕΡΜΑ ΣΤΗΝ ΑΔΙΚΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΕΜΠΑΙΓΜΟ

ΠΛΗΡΗ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ, ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ!