Συντονιστικό Αναπληρωτών Αδιόριστων Εκπαιδευτικών - Κάτω τα χέρια από τα συνδικαλιστικά μας δικαιώματα- Προσπάθεια αποκλεισμού αναπληρωτή από το ΔΣ της ΕΛΜΕ Λασιθίου

2024-06-24 17:07

Για ακόμα μια φορά γινόμαστε μάρτυρες ξεδιάντροπης επίθεσης στα δικαιώματα των ανπαληρωτριών/ών, και αυτή τη φορά όχι από το υπουργείο παιδείας, αλλά από το μακρύ του χέρι, την παράταξη της ΔΑΚΕ στην ΕΛΜΕ Λασιθίου! Η εν λόγω παράταξη προσπαθεί να αποκλείσει αναπληρωτή εκπαιδευτικό εκλεγμένο με όλες τις απαραίτητες διαδικασίες στο ΔΣ της ΕΛΜΕ του, δεν αναγνωρίζει την σύσταση του ΔΣ και μάλιστα απειλεί με διώξεις!

Είναι ξεδιάντροπο και απαράδεκτο η παράταξη αυτή, η οποία ήδη έχει πρωταγωνιστήσει σε ανακοινώσεις ΣΕΠΕ και ΕΛΜΕ για τον τρόπο που έχει οργανώσει τις υβριδικές εκλογές (δια ζώσης και ηλεκτρονικά) σε σωματεία εκπαιδευτικών (βλ. ανακοινώσεις για Λάρισα, Χαλκίδα, Δ’ Θεσσαλονίκης και αλλού)  να επιχειρεί να αποκλείσει τον αναπληρωτή συνάδελφο από την θέση του στο ΔΣ, κάτι που θα ζήλευε το υπουργείο παιδείας και όλοι οι αντιδραστικοί υπουργοί που έχουν περάσει από αυτό μέχρι και σήμερα!

Θυμίζουμε την παράνομη παρακράτηση μορίων προϋπηρεσίας εις βάρος των συναδελφισσών – τότε μελών του Συντονιστικού Αναπληρωτ(ρι)ών- Δινοπούλου Β. και Μαργαρίτη Ε., όταν το 2018-2019 ήταν εκλεγμένες στα ΔΣ της ΔΟΕ και του ΣΕΠΕ Ηρώ Κωνσταντοπούλου αντίστοιχα. Με την πίεση του κινήματος, οι μήνες και οι μέρες προϋπηρεσίας που είχαν κρατηθεί από τις συναδέλφισσες επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, επειδή είχαν χρησιμοποιήσει τις συνδικαλιστικές άδειες που δικαιούνταν, τελικά μέτρησαν κανονικά στο σύνολο της προϋπηρεσίας τους!

Υπογραμμίζουμε ότι η κυβέρνηση της ΝΔ πατώντας σε νομοθετήματα των προηγούμενων και αξιοποιώντας τον αντεργατικό νόμο Χατζηδάκη που έφερε το 2020, προσπαθεί να διαλύσει τα σωματεία, τον συνδικαλισμό, κάθε μορφή διεκδίκησης, για αυτό και σταμάτησε τις άδειες την ημέρα πραγματοποίησης γενικών συνελεύσεων και εκλογών, στέλνει κάθε μορφή απεργίας των εκπαιδευτικών στα δικαστήρια και πολλά άλλα. Αυτή η άνευ προηγουμένου επίθεση επιδιώκει να κάμψει την αποφασιστικότητα όσων επιλέγουν την συλλογική δράση και την άμεση εμπλοκή τους στις διαδικασίες των σωματείων τους, που απαιτούν την ενεργό παρουσία, τον λόγο και την αποφασιστική διεκδίκηση! Μάλιστα, συγκεκριμένα για τους αναπληρωτές/τριες, επιδιώκουν να τιμωρήσουν και στην πραγματικότητα να απομακρύνουν τους αναπληρωτές από τα σωματεία τους!

Δεν σκύβουμε το κεφάλι! Δεν θα επιτρέψουμε το σιωπητήριο και καμία καταπάτηση των δικαιωμάτων μας!

Απαιτούμε εδώ και τώρα να σταματήσει κάθε τέτοια ενέργεια, ΔΟΕ και ΟΛΜΕ να πάρουν θέση! Απαιτούμε ίσα εργασιακά, συνδικαλιστικά και ασφαλιστικά δικαιώματα για όλες και όλους!