Συντονιστικό Αναπληρωτών Αδιορίστων Εκπαιδευτικών: Καλούμε όλα τα σωματεία και τους συλλόγους δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, κοινωνικούς χώρους, όλες και όλους σε σύσκεψη συντονισμού για την οργάνωση των επόμενων βημάτων της Καμπάνιας για την Προστασία της

2020-01-15 23:29

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΜΗΤΡΟΤΗΤΑΣ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΝΙΚΗΣΕΙ

 

Είμαστε εργαζόμενες/οι στον ιδιωτικό τομέα και συμβασιούχες/οι στον ευρύτερο δημόσιο τομέα. Είμαστε εργαζόμενοι με μπλοκάκι παροχής υπηρεσιών, είμαστε αναπληρωτές και έκτακτοι υπάλληλοι. Είμαστε ελαστικά εργαζόμενοι και εργαζόμενες, χωρίς δικαιώματα σε άδειες ασθενείας, στην κύηση, στη μητρότητα, στην ανατροφή των παιδιών μας. Οι αγώνες μας το περασμένο διάστημα έφεραν τις πρώτες μας νίκες και μας έδειξαν το δρόμο. Συνεχίζουμε με ανυποχώρητο αγώνα μέχρι να πετύχουμε άδειες επαπειλούμενης κύησης, τοκετού, λοχείας, ανατροφής, προγεννητικού ελέγχου για όλες τις εργαζόμενες και εργαζόμενους (δικαίωμα άδειας ανατροφής και στους πατέρες), αλλά και αναρρωτικές άδειες και άδεια ασθενείας τέκνου με πλήρεις αποδοχές.

 

Τα δίκαια αιτήματά μας, η προηγούμενη εμπειρία των κινητοποιήσεων και των συνελεύσεων που πραγματοποιήθηκαν το προηγούμενο διάστημα, μας δείχνουν πως ο αγώνας μας μπορεί και πρέπει να νικήσει.

 

Καλούμε λοιπόν σε σύσκεψη συντονισμού για την οργάνωση των επόμενων βημάτων της Καμπάνιας για την Προστασία της Μητρότητας το Σάββατο 25 Γενάρη στις 17.00 στη ΔΟΕ (Ξενοφώντος 15Α, Σύνταγμα) όλα τα σωματεία και τους συλλόγους δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, κοινωνικούς χώρους και καθέναν και καθεμιά που θέλει να παλέψει για να εντείνουμε τον αγώνα μας για την προστασία της μητρότητας και την διεκδίκηση πλήρων εργασιακών, συνδικαλιστικών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων για όλους εργαζόμενους. 

 

 

Ακολουθούν τα βήματα της Καμπάνιας μέχρι σήμερα:

 

Πρώτη σύσκεψη της Καμπάνιας της Μητρότητας για το 2018

 

Βήματα της Καμπάνιας - Γνωμοδότηση Δικηγόρου - Αιτήσεις αναπληρωτών γονέων για 9μηνη άδεια

 

Δεύτερη σύσκεψη Καμπάνιας - Κάλεσμα σε κινητοποίηση 28/3

 

Αφίσα Άδεια ανατροφής… και άλλα παραμύθια του Υπουργείου Παιδείας

 

Δελτίο τύπου της συνέντευξης τύπου 17.4.2019

 

Βίντεο Καμπάνιας "Ιστορίες ελαστικά εγαζόμενων γυναικών"

 

Κάλεσμα κινητοποίησης Υπ. Εργασίας 5.12.2019

 

Καμπάνια Μητρότητας στο FB με φωτογραφίες, ανακοινώσεις και προσωπικές ιστορίες