Συντονιστικό Αναπληρωτών Αδιόριστων Εκπαιδευτικών: Η πλειοψηφία της ΔΟΕ σφραγίζει τις αίθουσες συνεδριάσεων της και πετάει έξω τον μαχόμενο κόσμο της εκπαίδευσης!

2022-06-01 19:11

1/6/2022

 

Οι πλειοψηφίες των ομοσπονδιών στην ΔΟΕ και ΟΛΜΕ με προφορική συμφωνία από το 2020(!) αρνούνταν να παραχωρήσουν τις αίθουσες συνεδριάσεων των ομοσπονδιών στο Συντονιστικό Αναπληρωτών Αδιόριστων Εκπαιδευτικών λόγω Covid(!). Ακόμα και τώρα που όλα τα πρωτόκολλα έχουν αρθεί, η ΔΟΕ σε νέο αίτημά μας κωλυσιεργεί να απαντήσει. Οι αίθουσες παραμένουν κλειστές και δεν δίνονται, όχι γιατί γίνεται χρήση τους από άλλους, αλλά επειδή υπάρχει πολιτική απόφαση να μην δοθούν!

 

Ο κυβερνητικός συνδικαλισμός της ΔΟΕ δεν θέλει ούτε καν να συζητάμε!

 

Στα πολλαπλά αιτήματα του Συντονιστικού για παραχώρηση της αίθουσας συνεδριάσεων για ανοιχτή συνέλευση η ΔΟΕ για μήνες απαντούσε αρνητικά, ενώ η ΟΛΜΕ δεν μπήκε καν στον κόπο να απαντήσει. Συνεχίζουν την προκλητική αυτή στάση αφού τώρα κωλυσιεργούν να ορίσουν την παύση της προηγούμενης συμφωνίας τους και να δώσουν την αίθουσα σε όποιο σωματείο/σύλλογο και εκπαιδευτική συλλογικότητα τη ζητήσει. Απ’ ότι φαίνεται έχουν αποφασίσει να κατεβάσουν τα ρολά στο εργατικό κίνημα και δεν θέλουν να κουνηθεί τίποτα, ακόμα και όταν προσπαθούν οι εργαζόμενοι να βρεθούν να συζητήσουν και να αντισταθούν.

 

Χωρίς να υπάρχει καταγεγραμμένη απόφαση των ΔΣ αποφασίζουν να σφραγίσουν τους χώρους των ομοσπονδιών και να αφήσουν έξω τους εργαζομένους που θέλουν να βρεθούν να συζητήσουν, πώς θα πάμε κόντρα στον γραπτό ΑΣΕΠ και το προσοντολόγιο Γαβρόγλου και πώς θα παλέψουμε για την κατάργηση της ελαστικής εργασίας και την μόνιμη και σταθερή δουλειά όλων μας.

 

Δηλώνουμε ξεκάθαρα ότι η ΔΟΕ δεν είναι το ΔΣ της αλλά η εργαζόμενη βάση της εκπαίδευσης που παλεύει καθημερινά στα σχολεία για τα μορφωτικά δικαιώματα ΟΛΩΝ των μαθητ(ρι)ών και τα εργασιακά των εκπαιδευτικών! Οι χώροι των σωματείων και των ομοσπονδιών ανήκουν σε όλους τους εκπαιδευτικούς και δεν μπορεί κανένα ΔΣ όποια σύσταση και να έχει να αποκλείει τους εκπαιδευτικούς από το να βρεθούν, να συζητήσουν και να οργανωθούν σ’ αυτό! Αν η ΔΟΕ θέλει να στείλει το μήνυμα να κάτσουμε στ’ αυγά μας, εμείς ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ!

 

Καταγγέλλουμε την απόφαση της πλειοψηφίας της ΔΟΕ να μην επιτρέπει την είσοδο στην αίθουσα συνεδριάσεών της! Καλούμε εδώ και τώρα να ανοίξουν οι αίθουσες των ομοσπονδιών για τα μέλη τους!

 

Συμμετέχουμε ενεργά στην οργάνωση του αγώνα

 

Διεκδικούμε συλλογικά