Συντονιστικό Αναπληρωτών Αδιορίστων Εκπαιδευτικών: Εκτός πινάκων εκατοντάδες συναδέλφισσες/οι ΕΒΠ και ΕΕΠ για έναν κωδικό! ΦΤΑΝΕΙ! Κανένας/ Καμία χωρίς δουλειά!

2022-07-28 08:43

Σαν χιονοστιβάδα σκάνε το ένα μετά το άλλο τα ζητήματα που οφείλονται στη χρήση του προσοντολογίου που κοστίζουν την εργασία μας την επόμενη χρονιά! Μετά τα «λάθη» στο ΟΠΣΥΔ και τα λάθη στην μοριοδότηση στον πίνακα του ΑΣΕΠ 1ΕΑ, χωρίς να ξεχνάμε το παράβολο, τη μη προσομοίωση πτυχίων και διάφορα άλλα τεχνικά λάθη που έχουν γίνει και τα τρία χρόνια που έχουν φτιαχτεί οι πίνακες (2019, 2020, 2022), στις 22/7/22 πάνω από 800 συνάδελφοι/ισσες ΕΒΠ έχουν απορριφθεί και είναι εκτός πινάκων, δηλαδή εκτός εργασίας για το επόμενο διδακτικό έτος ή και για ολόκληρη την τριετία! Η αιτία για εκατοντάδες από αυτούς/αυτές ένας κωδικός, 201 ή 202. Μάλιστα, λίγες μέρες μετά, στις 26/7/22 πάνω από 2.000 συναδέλφισσες/οι ΕΕΠ απορρίπτονται από τους πίνακες της 2ΕΑ. Τελικά συναδέλφισσες και συνάδελφοι που δουλεύουν χρόνια στα σχολεία κινδυνεύουν με απόλυση, αλλά και νέοι απόφοιτοι/ες για ακόμα μια φορά δεν θα εργαστούν στα σχολεία που τους έχουν τόσο ανάγκη!

 

Η εφαρμογή του προσοντολογίου, ενός συστήματος αποκλεισμού και απόλυσης, με αναλγησία σε κάθε στροφή πετά εκτός πινάκων συναδέλφους και συναδέλφισσες που στελεχώνουμε από 10 και πλέον χρόνια τα σχολεία, μέχρι και αυτούς/αυτές με μηδενική προϋπηρεσία που περιμένουν ξεροσταλιάζοντας έξω από κλειστούς πίνακες χρυσοπληρώνοντας χαρτιά για «προσόντα» για να ανταγωνιστούμε ο ένας την άλλη σε ένα σκληρό αξιολογικό σύστημα.

Το σύστημα αυτό είναι πολιτική επιλογή. Οι κυβερνήσεις εδώ και χρόνια πλήρως ευθυγραμμισμένες με τις επιταγές της ΕΕ και του ΟΟΣΑ, αντί για μαζικούς μόνιμους διορισμούς στις ανάγκες των σχολείων και αντίστοιχους των αριθμών συνταξιοδοτήσεων, επιλέγουν να συγχωνεύουν τμήματα και σχολεία, να αυξάνουν αντί να μειώνουν τα παιδιά στα τμήματα, να μας εξαθλιώνουν με 3μηνες συμβάσεις μόνιμα ελαστικής εργασίας, να μας πετούν εκτός σχολείου λόγω ενός «λάθους», ενός κωδικού, ενός παραβόλου, να μας πετούν εκτός με μια μηδενική κατανομή ενώ υπάρχουν χιλιάδες κενά, να κατακρεουργούν τις ώρες των μαθημάτων μας και να στερούν από τα παιδιά ολόπλευρη γνώση και στήριξη. Επιλέγουν να διατηρούν και να εδραιώνουν την ελαστική εργασία με ακόμα πιο σκληρούς όρους!         

 

Να διορθωθούν όλα τα λάθη, να γίνουν δεκτές ΟΛΕΣ οι ενστάσεις

και να μην μείνει κανένας/καμία εκτός πινάκων

Κανένας εκπαιδευτικός, κανένας εργαζόμενος/η ΕΒΠ και ΕΕΠ χωρίς δουλειά!

ΤΟ ΠΡΟΣΟΝΤΟΛΟΓΙΟ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ! ΚΑΜΙΑ ΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΑΣΕΠ

Μονιμοποίηση ΤΩΡΑ όλων των αναπληρωτ(ρι)ών

αποκλειστικά με βάση το πτυχίο και ολόκληρη την προϋπηρεσία!

  

Στηρίζουμε το κάλεσμα της ΣΕΕΠΕΑ Αττικής την Παρασκευή 29 Ιουλίου 2022, στις 11:00 π.μ. στο ΑΣΕΠ (Πουλίου 6, Μετρό Αμπελόκηποι)