Συντονιστικό Αναπληρωτών Αδιορίστων Εκπαιδευτικών: Δηλώσεις Υπουργού 25/9, χωρίς καμία δέσμευση υλοποίησης Μόνιμων Μαζικών Διορισμών

2018-09-26 08:12

Σήμερα πραγματοποιήθηκε συνάντηση των ομοσπονδιών ΔΟΕ-ΟΛΜΕ με τον Υπουργό Παιδείας. Για ακόμη μια φορά η κυβέρνηση έδωσε υποσχέσεις για μόνιμους διορισμούς στο γνωστό και αγαπημένο βάθος τριετίας. Αυτή τη φορά ο αριθμός ήταν 15 χιλιάδες.

Η κοροϊδία και το θράσος Υπουργείου και κυβέρνησης είναι ολοφάνερα: Από τη μία μιλάνε για προτεραιότητα στην Ειδική Αγωγή, στην πράξη όμως αναθέτουν 4 και πέντε μαθητές σε κάθε δάσκαλο παράλληλης στήριξης, με αποτέλεσμα να μην υποστηρίζεται ουσιαστικά  κανένας. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η Α’ Διεύθυνση Αθήνας και αλλού, με τους εκπαιδευτικούς της Π.Σ. και τα εκπαιδευτικά σωματεία να δίνουν συνεχόμενο διαρκή αγώνα για τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών με καθημερινές κινητοποιήσεις από τη μία, και από την άλλη τη διοίκηση να εφαρμόζει εν τέλει τις αντι-εκπαιδευτικές μνημονιακές κατευθύνσεις της «κανονικότητάς» τους. Η απόκρυψη των κενών σε μια σειρά από Διευθύνσεις σε όλη την Ελλάδα είναι επίσης ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα αυθαιρεσίας και προσπάθειας συγκάλυψης της «κανονικότητας» του εμπαιγμού και των τεράστιων αναγκών για μόνιμο εκπαιδευτικό προσωπικό.

 

  Δεν υπάρχει καμία απολύτως διαφορά από προηγούμενες υποσχέσεις για διορισμούς. Καμία διαβεβαίωση πως θα εγκριθεί κονδύλι για τον φετινό προϋπολογισμό, ώστε να μην αποτελεί εξαγγελία χωρίς αντίκρισμα. Ο Υπουργός καλεί τον κλάδο (ομοσπονδίες) σε μια άσκοπη και ανούσια συζήτηση για τα κριτήρια ενώ δεν δέχεται συζήτηση για τον αριθμό, τη χρονική στιγμή των προσλήψεων και τις πραγματικές ανάγκες του δημόσιου σχολείου. Καλεί δηλαδή να μπούμε σε ένα κλειδωμένο πλαίσιο που διαφωνούμε εξαρχής, να προτείνουμε ποιους συναδέλφους να πετάξουμε στην ανεργία ή να αφήσουμε στην αναπλήρωση.

 

Κανένα διάλογο δεν χρειάζεται να κάνουμε με τέτοιους όρους. Καμία δεν περισσεύει και κανέναν δεν θα δεχτούμε να αφήσουμε πίσω. Δεν θα μπούμε στο παιχνίδι διάσπασης που στήνει η Κυβέρνηση. Τα χρόνια της περιπλάνησης δεν μπαίνουν στο ζύγι.

 

Καλούμε όλους τους συλλόγους Π.Ε. και ΕΛΜΕ, ΔΟΕ και ΟΛΜΕ, να πάρουν αποφάσεις απεργίας και κινητοποίησης την Παρασκευή 28/9.

Με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα πλέον θα επιβάλουμε τους διορισμούς που χρειάζονται ΤΩΡΑ και όχι στο επέκεινα! Με κριτήριο τις ανάγκες των μαθητών και όχι το εμπόριο ελπίδας του κάθε απερχόμενου υπουργού. Γιατί δείξαμε από τις πρώτες μέρες του Σεπτέμβρη με τις διαμαρτυρίες μας στις διευθύνσεις ότι είμαστε έτοιμοι να συνεχίσουμε αυτό που ξεκίνησε την άνοιξη. Αυτή την Παρασκευή θα δώσουμε την απάντηση μας στον Υπουργό και στην Κυβέρνηση.

 

Μαζικοί Μόνιμοι Διορισμοί όλων των αναπληρωτών ΤΩΡΑ, με βάση το πτυχίο και την προϋπηρεσία!