Συντονιστικό Αναπληρωτών Αδιορίστων Εκπαιδευτικών: Απόφαση Συνέλευσης 21/3/2018

2018-03-27 07:48

ΑΠOΦΑΣΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ  21/3/2018

 

Μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών εκπαιδευτικών με βάση το πτυχίο και την προϋπηρεσία   

Όχι στην απαξίωση των πτυχίων/ πλήρη εργασιακά- επαγγελματικά δικαιώματα στο πτυχίο.

 

Μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους!

Να ανατρέψουμε την εργασιακή κόλαση της ανασφάλειας, της περιπλάνησης και της ανεργίας!

 

Όλοι και όλες 30/3/2018 στις 13.30 στα Προπύλαια

Αμέσως μετά Συνέλευση Αγώνα στο Π.Τ.Δ.Ε. Αθήνας (Ναυαρίνου 13)

 

Στις 21/3/2018 στα γραφεία της ΑΔΕΔΥ πραγματοποιήθηκε Συνέλευση του Συντονιστικού Αναπληρωτών Αδιόριστων Εκπαιδευτικών στην οποία συμμετείχαν φοιτητές, αναπληρωτές και μόνιμοι εκπαιδευτικοί, οι οποίοι αποτίμησαν τη μέχρι τώρα εξέλιξη του αγώνα και έθεσαν προτάσεις και προβληματισμούς για τα επόμενα βήματα κλιμάκωσης.

 

Εδώ και ένα μήνα το εκπαιδευτικό κίνημα βρίσκεται σε αγώνα διάρκειας. Από τις 23/2 αποδείχθηκε πως ο αγώνας έχει συνέχεια και δεν κάμπτεται. Θα δώσουμε με όλες μας τις δυνάμεις τη μάχη για τη μόνιμη και σταθερή εργασία όλων!

  • Καταγγέλλουμε την προκλητική επιλογή του υπουργού παιδείας να αποκλείσει από τη συνάντηση στις 16/3 τους φοιτητικούς συλλόγους, τα εκπαιδευτικά σωματεία, τους χιλιάδες αναπληρωτές εκπαιδευτικούς και τις συλλογικότητές τους. Το Συντονιστικό Αναπληρωτών Αδιόριστων Εκπαιδευτικών καταγγέλλει κάθε προσπάθεια και πρακτική απομόνωσης του κινήματος από τη συζήτηση για την εκπαίδευση. Γι’ αυτό το λόγο δεν συμφώνησε σε ξεχωριστή συνάντηση από τις ομοσπονδίες και αποχώρησε από τη διαδικασία. Την ίδια στιγμή καταγγέλλουμε την επιλογή της πλειοψηφίας της ΟΛΜΕ να παραμείνει σε μια συνάντηση στην οποία για ακόμη μια φορά ο υπουργός δήλωσε ξεκάθαρα ότι δεν υπάρχει καμιά δέσμευση για τον αριθμό και τον χρόνο των διορισμών που το εκπαιδευτικό κίνημα απαιτεί εδώ και τώρα! Η συναίνεση σε διαβουλεύσεις έξω από τις διεκδικήσεις και τα αιτήματα των εκπαιδευτικών θα μας βρει απέναντι!

  • Την ίδια στιγμή οι δύο ομοσπονδίες ΔΟΕ και ΟΛΜΕ εξακολουθούν να μην προχωρούν σε έναν αγωνιστικό σχεδιασμό, κυρίως όμως αρνούνται να κηρύξουν 24ωρη απεργία! Οι διευκολυντικές 3ωρες στάσεις εργασίας υπονομεύουν την αγωνιστική διάθεση των χιλιάδων αναπληρωτών που ένα μήνα τώρα παλεύουν με αποφασιστικότητα και έχουν δηλώσει διάθεση διάρκειας και σύγκρουσης! Η επιλογή τους αυτή δε μας εκπλήσσει καθόλου, αφού αγνοούν τις μαζικές αποφάσεις και αποφασίζουν μην υπολογίζοντας τις ανοιχτές και δημοκρατικές διαδικασίες των δυο πανελλαδικών Συνελεύσεων Αγώνα που πραγματοποιήθηκαν στις 2/3 και 16/3 στο κατειλημμένο υπουργείο.  

  • Εκφράστηκε η ανάγκη ενοποίησης του εκπαιδευτικού κινήματος σε ένα πανεκπαιδευτικό μέτωπο που θα χωρά φοιτητές, ανέργους, αναπληρωτές και μόνιμους εκπαιδευτικούς. Η απαξίωση των πτυχίων, το συνεχές κυνήγι προσόντων, η αξιολόγηση, οι προτεινόμενες νέες δομές είναι μόνο όψεις του ίδιου νομίσματος. ΟΟΣΑ, Δ.Ν.Τ. και μνημονιακές πολιτικές της κυβέρνησης στοχεύουν στην ανασφάλεια των εργαζομένων, στην άρση της μονιμότητας και στη διάλυση κάθε εργασιακού και μορφωτικού δικαιώματος. Όλα τα παραπάνω εκτείνονται σε όλο το φάσμα των εργασιακών σχέσεων στην κοινωνία και δεν αφορούν μόνο στην εκπαίδευση. Δε θα επιτρέψουμε η ελαστική εργασία να γίνει καθεστώς, γι’ αυτό κρίνεται απαραίτητο το «άνοιγμα» στην κοινωνία και η διασύνδεσή μας με όλους τους συμβασιούχους.

  • Η πρωτοφανής δραστηριοποίηση των αναπληρωτών στα σωματεία, συγκροτώντας επιτροπές αγώνα αναπληρωτών, έδωσε νέα πνοή στο κίνημα και απέδωσε καρπούς. Αυτοί οι μικροί πυρήνες συσπείρωσης έδωσαν ώθηση στην κλιμάκωση του αγώνα και ενεργοποίησαν χιλιάδες συναδέλφους. Χαιρετίζουμε κάθε τέτοια πρωτοβουλία και παροτρύνουμε προς αυτή την κατεύθυνση.

  • Στη διάρκεια της συζήτησης διατυπώθηκαν σκέψεις και προτάσεις για άνοιγμα του αγώνα στην κοινωνία μέσω πολύμορφων δράσεων που θα «παρασύρουν» γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικούς σε κοινή διεκδίκηση μορφωτικών και εργασιακών δικαιωμάτων ενάντια στη διάλυση του δημόσιου σχολείου.

  • Καλούμε στις 22/3 στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στις 13.30 στα Προπύλαια

  • Συμμετέχουμε στις 27/3 στη σύσκεψη που καλούν οι συμβασιούχοι στο Υπ. Πολιτισμού με στόχο την ενοποίηση του αγώνα

  • Καλούμε στις 30/3 σε μαζική συμμετοχή στο πανελλαδικό πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στις 13.30 στα Προπύλαια, με πορεία προς το μέγαρο Μαξίμου

  • Καλούμε αμέσως μετά το συλλαλητήριο στις 30/3 στο Π.Τ.Δ.Ε. Αθήνας (Ναυαρίνου 13) σε νέα πανελλαδική Συνέλευση Αγώνα για να ορίσουμε και να οργανώσουμε τη συνέχεια των κινητοποιήσεων