Συντονιστικό Αναπληρωτών Αδιόριστων Εκπαιδευτικών: Ανακοίνωση για κινητοποίηση 23/11-Συνέλευση Αγώνα 23/11 στο ΠΤΔΕ

2019-11-28 00:39

Η σημερινή μαζική κινητοποίηση με τη συμμετοχή του Συντονιστικού Αναπληρωτών Αδιόριστων Εκπ/κων, εκατοντάδων εκπαιδευτικών, μονίμων και αναπληρωτών, των σωματείων τους, και φοιτητικών συλλόγων ήταν η πρώτη απάντηση στην προσπάθεια του υπουργείου Παιδείας να προχωρήσει επιθετικά στην εφαρμογή του προσοντολογίου. Με παλμό και συνθήματα στείλαμε μήνυμα ανυπακοής και αγώνα! Δηλώσαμε ότι δεν θα παζαρέψουμε ούτε έναν/μία από εμάς! Θα δώσουμε τη μάχη για την κατάργηση του προσοντολογίου των απολύσεων του ν.4589 και την μονιμοποίηση όλων μας εδώ και τώρα αποκλειστικά με βάση το πτυχίο και την προϋπηρεσία.

 

Μετά τους εργαζόμενους ΕΕΠ-ΕΒΠ σειρά έχουν οι εκπαιδευτικοί της ειδικής αγωγής. Οι προσωρινοί πίνακες που ανακοινώθηκαν ξεδιπλώνουν όλες τις αντιδραστικές συνέπειες της εφαρμογής του προσοντολογίου. Το πτυχίο σε πλήρη απαξίωση αφού αποτελεί απλώς την δυνατότητα να βρίσκεσαι στους πίνακες, η προϋπηρεσία μας στο ζύγι ως ένα ακόμη πριμοδοτούμενο "προσόν" που δεν διασφαλίζει τα χρόνια δουλειάς χιλιάδων εκπ/κων στις εσχατιές της Ελλάδας με τεράστιες οικονομικές, οικογενειακές κ κοινωνικές συνέπειες. Συνάδελφοι μας στον κανιβαλισμό του να μετρηθούμε μεταξύ μας είδαν να ονόματα τους να κατρακυλούν από 500 έως κ 3000 θέσεις κάτω, καθώς δεν "κατόρθωσαν" να εξασφαλίσουν όλα εκείνα τα προσόντα που θα τους έκαναν ανταγωνιστικούς. Την ίδια στιγμή οι πίνακες απορριπτέων δείχνουν τους πρώτους απολυμένους. 

 

Στη μεγάλη συνέλευση αγώνα που πραγματοποιήθηκε στη συνέχεια στο αμφιθέατρο ΜΑΝΧ μετα τη κινητοποίηση συμμετείχαν δεκάδες ΣΕΠΕ και ΕΛΜΕ και εκπαιδευτικοί καθώς και φοιτητές. Αξιοσημείωτο είναι πως μετά την κοινή απόφαση που έχουν πάρει πάνω από 60 σωματεία για απεργία-αποχή, για άλλη μια φορά βρέθηκαν κομμάτια της εκπαίδευσης που παρά τις όποιες διαφορές τους, συμμετείχαν από κοινού στη συζήτηση με αποτέλεσμα να υπάρξουν προτάσεις για επόμενους σταθμούς κινητοποιήσεων με πρώτο την Δευτέρα 25/11 στις 13:00 στον ΑΣΕΠ. Την Δευτέρα θα συναντηθεί το ΔΣ της ΔΟΕ με τον ΑΣΕΠ και έγινε αποδεκτή ομόφωνα η πρόταση για κάλεσμα σε κινητοποίηση στον ΑΣΕΠ. Είναι εξαιρετικά σημαντικό να μπορέσουν να ενωθούν όλα τα κομμάτια της μαχόμενης εκπαίδευσης, να μπορέσουμε να συγκροτήσουμε το πανεκπαιδευτικό μέτωπο με στόχο τη νίκη του κινήματος απέναντι στις αντιεκπαιδευτικές αναδιαρθρώσεις. Φοιτητές από το Μαθηματικό, τη ΣΕΜΦΕ, το Φυσικό, κ.α. απεύθυναν χαιρετισμό, αναδεικνύοντας την ανάγκη για πανεκπαιδευτικό συντονισμό.

 

Η συμμετοχή και η παρουσία όλων μας στις κινητοποιήσεις, στις  ΓΣ των σωματείων μας είναι αναγκαία! Στα χνάρια του μεγαλειώδη αγώνα του Γενάρη και το κέντρο αγώνα της κατειλημμένης πρυτανείας να βαδίσουμε σε νέα μονοπάτια. Πιο αποφασιστικά πιο μαχητικά! Να δηλώσουμε ότι στην ανθρωποφαγία κυβέρνησης-ΕΕ-ΟΟΣΑ δεν τσιμπάμε! Ανασφάλεια, ανακύκλωση μεταξύ εργασίας-ανεργίας και το μέλλον ενός αέναου κυνηγιού προσόντων για μια θέση ελαστικής εργασίας, που έχουν θέσει ήδη σε εφαρμογή για εμάς είναι επικίνδυνα εκρηκτικό μείγμα που πολύ καιρό σιγοβράζει! Στο "μικρό καράβι" της πολυταξιδεμένης εργασιακής μας περιπλάνησης, αταξίδευτα θα μείνουν τα σχέδιά τους και αυτός που θα φαγωθεί σίγουρα δεν είμαστε εμείς... Οι τελευταίες εξάλλου κινήσεις επίδειξης δύναμης της κυβέρνησης, που αξιοποιεί και οξύνει το αντιδραστικό πλαίσιο που της κληροδοτήθηκε, δείχνουν πως στον κοινωνικό πόλεμο που έχει ξεσπάσει το "μεγάλο ψάρι" προσπαθεί να καταστείλει την οργή του κόσμου της εργασίας και της νεολαίας ακριβώς γιατί την αναμένει και επειδή προφανώς τη φοβάται!

 

Γιατί η δική μας γενιά θα μιλήσει για το δικαίωμα όλων στη μόνιμη, σταθερή και αξιοπρεπή εργασία! Θα προτάξει την κανονικότητα των αιτημάτων της εργαζόμενης και άνεργης κοινωνικής πλειοψηφίας κόντρα στην κανονικότητα των μειωμένων προσδοκιών και απαιτήσεων!

 

Θα απαιτήσουμε στο σήμερα το μπόι των δικών μας αιτημάτων! Να μη λείψει κανείς/καμία! Να κάνουνε δική μας υπόθεση την οργάνωση του αγώνα! Να ακουστεί η φωνή μας στις ΓΣ, στα σωματεία, στο Συντονιστικό!

 

Κατατέθηκαν μια σειρά από προτάσεις και σύμφωνα και με τις αποφάσεις του συντονιστικού αναπληρωτών από την τελευταία συνέλευση 9/11 καλούμε:
 

·       Δευτέρα 25/11 στις 13:00 παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία του ΑΣΕΠ (Πουλίου 15, Αμπελόκηποι Αθήνας, πλησίον στάσης μετρό Αμπελόκηποι)

·       Παρασκευή 29/11 εκπαιδευτική κινητοποίηση το μεσημέρι στο Υπουργείο Παιδείας

·       Σάββατο 30/11 στις 12:00 πλ. Κοραή, Εργατική διαδήλωση πρωτοβάθμιων σωματείων οργανωμένη από τα κάτω για ΣΣΕ, αυξήσεις κ.α.

·        Πέμπτη 5/12 κινητοποίηση για την προστασία της μητρότητας και την εξίσωση των δικαιωμάτων των ελαστικά εργαζόμενων στο Υπ. Εργασίας μαζί με σωματεία του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα

 

Επίσης κατατέθηκαν και οι ακόλουθες προτάσεις για τις οποίες θα πάρουμε απόφαση σε επόμενη συνέλευση του Συντονιστικού Αναπληρωτών Αδιόριστων Εκπαιδευτικών:

 

      •       Σάββατο 30/11 στις 10:30 στα Προπύλαια συλλαλητήριο με τις οργανώσεις   συνταξιούχων για το ασφαλιστικό.

•       Πέμπτη 5/12 στις 12:00 πανεκπαιδευτική κινητοποίηση στα Προπύλαια ενάντια στον αυταρχισμό και την καταστολή (με αφορμή την επέτειο από τη δολοφονία του Αλ. Γρηγορόπουλου) και απέναντι στο σύνολο της αντιεκπαιδευτικής – αντιλαϊκής πολιτικής.           

·        Παρασκευή 6/12 συμμετοχή στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις και στα συλλαλητήρια ενάντια στην κρατική και αστυνομική βία και καταστολή, στην επέτειο της δολοφονίας του Α. Γρηγορόπουλου

•       Πέμπτη 12/12 στις 13:00 στα Προπύλαια πανεκπαιδευτική κινητοποίηση. Αμέσως μετά, νέα σύσκεψη συντονισμού Συλλόγων ΠΕ και ΕΛΜΕ.

•       Σάββατο 14/12 πανελλαδικό συλλαλητήριο οργανώσεων συνταξιούχων και συνδικάτων για το ασφαλιστικό στην Αθήνα.

 

 

Tο μέλλον μας δεν είναι η ανεργία και η αδιοριστία

Δεν παζαρεύουμε καμία και κανέναν

Κατάργηση τώρα του Προσοντολογίου των απολύσεωνΜονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών με Πτυχίο & Προϋπηρεσία