Συντονιστικό Αναπληρωτών Αδιόριστων Εκπαιδευτικών: 12 Δεκέμβρη πανελλαδική μέρα δράσης για τις μονιμοποιήσεις στο ΥΠΑΙΘ και σε όλες τις διευθύνσεις και περιφέρειες εκπ/σης της χώρας! «Υπάκουοι/ες εργαζόμενοι/ες δούλοι ΤΕΛΟΣ!»

2022-12-03 20:57

3/12/2022

 

«Υπάκουοι/ες εργαζόμενοι/ες δούλοι ΤΕΛΟΣ!»

 

Ως εδώ με την κοροϊδία των συμβάσεων λίγων μηνών, το αέναο κυνήγι προσόντων και την προκλητική «δόκιμη» περίοδο!Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους και όλες!

 

Μονιμοποίηση ΤΩΡΑ όλων των αναπληρωτ(ρι)ών αποκλειστικά με βάση το πτυχίο και ολόκληρη την προϋπηρεσία! Κατάργηση του νόμου Γαβρόγλου για το προσοντολόγιο!

 

ΟΥΤΕ σκέψη για διαγωνισμό ΑΣΕΠ!

 

Άμεση μονιμοποίηση χωρίς ΚΑΜΙΑ προϋπόθεση ΟΛΩΝ των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών

 

Την Πέμπτη 1/12 πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της ΔΟΕ πανελλαδική συνέλευση του Συντονιστικού Αναπληρωτών Αδιόριστων Εκπαιδευτικών με πάνω από 150 συμμετέχοντες δια ζώσης ή μέσω σύνδεσης από όλη την Ελλάδα, ενώ συμμετείχαν και εκπρόσωποι σωματείων με αποφάσεις(ΣΕΠΕ «Α Αθηνών», «Αριστοτέλης», «Ηρώ Κωνσταντοπούλου», ΕΛΜΕ Άνω Λιοσίων, Ζεφυρίου, Φυλής), ή σαν παρατηρητές (ΣΕΠΕ Νήσων Αργοσαρωνικού, Μεσσηνίας, Ροδόπης, Δ΄ΕΛΜΕ Ανατολικής Αττικής κ.α.). Αναπληρώτ(ρι)ες και μόνιμοι/ες εκπαιδευτικοίαπό την Ροδόπη, την Θεσσαλονίκη, την Καλαμάτα, τη Σπάρτη, τη Ζαχάρω, το Ρέθυμνο, το Ηράκλειο και αλλού τοποθετήθηκαν για τις εξελίξεις στην εκπαίδευση και γενικότερα, καταθέτοντας προτάσεις αγώνα.

 

Οι συναδέλφισσες και οι συνάδελφοι βάλαμε στα κεντρικά ζητήματα που μας απασχολούν το γεγονός ότι τα εισοδήματά μας δεν φτάνουν ούτε για τις βασικές μας ανάγκες, η ακρίβεια σε καύσιμα, ρεύμα, ενοίκια εξαφανίζουν τον μισθό πριν τελειώσει ο μήνας, ενώ την ίδια στιγμή η κυβέρνηση συνεχίζει την επίθεση σε κάθε κοινωνικό αγαθό, με χαρακτηριστικό το νομοσχέδιο που κατατέθηκε και ιδιωτικοποιεί ουσιαστικά την Δημόσια Υγεία. Παράλληλα στην εκπαίδευση οι διοικητικές αυθαιρεσίες, οι απειλές και η εργοδοτική τρομοκρατίααποτελούν καθημερινότητα στα σχολεία μας, τα κενά παραμένουν εκρηκτικά, το σχολείο και τα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών κομματιάζονται κάτω από το βάρος των εξεταστικών φραγμών, των «δεξιοτήτων» και της αξιολόγησης.

 

Αιτία πολέμου η επιδίωξη του ΥΠΑΙΘγια ανάκληση των διορισμών αν δεν υποταχθούμε στην ατομική αξιολόγηση!

 

Μόνο οργή προκαλούν οι τελευταίες εξελίξεις που κάνουν λόγο για ανάκληση των διαπιστωτικών πράξεων μονιμοποίησης των νεοδιόριστων ΕΑΕ του ’20 στις οποίες προχώρησαν ΩΣ ΟΦΕΙΛΑΝ δεκάδες ΔΙΠΕ και ΔΙΔΕ σε ολόκληρη τη χώρα! Από τις προκλητικές δηλώσεις του ΓΓ Κόπτση στη συνάντηση με τα εκπαιδευτικά σωματεία μέχρι την τοποθέτηση της υφυπουργού Παιδείας Μακρή στη Βουλή, γίνεται φανερό ότι η κυβέρνηση βάζει στο στόχαστρο τους νέους και τις νέες εργαζόμενες. Με ευαγγέλιο τις ντιρεκτίβες της ΕΕ και του ΟΟΣΑ, οι πολιτικές επιλογές όλων των Κυβερνήσεων μέχρι τώρα, χτυπούν το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή εργασία, βάζοντας συνεχώς εμπόδια και φίλτρα αποκλεισμών.

 

Στην πραγματικότητα επιδιώκουν μια ολόκληρη γενιά που αγωνιστήκαμε και συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε για την αυτονόητη θέση μας στο δημόσιο σχολείο, που έχουμε εργαστεί και συνεχίζουμε να εργαζόμαστε για 1-3-10-15 χρόνια στην εκπαίδευση στις εσχατιές της χώρας αφήνοντας πίσω οικογένειες, προσωπική ζωή και προγραμματισμό, να υποταχτούμεσε όλα: στην αξιολόγηση, στην κατηγοριοποίηση και ιδιωτικοποίηση του σχολείου. Επιδιώκουν να παραδοθούμε στην δυστοπική πραγματικότητα της υποταγής στις διαταγές τους,με αντάλλαγμα την μονιμοποίησή μας!

 

Δε διστάζουν μάλιστα να καλούν τους/τις νεοδιόριστους/ες να παρακολουθήσουν εν μέσω ομηρίας και ανασφάλειας σεμινάρια «επιμόρφωσης», εκτός εργασιακού ωραρίου, για 2 ή και 3 μήνες με αξιολογικές διαδικασίες και εργασίες, προσθέτοντας ακόμη ένα εμπόδιο στους αγώνες επιβίωσης που φαντασιώνονται!

 

Να τους παρασύρει η οργή μας!Δεν εκβιαζόμαστε! Δεν χρωστάμε σε κανέναν τίποτα!

 

Οι αγώνες μας κατοχύρωσαν τους διορισμούς, με αγώνες θα επιβάλλουμε τη μονιμοποίηση ΟΛΩΝ!

 

Είναι γελασμένοι αν νομίζουν ότι θα κάτσουμε με σταυρωμένα χέρια όσο παίζουν παιχνίδια με τις ζωές μας. Το ΥΠΑΙΘ ομολογεί απροκάλυπτα ότι η περιβόητη αξιολόγηση είναι τιμωρητική και μάλιστα η τιμωρία ξεκινά πριν ακόμα εφαρμοστεί. Ήρθε η ώρα η οργή μας να ξεχειλίσει και πάλι τους δρόμους. Η οργή για τον εμπαιγμό των 25.000 νεοδιόριστων, η οργή για τους απορριφθέντες για κάθε λογής αφορμή που βρίσκονται απολυμένοι/ες την στιγμή που οι πίνακες του προσοντολογίου είναι άδειοι από υποψήφιους και τα σχολεία άδεια από εκπαιδευτικούς, η οργή για το προσοντολόγιο του Γαβρόγλουπου συνθλίβει τις ζωές μας και μας υποχρεώνει να συγκεντρώνουμε αενάως πρόσθετα πτυχία και μόρια που ποτέ δεν είναι επαρκή, ανοίγοντας και πάλι τη συζήτηση για εξετάσεις ΑΣΕΠ!

 

Μας θέλουν να ανταγωνιζόμαστε η μία τον άλλον. Δεν θα τους περάσει!

 

ΝΑ ΣΗΜΑΝΕΙ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ! ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΟΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ!

 

Καλούμε όλα τα εκπαιδευτικά σωματεία ΣΕΠΕ και ΕΛΜΕ, ΔΟΕ, ΟΛΜΕ και ΠΟΣΕΕΠΕΑ:

 

  • να βγάλουν ανακοινώσεις για το έκτρωμα της ακύρωσης των μονιμοποιήσεων και να καλέσουν την επόμενη εβδομάδα σε συσκέψεις/συνελεύσεις αναπληρωτ(ρι)ών και νεοδιόριστων!

 
  • να προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις στις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, ειδικά όπου δεν έχουν εκδοθεί οι διαπιστωτικές πράξεις, αλλά και εκεί που υπάρχουν απειλές για ανάκλησή τους.

 
  • σε πανελλαδική μέρα δράσης με κινητοποίηση αναπληρωτ(ρι)ών και νεοδιόριστων στις 12/12, 2μμ στο ΥΠΑΙΘ στην Αθήνα και στις περιφέρειες/διευθύνσεις εκπαίδευσης στην επαρχία.

 
  • στηρίζουμε την κινητοποίηση για αυξήσεις στους μισθούς και ζωή με αξιοπρέπεια την Πέμπτη 15/12.

 
  • παρεμβαίνουμε στο συνέδριο της ΑΔΕΔΥ στην Αθήνα, καλώντας όλους/όλες να πάρουν θέση.

 
  • να προχωρήσουμε άμεσα σε σύσκεψη συντονισμού και αγώνα για τη συνέχιση και την κλιμάκωση της μάχης, με πρόταση για απεργιακό βήμα, πολύμορφες δράσεις και κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα.

 

Να το μεταδώσουμε σε κάθε σχολείο ότι νεοδιόριστες/οι, αναπληρώτριες/ες αλλά και οι νέες και νέοι συνάδελφοι που δεν έχουν δουλέψει ακόμα βγαίνουμε στους δρόμους!

 

  • Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλες/όλους! Μαζικοί μόνιμοι διορισμοί/Μονιμοποίηση ΟΛΩΝ των αναπληρωτ(ρι)ών αποκλειστικά με το πτυχίο και ολόκληρη την προϋπηρεσία! Κατάργηση του ν.4589/19 (προσοντολόγιοΓαβρόγλου).Κατάργηση κάθε μορφής ελαστικής εργασίας στο δημόσιο σχολείο. Όχι στον γραπτό ΑΣΕΠ, συνέντευξη και κάθε είδους φίλτρου για το δικαίωμα στην εργασία.

 
  • Κατάργηση των ν.4692/20 και 4823/21 της αξιολόγησης, της διάλυσης των εργασιακών σχέσεων και δικαιωμάτων,της απαξίωσης και διάλυσης του δημοσίου χαρακτήρα του Σχολείου.

 
  • Καμία σύνδεση των διαδικασιών μονιμοποίησης των εκπαιδευτικών με την αξιολόγηση.Άμεση μονιμοποίηση όλων των νεοδιόριστων (20-21-22) χωρίς καμία αξιολόγηση και καμία προϋπόθεση!

 
  • Να καταργηθεί η δόκιμη περίοδος. Η/Ο εκπαιδευτικός να θεωρείται μόνιμη/οςμε όλα τα αντίστοιχα δικαιώματα αμέσως με την πρόσληψή της/του ως μόνιμος εκπαιδευτικός.

 

Αγώνας διαρκείας μέχρι να νικήσουμε!