Συντονισμός για το Προσφυγικό Μεταναστευτικό (ΣΥΠΡΟΜΕ): Κινδύνευσαν από την πύρινη λαίλαπα οι πρόσφυγες στο στρατόπεδο Μαλακάσας, μεταφέρθηκαν σε Ριτσώνα και άλλα στρατόπεδα

2021-08-12 08:50

Αργά τη νύκτα της Πέμπτης 5/8 μεταφέρθηκαν με 20 πούλμαν πάνω από 1.000 πρόσφυγες στο στρατόπεδο της Ριτσώνας που ήταν ήδη υπερπλήρες. Άλλοι πρόσφυγες έχουν μεταφερθεί σε άλλα στρατόπεδα, πιθανά της Θήβας και αλλού.  

Οι νέοι πρόσφυγες στη Ριτσώνα είναι ταλαιπωρημένοι, κουρασμένοι, φοβισμένοι, αλλά οι συνθήκες της διαμονής τους δεν είναι κατάλληλες, πέρα από το πρόβλημα του υπερσυνωστιμού που γίνεται επικίνδυνο λόγω πανδημίας. Ενώ, πολλοί έχουν σοβαρά αναπνευστικά προβλήματα από την πυρκαγιά και κάποιοι έχουν μεταφερθεί για ιατρική βοήθεια στο νοσοκομείο. 

 

Οι νεοαφιχθέντες πρόσφυγες δεν έχουν χώρους για την παραμονή τους στη Ριτσώνα και διαμένουν μέσα στους χώρους μαθημάτων, σε σκηνές, στο ύπαιθρο. 

 

Επιμένουμε και απαιτούμε  να μπει τέρμα στον εγκλωβισμό των προσφύγων σε στρατόπεδα. Ασφαλής, αξιοπρεπής στέγαση όλων των προσφύγων σε κατοικίες μέσα στις πόλεις και τα χωριά μας. Δικαιώματα, ελευθερίες, άσυλο για τους όλους πρόσφυγες.