Συμπαράσταση στους διωκόμενους αλληλέγγυους/ες στον αγώνα των καθαριστριών του Νοσοκομείου Τρικάλων

2015-11-26 23:09

 

Αθήνα, 26-11-2015

 

Στις 8 Δεκέμβρη δικάζονται στα Τρίκαλα αλληλέγγυοι/ες στον αγώνα των καθαριστριών του Νοσοκομείου Τρικάλων και δημοσιογράφοι στον τύπο, που δημοσίευσαν κείμενα για το συγκεκριμένο θέμα. Η δίκη γίνεται μετά από μήνυση του εργολάβου καθαριότητας του Νοσοκομείου κατά εννιά (9) συνολικά ατόμων (αλληλέγγυων και δημοσιογράφων) για συκοφαντική δυσφήμιση και εξύβριση.

 

Το καλοκαίρι του 2014, οι απλήρωτες καθαρίστριες του Νοσοκομείου προχώρησαν σε επίσχεση εργασίας, κλήθηκε η επιθεώρηση εργασίας και υπήρξε συμπαράσταση από αγωνιστές και αγωνίστριες, συλλογικότητες, σωματεία και οργανώσεις, ενώ το όλο θέμα πήρε ευρεία δημοσιότητα στα τοπικά μέσα ενημέρωσης (και όχι μόνο), φανερώνοντας την ασυδοσία, και την τρομοκρατία της εργοδοσίας.

 

Η αγωνιστική στάση των καθαριστριών που ήταν απλήρωτες επί αρκετούς μήνες, η συμπαράσταση των αλληλέγγυων και η δημοσιοποίηση που έλαβε το θέμα, ανέδειξε με κραυγαλέο τρόπο τις επιπτώσεις των ιδιωτικοποιήσεων, ακόμη και σε "ευαίσθητους" τομείς, όπως η καθαριότητα νοσοκομείων.

 

Η τοπική κοινωνία διαπίστωσε πόσο καταστροφικές συνέπειες έχει η ιδιωτικοποίηση τομέων του δημοσίου και το πόσο μεγάλο ψέμα είναι η οικονομική εξυγίανση που δήθεν αυτή επιφέρει, μια και πιο ακριβά κοστίζει και χαμηλότερου επιπέδου υπηρεσίες προσφέρει στο κοινωνικό σύνολο. Όσο για τις εργασιακές σχέσεις και τα δικαιώματα των εργαζομένων... απλά "μεσαίωνας"!

 

Η μήνυση από την πλευρά του εργολάβου, αποτελεί ξεκάθαρα έναν εκβιασμό με στόχο τη φίμωση της κοινωνίας και της ελευθεροτυπίας και την ποινικοποίηση των αγώνων και της αλληλεγγύης.

 

Συμπαραστεκόμαστε ενεργά στους αγωνιστές και τις αγωνίστριες που στάθηκαν αλληλέγγυοι/ ες στις καθαρίστριες του νοσοκομείου Τρικάλων και στους δημοσιογράφους που προέβαλλαν το θέμα.

Δηλώνουμε πως ενέργειες όπως αυτή του εργολάβου καθαριότητας του Νοσοκομείου δε μας φοβίζουν ούτε μας τρομοκρατούν.

 

Απαιτούμε την άμεση παύση κάθε δίωξης και την απαλλαγή των δικαζόμενων από τις κατηγορίες.

 

- Η ταξική αλληλεγγύη θα ενταθεί και οι φωνές ελευθερίας κι ανεξαρτησίας

δε θα σιγήσουν ποτέ

- Οι αγώνες των εργαζομένων απέναντι στη σύγχρονη βαρβαρότητα

θα συνεχιστούν και θα νικήσουν

- Το δίκιο το έχουν όσες και όσοι αγωνίζονται!


ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ!

ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΤΟΠΟ ΔΟΥΛΕΙΑΣ!

 

Για το ΔΣ

Η πρόεδρος   Η γραμματέας

 

   Ρέππα Ντίνα       Γράφου Ματίνα