ΣΥ.ΠΡΟ.ΜΕ.: Ο ΣΥ.ΠΡΟ.ΜΕ. καλεί το Σάββατο 24/10 στις 13.00 στα Προπύλαια σε αντιπολεμική-αντιμιλιταριστική συγκέντρωση

2020-10-22 15:09

22/10/2020

Όχι στην πολεμική προετοιμασία για τα συμφέροντα της ολιγαρχίας και των πολυεθνικών - Αγώνας για την ειρήνη και τη φιλία των λαών


Η σημερινή κατάσταση επιβάλλει αυξημένα αντιπολεμικά αντανακλαστικά από τις δυνάμεις του αγώνα. Η κυβέρνηση εκμεταλλευόμενη την υγειονομική κρίση προσπαθεί να επιταχύνει την υλοποίηση των πολεμοκάπηλων πολιτικών της. Εντείνονται στο έπακρο τα πολεμικά σχέδια και οι απειλές στην περιοχή. Η χώρα μας γεμίζει επικίνδυνες βάσεις ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ και γίνεται πολεμικό ορμητήριο στους επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς με την συμφωνία των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ κλιμακώνεται η ανελέητη πολεμική προετοιμασία και αντιπαράθεση με την Τουρκία για τις ΑΟΖ και τους υδρογονάνθρακες, ενώ εντείνονται οι απάνθρωπες πολιτικές ενάντια στους πρόσφυγες στον Έβρο και τα νησιά του Αιγαίου. Η αντιπροσφυγική υστερία της κυβέρνησης στρώνει το δρόμο στις φασιστικές ομάδες που μαζί με τα τάγματα εθνοφυλακής “έχουν αναλάβει δράση” απέναντι στους πρόσφυγες.

Την στιγμή που η κοινωνία στενάζει από τις συνέπειες της κρίσης και του 10χρονου μνημονιακού κεκτημένου, την στιγμή που τα νοσοκομεία και το δημόσιο σύστημα της χώρας δοκιμάζεται από την πανδημία του covid19 η κυβέρνηση επιλέγει να διαθέσει περισσότερα από 10 δις για την ενίσχυση των ενόπλων δυνάμεων! Η Ελλάδα και η Τουρκία έχουν μπει για τα καλά στην καταστροφική κούρσα των πολεμικών εξοπλισμών.

Νέα μοίρα 18 μαχητικών 4ης γενιάς αεροσκαφών Ραφάλ γαλλικής κατασκευής, εκσυγχρονισμός των F-16, τέσσερις νέες φρεγάτες, τέσσερα ναυτικά ελικόπτερα Ρομέο - «τα πιο αξιόμαχα στον κόσμο», τέσσερις φρεγάτες ΜΕΚΟ, νέα αντιαρματικά όπλα για τον Στρατό Ξηράς, τορπίλες βαρέως τύπου για το ΠΝ, νέοι κατευθυνόμενοι πύραυλοι για την ΠΑ! Και όλα αυτά με το παράλληλο σχέδιο πρόσληψης 15.000 νέων μόνιμων στελεχών στις ένοπλες δυνάμεις, στην κατεύθυνση του να μετατραπεί ο στρατός σε επαγγελματικό, να είναι ακόμα πιο μακριά και εχθρικός στον λαό.

Η νεολαία πληρώνει ίσως το βαρύτερο τίμημα των πολεμοκάπηλων σχεδίων της κυβέρνησης.

 

Πέρα από τις άθλιες εργασιακές συνθήκες, την παιδεία της αγοράς, την ανεργία και την μετανάστευση η νεολαία ετοιμάζεται να ντυθεί στα χακί από τα 18 και μάλιστα με αύξηση της θητείας. Η αύξηση της στρατιωτικής θητείας και η υποχρεωτική στράτευση στα 18 είναι ένα ουσιαστικό πλήγμα στα δικαιώματα της νεολαίας. Επιβαρύνει οικονομικά τις οικογένειες των νέων στρατευμένων, δημιουργεί κλίμα μιλιταριστικής και εθνικιστικής λοβοτομής.

Αντί ο νέος να παίρνει την πανεπιστημιακή γνώση και να έρχεται σε επαφή με τις τάσεις αμφισβήτησης, θα περνά την πύλη του στρατοπέδου και θα παραδίδεται στον μιλιταρισμό και τους καραβανάδες. Καταπίεση, εκμετάλλευση, συντριβή της προσωπικότητας και της αξιοπρέπειας, εκπαίδευση στην υποταγή στην κάθε εξουσία και στα «εθνικά δίκαια». Από το σχολείο απευθείας στον στρατό, γιατί θέλουν υπάκουα-πειθαρχημένα-αναλώσιμα στρατιωτάκια για μια ζωή! Μακριά από την μόρφωση, χωρίς δικαιώματα στην δουλειά, κρέας για τα κανόνια. Έτσι φαντάζεται η κυβέρνηση της ΝΔ, το πολιτικό σύστημα, οι επιχειρηματίες και οι στρατηγοί.

Όμως, η νεολαία δεν είναι αναλώσιμη - δεν πρέπει και δεν μπορεί να πολεμήσει για τα συμφέροντα του κεφαλαίου των πολυεθνικών, τις εξορύξεις και τους σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ! 

 

Απαιτούμε:

   - Ελεύθερη ζωή - όχι απο τα 18 στο χακί. Καμία σκέψη για αύξηση στρατιωτικής θητείας, αγώνας για μείωσή της και για πλήρη δημοκρατικά και κοινωνικά δικαιώματα στους φαντάρους.
   - Όχι στα νέα εξοπλιστικά προγράμματα - κονδύλια για την παιδεία, την υγεία, τις κοινωνικές ανάγκες.
  -  Έξω οι βάσεις, έξοδος από το ΝΑΤΟ, καμιά συμμετοχή του στρατού σε επιχειρήσεις εκτός συνόρων.

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ-ΑΝΤΙΜΙΛΙΤΑΡΙΣΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΙΣ 24/10/2020 ΣΤΙΣ 13:00 ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ 

 

Πορείες γίνονται επίσης, σε Θεσσαλονίκη και Πάτρα. 

 

Στην πορεία της Αθήνας μέχρι στιγμής καλούν

 

 ΑΕΠ ΕΑΑΚ (Μαθηματικό Αθήνας)
ΑΝΑΡΠΑ ΕΑΑΚ
ΑΝΑΡΣΥΠ ΕΑΑΚ (Πληροφορική Αθήνας)
ΑΝΑΧ ΕΑΑΚ
ΑΝΕΠΑΦΟΙ ΕΑΑΚ
ΑΝΤΙΔΟΤΟ ΕΑΑΚ (Φαρμακευτική Αθήνας)
Αντινομία ΕΑΑΚ
ΑΡΑΧΤΟ ΕΑΑΚ (Τοπογράφοι ΕΜΠ)
ΕΝΤΡΟΠΙΑ ΕΑΑΚ (Χημικοί μηχανικοί ΕΜΠ)
ΚΑΡΑΒΙ ΕΑΑΚ
ΠΑΡΕΜΒΟΛΗ ΕΑΑΚ (Φυσικό Αθήνας)
ΠΑΦ ΕΑΑΚ (Ιατρική Αθήνας)
ΡΑΦ ΕΑΑΚ (ΣΕΜΦΕ ΕΜΠ)
Συσπείρωση Οικονομικού ΕΑΑΚ (Οικονομικό Αθήνας)
SMASS MEDIA ΕΑΑΚ (ΕΜΜΕ Αθήνας)
ΕΔΡΑ (ΕΑΑΚ) Φοιτητικά σχήματα της ΑΡΕΝ


Συλλογικότητες εργαζομένων


Αγωνιστικές Κινήσεις Συσπειρώσεις στους ΟΤΑ
Ενωτικό Κίνημα για την Ανατροπή στους νοσοκομειακούς γιατρούς
Attack στην ανεργία & την Επισφάλεια
LABour-αγωνιστικη παρεμβαση στην έρευνα
RADICAL IT – Αγωνιστική Πρωτοβουλία σε Τηλεπικοινωνίες & Πληροφορική
Αγωνιστική Ταξική Ενότητα – ΕΚΑ

 

Οι παρακάτω περιφερειακές και δημοτικές κινήσεις


Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αττική
Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αθήνα
Ανυπόταχτη Καισαριανή
Ανυπόταχτη πόλη – Αντικαπιταλιστική Παρέμβασης στις γειτονιές Αγ. Αναργύρων-Καματερού
Αριστερή Κίνηση Περιστερίου
Αριστερή Παρέμβαση Πολιτών Βύρωνα
Εκτός Πλάνου Ελληνικού Αργυρούπολης
Εκτός Σχεδίου Αριστερή Ριζοσπαστική Κίνηση στη Νέα Ιωνία
Μαχόμενη Ηλιούπολη
Μια πόλη ανάποδα – Αριστερή παρέμβαση στους δρόμους της Νέας Σμύρνης

κι ακόμα


Ανυπόταχτος Μαθητής
Δίκτυο Ελευθέρων Φαντάρων Σπάρτακος
Επιτροπή Αλληλεγγύης Στρατευμένων
Εργατική Λέσχη Νέας Σμύρνης
Λέσχη Εργασίας, Αλληλεγγύης, Πολιτισμού Τρικάλων

Συντονισμός για το Προσφυγικό & Μεταναστευτικό (ΣΥΠΡΟΜΕ)