Στέρησαν 27 εκατ. από το ΤΠΔΥ, από την Πανελλήνια Ένωση Συνταξιούχων Εκπαιδευτικών

2015-05-13 05:52

 

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ

ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ (Π.Ε.Σ.ΕΚ)

ΓΡΑΦΕΙΑ:  ΚΟΡΝΑΡΟΥ 2 ΚΑΙ ΕΡΜΟΥ  (ΟΛΜΕ)

ΑΘΗΝΑ    ΤΚ:10563  ΤΗΛ: 210 3230073,              210 3236544

Email : syntaxekpedeftikoi@gmail.com      

Blog :  syntaxekpedeftikoi.blogspot.gr

                                                                                                   ΑΘΗΝΑ     8.5.2015 

                          Επείγουσα ενημέρωση  -  Καταγγελία

 

  • ·         Σε  δημοσίευμα της «ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ» ( Παρασκευή,  8.5.2015)   αναφέρεται    ότι  το ΥΠΟΙ δεν  κατέβαλε τις  εισφορές του μηνός  Απριλίου των εν ενεργεία Δ.Υ  υπέρ του ταμείου   Πρόνοιας( ΤΠΔΥ).   Οι  εν  ενεργεία  Δ.Υ πληρώνουν 5% κάθε μήνα από τις  συνολικές  αποδοχές τους για το εφάπαξ. Το συνολικό  ποσό από τις εισφορές  του  Απριλίου  ανέρχεται σε 27.000.000 €  και δεν αποδόθηκε στο ΤΠΔΥ, προκειμένου  να πληρωθούν οι επικουρικές συντάξεις,  όπως αναφέρεται  στο ρεπορτάζ  της εφημερίδας.

 

  • ·         Την είδηση αυτή επιβεβαίωσαν  και  εκπρόσωποι  της ΑΔΕΔΥ, που μετέχουν στο Δ.Σ  του ταμείου   Πρόνοιας.  Αποτέλεσμα αυτής της αυθαίρετης και παράνομης απόφασης  είναι  η μη  πληρωμή –αναστολή   1000  περίπου  εφάπαξ  που είχε προγραμματίσει  να καταβάλει  το ταμείο   σε   συνταξιούχους το μήνα Μάιο.

 

  • ·         Το Δ.Σ  της  Π.Ε.Σ.ΕΚ   καταγγέλλει  την απόφαση της  κυβέρνησης να παρακρατήσει  τα χρήματα των εργαζομένων και  να τα στερήσει   από το ταμείο Πρόνοιας που τα έχει άμεση ανάγκη, για να καλύψει τις υποχρεώσεις του  προς τους συνταξιούχους. Σημειωτέον  30.000 συνταξιούχοι είναι στην αναμονή για το εφάπαξ. Όταν προτεραιότητα  της κυβέρνησης είναι η εξυπηρέτηση  του δυσβάστακτου χρέους  μέχρι του τελευταίου   ευρώ, πλήρως και έγκαιρα,  οι μισθοί και οι συντάξεις  θα είναι  αναπόφευκτα  στο στόχαστρο  των  δανειστών  και το  φαινόμενο  αυτό θα επαναλαμβάνεται.

 

  • ·         Οι συνταξιούχοι  εκπαιδευτικοί   δε θα μείνουν με σταυρωμένα χέρια . Σε συντονισμό  με όλους  τους εργαζόμενους και συνταξιούχους θα επιδιώξουν την  ανατροπή της πολιτικής  της  Ε.Ε και του  ΔΝΤ, που μας καταδικάζουν  σε μόνιμη  λιτότητα. Διαφορετικά  δεν έχουμε ελπίδα να  επιβιώσουμε.

 

                                 Για το  Δ.Σ  της  Π.Ε.Σ.ΕΚ

               Ο   Πρόεδρος                               Η   Γ. Γραμματέας

               Τάσος  Σταυρόπουλος                       Πόπη   Μαζοκόπου