Σκάνδαλο Folli Follie: Στην Ταϊλάνδη τα ευρώ της μαύρης τρύπας: Μέσω θυγατρικής γίνονταν συναλλαγές με άλλες εταιρείες του ομίλου, προμηθευτές και πελάτες, των οποίων τα στοιχεία αποδεικνύονται πλασματικά

2018-10-06 13:43

Στην Ταϊλάνδη φαίνεται να εντοπίζεται η προέλευση του μεγαλύτερου μέρους της μαύρης τρύπας των οικονομικών της Folli Follie, που αποκάλυψε η έκθεση της Alvarez & Marsall, από τις αμαρτωλές δραστηριότητες της εταιρείας στην Ασία.

 

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Τα Νέα» από το έλλειμμα του ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων, που εντοπίστηκε στους ελέγχους και τις έρευνες, περίπου το 60% με 65% γέννησε τη θυγατρική εταιρεία της FF, στην Ταϊλάνδη. Μέσω αυτής περνούσαν οι συναλλαγές και δραστηριότητες με άλλες εταιρείες του ομίλου καθώς και προμηθευτών και πελατών, των οποίων τα στοιχεία αποδεικνύονται πλασματικά.

 

Η θυγατρική της Folli Follie στην Ασία, Folli Follie Group Sourching Ltd, φέρεται να έχει πραγματοποιήσει πωλήσεις εκατοντάδων εκατομμυρίων την διετία 2016-2017 σε άλλες εταιρείες αγνώστου δραστηριότητας και έδρας, να έχει λάβει προκαταβολές και να έχει απαιτήσει από αυτές, ενώ σε άλλες περιπτώσεις να έχει προχωρήσει σε δανεισμό χωρίς όμως να καταγράφονται πουθενά εξασφαλίσεις αλλά και τα επιτόκια δανεισμού.

 

Τα κενά στα οικονομικά στοιχεία της Folli Follie παραδέχεται και ο πρόεδρος της Επιτροπής Λογιστικής Τυποποίησης και Ελέγχων, Παναγιώτης Παπαδέας, χωρίς ωστόσο να αναφερθεί σε συγκεκριμένα στοιχεία του πορίσματος.

 

Σύμφωνα με τον ίδιο από τον έλεγχο της Επιτροπής προκύπτει αδυναμία να επαληθευτούν ορισμένα από τα οικονομικά δεδομένα της εταιρείας.

 

Το πόρισμα της Επιτροπής Λογιστικής Τυποποίησης και Ελέγχων αναμένεται να σταλεί στον Οικονομικό Εισαγγελέα το αργότερο στο τέλος της εβδομάδας.

 

πηγή : www.in.gr