Αριστοτέλης :Ψήφισμα καταγγελίας του Προϊσταμένου Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Ευβοίας

2018-11-25 22:57

Καταγγέλλουμε τον Προϊστάμενο της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Ευβοίας, Δ. Κυριτσόπουλου για την απρόκλητα ανάρμοστη, χυδαία, σεξιστική, φραστική και σωματική επίθεση, εναντίον της προέδρου της ΕΛΜΕ Εύβοιας, συναδέλφισσας Χαράς Νίκα, η οποία έλαβε χώρα στο γραφείο του, την Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2018. Τη συγκεκριμένη μέρα, η πρόεδρος της ΕΛΜΕ προσήλθε στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, ύστερα από πρόσκληση του Διευθυντή Εκπαίδευσης, προκειμένου να υπογράψει τους τελευταίους εκλογικούς καταλόγους, εν όψει των υπηρεσιακών εκλογών, όπως προβλέπεται από το ΠΔ1/2003 (άρθ.23 παρ.3), και να παραλάβει αντίγραφα αυτών, όπως δικαιούται και όπως είχε αιτηθεί με την με αριθμό 8358/29-10-2018 αίτησή της, που ήταν και η προθεσμία για την σύνταξη των πινάκων και την αποστολή τους στις εφορευτικές επιτροπές (Φ.350/63/145388 /E3/6-9-2018).

 

Ο Προϊστάμενος, μετά από επανειλημμένες υπεκφυγές και κωλυσιεργίες αφού αρχικά καταφέρθηκε με χυδαίες εκφράσεις, που προσβάλλουν το κύρος της υπηρεσίας και τον κλάδο των εκπαιδευτικών, στη συνέχεια άσκησε λεκτική και σωματική βία στην πρόεδρο της ΕΛΜΕ, στην προσπάθειά του να την βγάλει έξω από το γραφείο του. Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Διευθυντής Εκπαίδευσης της Εύβοιας προβαίνει σε τέτοιες ανάρμοστες ενέργειες, βρίζοντας συναδέλφους και απειλώντας ασύστολα. Ανάλογη συμπεριφορά είχε επιδείξει πριν ενάμιση χρόνο περίπου, στις 21 Ιουνίου 2017, κατά τη διάρκεια κινητοποίησης του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ, εκπαιδευτικών, γονέων και μαθητών ΑΜΕΑ, για θέματα Ειδικής Αγωγής, όπου ο Προϊστάμενος κάλεσε την Αστυνομία!

 

Ο ίδιος προϊστάμενος πριν λίγες ημέρες έστειλε ηλεκτρονικό μήνυμα στις σχολικές μονάδες της δικαιοδοσίας του, με την υπόδειξη να κοινοποιηθεί στους συναδέλφους, και με το οποίο παρενέβη ευθέως στην εκλογική διαδικασία, υπερβαίνοντας το θεσμικό του ρόλο αφού για τρίτη συνεχή φορά προσπάθησε να κατευθύνει το εκλογικό σώμα εγγράφως.

 

Ο πρόεδρος του ΠΥΣΔΕ δεν αξιολογεί ο ίδιος τη λειτουργία του οργάνου. Η αξιολόγηση και αποτίμηση της εύρυθμης και νόμιμης λειτουργίας του υπηρεσιακού συμβουλίου εναπόκειται στην κρίση των συναδέλφων. Ο Διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, ως υπηρεσιακός παράγοντας, οφείλει να διαφυλάττει την απρόσκοπτη και εύρυθμη διενέργεια των εκλογών και όχι να μεροληπτεί υπέρ συγκεκριμένων παρατάξεων και των υποψηφίων τους.

 

Ως σωματείο καταγγέλλουμε την προσπάθεια που επιχειρείται από τον Προϊστάμενο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, να υποβαθμίσει το ρόλο του σωματείου, να περιορίσει τη δράση του και να πλήξει τα νόμιμα εκλεγμένα μέλη του. Εκφράζουμε την πλήρη συμπαράσταση μας και την συναδελφική αλληλεγγύη στην Πρόεδρο και συνολικά στην ΕΛΜΕ Εύβοιας.

 

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

Η πρόεδρος                          Ο γραμματέας

Ρέππα Ντίνα                     Σακαρετσάνος Λάμπρος