Ψήφισμα για άδικο πρόστιμο που επιβλήθηκε στον ΠΕΣΥΘ

2016-06-13 06:40

11/6/2016

 

Η  επιβολή του προστίμου που επιβλήθηκε στον ΠΕΣΥΘ πρόκειται για μια διαδικασία οικονομικής  εξόντωσης του Συλλόγου, για υποτιθέμενες παρατυπίες που δεν αφορούν σε καταχρήσεις ή βλάβη του Δημοσίου.

 

Οι αιτίες βρίσκονται στην αντιμετώπιση από το κράτος οποιουδήποτε συλλόγου (επιστημονικού, πολιτιστικού, αθλητικού κ.τλ.) υπό το ίδιο καθεστώς που αντιμετωπίζει μία καπιταλιστική επιχείρηση καθώς και του ίδιου του Πολιτισμού ως εμπορεύματος.

 

   Το καθεστώς αυτό οδηγεί στην υπαγωγή όλης της πολιτιστικής ζωής της χώρας στην επιχειρησιακή δραστηριότητα μονοπωλιακών ομίλων.

 

   Η συγκεκριμένη επιβολή προστίμου επιδιώκει έναν σύλλογο με πλούσια 20ετή πορεία ουσιαστικά «να κατεβάσει ρολά».

 

     Καλούμε το σύνολο της Επιστημονικής Κοινότητας, Πανεπιστημιακούς Δασκάλους και επιστημονικά σωματεία, το σύνολο του Ελληνικού λαού, εργατικά σωματεία και μεμονωμένα κάθε σκεπτόμενο άνθρωπο να συμμεριστεί την αγανάκτησή μας.

 

       Καλούμε σε αγώνα ενάντια στην πολιτική που αντιμετωπίζει την επιστήμη και τον πολιτισμό και την ενεργό δράση ως εμπόρευμα.

 

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

   ·    Από το ΥΠ.ΠΟ.A. και προσωπικά από τον Υπουργό Πολιτισμού αν αναλάβει την πολιτική ευθύνη για διαγραφή του χρέους του Π.Ε.ΣΥ.Θ.

 ·   Την αλλαγή του νομικού πλαισίου που αντιμετωπίζει την επιστημονική δραστηριότητα του Συλλόγου ως εμπόρευμα.

 

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

 

Η πρόεδρος             Η γραμματέας

 

     Γράφου Ματίνα             Ρέππα Ντίνα