Πρωτοβουλία Πρωτοβάθμιων Σωματείων: Τετάρτη 28 Νοέμβρη: Κάλεσμα στην απεργιακή ταξική συγκέντρωση στο Μουσείο στις 11.00πμ

2018-11-25 23:33

Η Πρωτοβουλία πρωτοβάθμιων σωματείων καλεί τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες να απεργήσουν την Τετάρτη 28 Νοέμβρη και να συμμετάσχουν στην απεργιακή συγκέντρωση στο Μουσείο ενάντια στην πολιτική κυβέρνησης, ΕΕ, κεφαλαίου. Ενάντια στα παραμύθια περί εξόδου από τα μνημόνια, γιατί την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ υλοποιεί τις αντιδραστικές μεταρρυθμίσεις, που έχει ανάγκη το κεφάλαιο και η Ευρωπαϊκή Ένωση, αρνείται οποιαδήποτε ακύρωση μνημονιακών μέτρων. Αντίθετα, περιορίζεται σε ψίχουλα αποκλειστικά για τις "ευάλωτες ομάδες", δηλαδή, τους εξαθλιωμένους που βρίσκονται σε έκτακτη ανάγκη. Τα υπόλοιπα μνημονιακά κόμματα ΝΔ, ΚΙΝΑΛ, ΠΟΤΑΜΙ, ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ, κάνουν «κριτική» στην κυβέρνηση ότι κάνει παραχολογία! Πιέζουν έτσι στην αυστηρή τήρηση των μνημονιακών περικοπών και στην τήρηση των συμφωνηθέντων με την ΕΕ και το κεφάλαιο.

 

Δεν μπορούμε να περιμένουμε τίποτα από τα επικοινωνιακά φληναφήματα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για «επαναφορά» των ΣΣΕ, ενώ και η πολυδιαφημιζόμενη αύξηση του κατώτατου μισθού ψηφίστηκε με συναίνεση των αστικών κομμάτων και με ενεργοποίηση του αντεργατικού μνημονιακού νόμου Βρούτση.

 

Καταγγέλλουμε για ακόμα μια φορά τον υποταγμένο συνδικαλισμό και την υπονομευτική και διασπαστική δράση της ΓΣΕΕ. Η ηγεσία της ΓΣΕΕ συνεχίζει να θέλει με κάθε τρόπο να μείνει στο απυρόβλητο η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και η μνημονιακή, αντεργατική πολιτική του κεφαλαίου και της Ε.Ε. Η ΓΣΕΕ και πάλι απέδειξε το διασπαστικό και υπονομευτικό ρόλο σπάζοντας το απεργιακό ρεύμα, που επιχειρήθηκε στις 14.11 σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, μέσω της κήρυξης απεργίας στις 28/11.

 

Έχουν μεγάλη ευθύνη οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ που παρέδωσαν για ακόμα μια φορά την πρωτοβουλία κινήσεων και την οργάνωση του αγώνα στον κυβερνητικό-εργοδοτικό συνδικαλισμό. Με την στάση τους ακύρωσαν την δυνατότητα της ενιαίας απεργιακής απάντησης σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.

 

Η διακλαδική απεργία της 1ης Νοέμβρη έδειξε πως υπάρχει και άλλος δρόμος. Ο δρόμος των ταξικών εργατικών αγώνων στα χέρια των ίδιων των εργαζόμενων σε ρήξη με τον υποταγμένο συνδικαλισμό.

 

ΜΟΝΟΣ ΔΡΟΜΟΣ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΧΕΡΙΑ!

 

Ξέρουμε ότι μόνο οι αποφασιστικοί αγώνες και η σύγκρουση με την βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης - κεφαλαίου - ΕΕ - ΔΝΤ μπορεί να ανακόψει την επίθεση, να φέρει νίκες.

 

·                     Να επιστραφούν όλοι οι κλεμμένοι μισθοί, οι συντάξεις και τα δικαιώματα κόντρα σε κυβέρνηση - ΕΕ –εργοδοσία.

·                     Ριζικές αυξήσεις στους μισθούς σύμφωνα με τις ανάγκες μας. Επαναφορά όλων των μισθών στα επίπεδα που προέβλεπαν οι ΣΣΕ (Εθνική Γενική, κλαδικές, επιχειρησιακές) πριν τη μνημονιακή λαίλαπα.

·                     Κατάργηση του υποκατώτατου μισθού και της νομοθετικής ρύθμισης που επιτρέπει ορισμό του κατώτατου μισθού με κρατική παρέμβαση.

·                     Επαναφορά των ελεύθερων συλλογικών διαπραγματεύσεων. Καθολική ισχύ των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας. Κανένας εργαζόμενος χωρίς συλλογική σύμβαση.

·                     Δραστική μείωση του εργάσιμου χρόνου με άμεση εφαρμογή του 35ωρου, 7ωρου 5ημερου. Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους ‒ Κατάργηση των ελαστικών μορφών εργασίας

·                     Καμία απόλυση εγκύου εργαζόμενης. Το δικαίωμα στη μητρότητα είναι αδιαπραγμάτευτο.

·                     Πλήρη συνδικαλιστικά δικαιώματα και ελευθερίες για όλους τους εργαζομένους. Κάτω τα χέρια από την απεργία.

·                     Κατάργηση όλων των μνημονίων και των 714 εφαρμοστικών νόμων (νόμος Κατρούγκαλου, πλειστηριασμοί, ΕΝΦΙΑ, κυριακάτικη αργία, περικοπές συντάξεων και αφορολόγητου κ.λπ).

·                     Όχι στις ιδιωτικοποιήσεις. Ενέργεια, συγκοινωνίες, νερό, υποδομές στα χέρια της κοινωνίας, προς όφελος των εργαζομένων και του λαού. Έξω οι επιχειρηματικοί όμιλοι από τα κοινωνικά αγαθά και τις υπηρεσίες.

·                     Αγώνας για το δικαίωμα στη στέγαση, ενάντια στους πλειστηριασμούς και τις κατασχέσεις λαϊκής κατοικίας και περιουσίας. Όχι στους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, έξω το κράτος, οι τράπεζες και τα funds από τα σπίτια των εργαζόμενων, των συνταξιούχων και των ανέργων.

 

Η γραμματεία της Πρωτοβουλία πρωτοβάθμιων Σωματείων