Πρωτοβουλία Πρωτοβάθμιων Σωματείων: Μαζική και μαχητική απάντηση η απεργία της 12ης Γενάρη – Συνεχίζουμε! Δευτέρα 15/1 Προπύλαια, 12.00 και το απόγευμα 5.30 μμ πλ. Κολοκοτρώνη

2018-01-13 13:57

 

Η πρωτοβουλία πρωτοβάθμιων σωματείων χαιρετίζει τους χιλιάδες απεργούς από το δημόσιο και ιδιωτικό τομέα που διαδήλωσαν στο κέντρο της Αθήνας και σε όλη την χώρα, δίνοντας έτσι δυναμική απάντηση στο πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης που με τη στήριξη της ΝΔ χτυπά το απεργιακό δικαίωμα. Οι μαζικές και μαχητικές απεργιακές συγκεντρώσεις έστειλαν ένα ηχηρό μήνυμα σε κυβέρνηση, «θεσμούς» και κεφάλαιο ότι οι εργαζόμενοι, η νεολαία και ο λαός θα αντισταθούν στη  νέα μνημονιακή λαίλαπα.

 

Σήμερα, οι εργαζόμενοι και οι εργαζόμενες απέδειξαν ότι δεν έχουν ανάγκη τον κυβερνητικό και εργοδοτικό συνδικαλισμό σε ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ,ΕΚΑ, ΟΙΥΕ κλπ που αποτελούν τα τσιράκια της κυβέρνησης και της εργοδοσίας, χωρίς να κρατούν πλέον ούτε καν τα προσχήματα.

 

Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που δε δίστασε να χτυπήσει με ΜΑΤ και χημικά τους διαδηλωτές που επιχείρησαν να ανέβουν τα σκαλιά της Βουλής και να αναρτήσουν πανό που έγραφε «Κάτω τα ξερά σας από την απεργία – Πρωτοβουλία Πρωτοβάθμιων Σωματείων».

 

Συνεχίζουμε τις κινητοποιήσεις μέχρι και την μέρα της ψήφισης του πολυνομοσχεδίου

 

Κυριακή 14 Γενάρη, μέρα απεργίας στο εμπόριο: απεργιακή συγκέντρωση στα Factory Outlet (Πειραιώς 76, Ρέντης), 10.00πμ

 

Δευτέρα 15 Γενάρη μέρα ψήφισης των μέτρων,

12.00 στα Προπύλαια, απεργιακή συγκέντρωση για τα σωματεία του δημοσίου,

17.30 μμ στην πλατεία Κολοκοτρώνη και πορεία στην Βουλή

 

o   ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ  ΤΟ ΝΕΟ ΣΦΑΓΕΙΟ ΣΕ ΜΙΣΘΟΥΣ, ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΠΟΥ ΤΟ ΒΑΦΤΙΖΟΥΝ “ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ”

 

o   ΚΑΤΩ ΤΑ ΞΕΡΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΛΑΙΚΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑ

 

o   ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ –ΡΗΞΗ ΜΕ ΤΑ ΕΥΡΩΜΝΗΜΟΝΙΑ ΚΑΙ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΟΣΟΥΣ ΤΑ ΕΠΙΒΑΛΟΥΝ: ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ – ΕΕ – ΔΝΤ – ΚΕΦΑΛΑΙΟ

 

Η γραμματεία της Πρωτοβουλίας Πρωτοβάθμιων Σωματείων