Προσλήψεις και κενά σε όλη την εκπαίδευση (Α' βάθμια, Β' βάθμια, Γ' Βάθμια)

2015-04-10 08:30

 

 

Απόσπασμα από τη συνέντευξη του υπουργού Αρ. Μπαλτά στην εφημερίδα των Συντακτών 9/4

https://www.efsyn.gr/arthro/mpaltas-kanena-provlima-me-toys-meteggrafentes

 

 Πώς προχωράει ο σχεδιασμός της νέας χρονιάς; Ποιο νούμερο προσλήψεων μπορούμε να φτάσουμε και πώς θα αντιμετωπιστούν τα κενά;

 

Από τις 15.000 προσλήψεις που προβλέπονται από τον προϋπολογισμό, αφαιρούνται όσοι επαναπροσλαμβάνονται (είναι περίπου 3.000 μέχρι 4.000), ενώ και όσες υπολείπονται δεν αντιστοιχούν σε ισάριθμες οργανικές θέσεις, καθώς πρόκειται για μεσοσταθμικά μεγέθη. Ωστόσο, αποτελεί προεκλογική και μετεκλογική δέσμευση και -βάσει των προτεραιοτήτων που έχουν τεθεί σε Υγεία και Παιδεία- μπορούμε να υπολογίσουμε ότι θα εξασφαλίσουμε γύρω στις 3.000-4.000 νέες προσλήψεις. Θα γίνουν με σκοπό την κάλυψη των μεγάλων αναγκών και με αντικειμενικούς αλγορίθμους. Πρόκειται για μια μικρή ανάσα, φυσικά, που δεν λύνει το μεγάλο πρόβλημα της έλλειψης διδακτικού προσωπικού.

 

Παράλληλα, καταβάλλουμε προσπάθειες, ώστε να εξασφαλιστούν κονδύλια ΕΣΠΑ για τους αναπληρωτές και -ει δυνατόν- αυξημένα. Μέχρι το τέλος του μήνα θα έχουμε πλήρη ανάλυση των κενών και θα εντείνουμε τις προσπάθειές μας για την καλύτερη δυνατή οργάνωση εν όψει της ερχόμενης σχολικής χρονιάς. Θα ήθελα να πω, όμως, ότι πρέπει να στηριχθούμε πολύ στο φρόνημα, στην αυταπάρνηση. Είναι τέτοια η οικονομική κατάσταση της χώρας, ώστε να απαιτείται κυριολεκτικά συστράτευση.