Πιθανή αναβολή δημοσιοποίησης των πινάκων κατάταξης των αναπληρωτών λόγω Προσωπικών Δεδομένων. Δεν υπάρχει γνωμοδότηση της Νομικής Υπηρεσίας Διαβάστε περισσότερα: https://xenesglosses.eu/2018/06/pithani-anavoli-dimosiopoiisis-ton-pinakon-katataksis-ton-a

2018-06-04 00:31

ΑΝΑΣΤΑΤΩΣΗ και στο παρασκήνιο καταγγελίες για κατάργηση της διαύγειας έχει προκαλέσει στον εκπαιδευτικό κόσμο η απόφαση του υπουργείου Παιδείας να μην δημοσιοποιήσει τα ονόματα των εκπαιδευτικών που έλαβαν απόσπαση σε Διευθύνσεις Εκπαίδευσης και Περιφερειακές Διευθύνσεις.

 

Σύμφωνα με το υπουργείο έχουν προκύψει ερωτήματα σχετικά με την κοινοτική Οδηγία περί ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων και δεν θα προχωρήσει σε καμία γνωστοποίηση ονόματος έως ότου λάβει τις απαραίτητες νομικές κατευθύνσεις. 

 

Κι αν το ζήτημα των αποσπάσεων έχει προκαλέσει υποψίες, με τους επικριτές να σημειώνουν ότι το υπουργείο Παιδείας κρύβεται πίσω από την κοινοτική Οδηγία με στόχο τις αδιαφανείς διαδικασίες, ένταση και εκνευρισμός έχει δημιουργηθεί στους αναπληρωτές, που σε λίγο καιρό θα κληθούν να προσληφθούν. Κάθε χρόνο αναρτάται ο πίνακας των αναπληρωτών εκπαιδευτικών. 

 

Οι εκπαιδευτικοί έχουν το δικαίωμα εκτός από τη θέση κατάταξής τους να ενημερωθούν και για τους υπόλοιπους. Στην περίπτωση που κρίνουν ότι έχουν αδικηθεί στη μοριοδότηση, έχουν το δικαίωμα ένστασης. 

 

Με το πάγωμα της δημοσιοποίησης των ονομάτων αυτή η διαδικασία κρίνεται αδύνατη. Στους κύκλους των αναπληρωτών έχουν ήδη αρχίσει να καταγράφονται οι πρώτες αντιδράσεις, ενώ υπάρχει και ανησυχία σχετικά με το πόσο γρήγορα θα λάβει τη σχετική νομική καθοδήγηση το υπουργείο Παιδείας, καθώς η ανάρτηση των πινάκων των αναπληρωτών είναι θέμα μερικών ημερών το αργότερο.


Διαβάστε περισσότερα: https://xenesglosses.eu/