Όταν η θάλασσα είναι καλή με τα προσφυγόπουλα

2015-11-14 15:41

 

 

 

Μεσημέρι Παρασκευής στην παραλία Κασόνια, στο λιμάνι της Καλύμνου. Στην καρδιά του Νοέμβρη, με 25 βαθμούς Κελσίου.

 

Μια αναμνηστική φωτογραφία των παιδιών της που παίζουν ξέγνοιαστα στη θάλασσα του μικρού ελληνικού νησιού που τους φιλοξενεί για λίγο στο μεγάλο ταξίδι της προσφυγιάς.

 

Μια εικόνα που ήρθε να ξορκίσει το κακό των προηγούμενων ημερών.

 

Για τα ξενάκια της φωτογραφίας το θαλασσινό ταξίδι ολοκληρώθηκε με ασφάλεια.

 

 

Θα θυμούνται το Αιγαίο ως τη θάλασσα του φωτός και όχι των νεκρών παιδιών. Και την Κάλυμνο ως το νησί που στα μέσα του Νοέμβρη- αν και φόραγαν μάλλινα ρούχα- έβρεξαν τα ποδαράκια τους, έχτισαν κάστρα και πύργους, γέλασαν  και έκαναν και τους γονείς τους να γελάσουν, να ξεχαστούν για λίγο.

 

Είναι αυτό που είχε πει ο Αμερικανός φωτογράφος Marcus Rhinelandere που βρέθηκε προ ημερών στην Κάλυμνο Στα ελληνικά νησιά οι πρόσφυγες οπλίζονται με δύναμη και πολύ θετικά συναισθήματα λόγω της αλληλεγγύης που τους προσφέρεται απλόχερα, της ζεστής υποδοχής που τυγχάνουν, του κλίματος και της φυσικής ομορφιάς που αντικρίζουν πατώντας στεριά. Πρόκειται για ψυχικά εφόδια που θα τους δώσουν δύναμη για να συνεχίσουν το αβέβαιο ταξίδι τους το οποίο προδιαγράφεται πολύ πιο δύσκολο και επικίνδυνο.

 

Όταν τα παιδιά τελείωσαν το παιχνίδι τους στη θάλασσα, στο καταφύγιο (στα παλαιά σφαγεία) τους περίμενε ένα ζεστό πιάτο φαγητό, μαγειρεμένο με περίσσια αγάπη…

 

 

Πηγή https://kalymnosola.wordpress.com