Όλα ΤΩΡΑ Ξεκινάνε! Αγώνας Μέχρι τη Νίκη! Πανελλαδικό Συλλαλητήριο 26/1 στις 12.00 στα Προπύλαια! Ανακοίνωση της Πανελλαδικής Συνέλευσης Αγώνα

2019-01-20 08:23

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΑΓΩΝΑ  

ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ, ΕΚΠ/ΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΚΑΙ ΦΟΙΤ. ΣΥΛΛΟΓΩΝ 

ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΙΛΗΜΜΕΝΗ ΠΡΥΤΑΝΕΙΑ

 

ΟΛΑ ΤΩΡΑ ΞΕΚΙΝΑΝΕ! ΑΓΩΝΑΣ ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΝΙΚΗ!

ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΡΑ!

 

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 26/1

 

ΣΤΙΣ 12.00 ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ

 

Με ένα ορμητικό ποτάμι κόσμου πλημμυρίσαμε το κέντρο της Αθήνας την Πέμπτη 17/1, μέρα ψήφισης του νομοσχεδίου-έκτρωμα των απολύσεων και μέρα απεργίας της ΑΔΕΔΥ και των ΔΟΕ-ΟΛΜΕ. Χιλιάδες κόσμου συμπορεύτηκαν με το μαζικό μπλοκ των αναπληρωτών και αδιορίστων εκπαιδευτικών και των εκπαιδευτικών σωματείων: συμβασιούχοι ΟΤΑ, συνταξιούχοι της Εθνικής Τράπεζας, Πρωτοβάθμια Σωματεία, Φοιτητικοί Σύλλογοι, σε μια πορεία που καταχειροκροτούνταν από όπου κι αν περνούσε και την ένωνε το σύνθημα: ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ, ΜΟΝΙΜΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟ ΛΑΟ!

 

Η μεγαλειώδης πορεία που ξεκίνησε από την κατειλημμένη πρυτανεία έφτασε στο Σύνταγμα, όπου και παρέμεινε για ώρες διατηρώντας τον παλμό των συνθημάτων για μόρφωση-δουλειά-αξιοπρέπεια. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ είχε για άλλη μια φορά παρατάξει τις αστυνομικές δυνάμεις απέναντι στους εκπαιδευτικούς, εμποδίζοντάς τους από κάθε μεριά. Αντιπροσωπεία αναπληρωτών εκπαιδευτικών ζήτησε να διαβαστεί το ψήφισμα της κατειλημμένης πρυτανείας στη συζήτηση της ολομέλειας της Βουλής και ως απάντηση πήρε διπλές σειρές ΜΑΤ που στάθηκαν μπροστά τους. Η αστυνομία μάλιστα, παρότρυνε τους/τις εκπαιδευτικούς να παραδώσουν από μπροστά (!) το ψήφισμά τους, σαν να μην έβλεπαν την αστυνομία να έχει δημιουργήσει ασφυκτικό κλοιό γύρω από τους διαδηλωτές. 

 

 

 

ΔΕ ΜΑΣ ΦΟΒΙΖΟΥΝ- ΜΑΣ ΕΞΟΡΓΙΖΟΥΝ!

 

Η συνέλευση της κατειλημμένης πρυτανείας, όπου κατέληξε η πορεία, ήταν από τις μαζικότερες της τελευταίας εβδομάδας των κινητοποιήσεών μας. Κοινός τόπος ήταν ότι δε αφήσουμε το μέλλον μας στην τύχη, γιατί μας περισσεύουν οι μνήμες και μας λιγοστεύουν οι αυταπάτες. Ξέρουμε καλά πως αυτό το νομοσχέδιο θα μείνει στα χαρτιά! Σε κάθε προσπάθεια εφαρμογής του, είτε προέρχεται από τράπεζα που δίνει καταναλωτικά δάνεια για γνώσεις και δεξιότητες, είτε προέρχεται από τους κυβερνητικούς παπαγάλους που μιλούν για «ηχηρές μειοψηφίες», θα μας βρουν μπροστά τους!

 

 

Δώσαμε «όρκο» συνέχισης της μάχης μέχρι τη νίκη!

 

Μέχρι την οριστική κατάργηση του νόμου, μέχρι τη μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών ΤΩΡΑ αποκλειστικά με βάση το πτυχίο και την προϋπηρεσία τους, για τη μόνιμη και σταθερή εργασία όλων των εργαζόμενων σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, για δημόσια δωρεάν μόρφωση και εκπαίδευση όλου του λαού!

 

Απέναντι στον ανταγωνισμό και την ανθρωποφαγία προτάξαμε τις συλλογικές διαδικασίες, την αλληλεγγύη και τα κοινά αιτήματα που δώσαν ορμή σε όλα τα πληττόμενα κομμάτια της κοινωνίας και συνεχίζουμε να απευθύνουμε κάλεσμα κοινού αγώνα και συμπόρευσης απέναντι στην κυβέρνηση, και κάθε διαχειριστή της ίδιας πολιτικής, απέναντι στην ΕΕ και τον ΟΟΣΑ, που διαλύουν τις ζωές μας.

 

Η δυναμική και η προοπτική αυτού του κινήματος φαίνεται στην πυγμή και τη θέληση όλων των εκπαιδευτικών και των εργαζομένων που συμμετέχουν. Οι αναδιπλώσεις της κυβέρνησης για την ψήφιση έδειξαν πόσο μας φοβούνται. Φοβούνται ένα ενωμένο εκπαιδευτικό κίνημα. Και μας φοβούνται στ' αλήθεια! Γιατί ένα κίνημα που πιστεύει ότι μπορεί να νικήσει, είναι αυτό που μπορεί πράγματι να νικήσει!

 

 

Από την κατειλημμένη πρυτανεία αποχωρήσαμε στέλνοντας μήνυμα ανυποχώρητου αγώνα. 

Τίποτα δεν τελείωσε! Όλα τώρα ξεκινάνε!

 

Καλούμε:

 

•    Όλους-όλες να συγκροτήσουμε επιτροπές αγώνα στα σωματεία μας. Οργανωνόμαστε, παίρνουμε τον αγώνα στα χέρια μας! Συμμετέχουμε αποφασιστικά στις συλλογικές διαδικασίες των συλλόγων ΠΕ και ΕΛΜΕ, ενημερώνουμε τα σχολεία και τους/τις συναδέλφους/ισσες, γεμίζουμε τις γενικές συνελεύσεις!

 

•    Συντονιζόμαστε, συγκροτούμε πανελλαδικά κέντρα αγώνα με τους συλλόγους ΠΕ και τις ΕΛΜΕ, με τους φοιτητικούς συλλόγους, τους γονείς, άλλους εργασιακούς χώρους, όλη την κοινωνία! Συμβάλλουμε αποφασιστικά στη συνέχιση των μεγαλειωδών συνελεύσεων αγώνα στην κατειλημμένη πρυτανεία σε κάθε πόλη.

 

•  Αναλαμβάνουμε δράση ΠΑΝΤΟΥ! Με ακτιβισμούς σε κάθε πόλη της Ελλάδας, πολύμορφες δράσεις, συλλαλητήρια, συγκεντρώσεις, καταλήψεις.

 

•   Δηλώνουμε ότι κάθε μέρα θα μας βρίσκουν μπροστά τους! Σε όλα τα μέτωπα που ανοίγουν στην εκπαίδευση, από την αυτοαξιολόγηση των σχολικών μονάδων, το νομοσχέδιο για το «Νέο Λύκειο, τα υποστελεχωμένα ΚΕΣΥ, την υποβάθμιση της ειδικής αγωγής και τις τριμελείς επιτροπές του ν. 4547.

 

•    Πρώτο πανελλαδικό ραντεβού το Σάββατο 26/1 στις 12μμ στα Προπύλαια. Καλούμε όλους-όλες να κατακλύσουμε και πάλι το κέντρο της Αθήνας, να ακουστεί ξανά: ΜΟΝΙΜΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟ ΛΑΟ, ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ! ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΣΤΑ ΧΑΡΤΙΑ!

 

 

•   Το Σάββατο 26/1, αμέσως μετά το συλλαλητήριο, καλούμε σε πανελλαδική συνέλευση αγώνα στο ΠΤΔΕ.

 

 

•   Απαιτούμε εδώ και ΤΩΡΑ οι ξεπουλημένες πλειοψηφίες των ΔΣ σε ΔΟΕ-ΟΛΜΕ να πάψουν να υπονομεύουν τον αγώνα. Καταγγέλλουμε τη στάση τους καθώς παρά:

 

-     τις συνεχείς κινητοποιήσεις και τα μεγαλειώδη συλλαλητήρια

-   τις μαζικές συνελεύσεις και δράσεις της κατειλημμένης πρυτανείας, που απευθύνονταν στην κοινωνία

-     τα υψηλά ποσοστά συμμετοχής και τις τρεις ημέρες απεργίας

-   το πλήθος αιτημάτων εκπαιδευτικών από όλη την Ελλάδα για αποφασιστικό αγώνα για την απόσυρση του νομοσχεδίου και το αίτημα για μονιμοποιήση ΟΛΩΝ των αναπληρωτών ΤΩΡΑ αποκλειστικά με βάση το πτυχίο και ολόκληρη την προϋπηρεσία

-     την απαίτηση για απεργιακό αγώνα διαρκείας, με υποστήριξη των τοπικών συλλόγων και ΕΛΜΕ

 

η ΔΟΕ και η ΟΛΜΕ, όχι μόνο δεν αφουγκράζονται τη δυναμική  που έχει δημιουργηθεί, αλλά προσπάθησαν καθ’ όλη τη διάρκεια της προηγούμενης εβδομάδας να βάλουν εμπόδια στην ανάπτυξη του κινήματος είτε με τις καθυστερημένες στάσεις εργασίας που στην πραγματικότητα απέκλειαν τη μαζική συμμετοχή των συναδέλφων της επαρχίας, είτε με τα θολά και ασαφή αιτήματα που υπονοούσαν πως θα μπορούσε να υπάρχει και «καλό» προσοντολόγιο.

 

Τους ξεπεράσαμε! Θα σταθούμε μαχητικά και αποφασιστικά απέναντι στην προσπάθεια όλων όσοι δε διαφυλάξουν τη συνέχιση του αγώνα, το αυριανό μας μέλλον στην εργασία και δεν υπερασπιστούν τη δημόσια δωρεάν παιδεία όλων.

 

Η κατάληψη και οι κινητοποιήσεις αυτές ήταν μόνο η αρχή!

 

Έρχεται εξέγερση πανεκπαιδευτική!