Οι μεταρρυθμίσεις και τα μέτρα που ζητούν άμεσα οι δανειστές

2015-09-13 12:47

 

Εφαρμογή τω μεταρρυθμίσεων απαιτούν εκ νέου οι Ευρωπαίοι από την κυβέρνηση που θα προκύψει από τις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου, με όποιον και να αναδείξει νικητή η κάλπη

 

Στο τρίμηνο Οκτωβρίου - Δεκεμβρίου υπάρχουν χρηματοδοτικές ανάγκες 7,9 δισ ευρώ, που δεν μπορούν να καλυφθούν χωρίς έξωθεν βοήθεια, ενώ για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών είναι πολύ πιθανόν να χρειαστούν άλλα 15 δισ. ευρώ.

 

Ο όγκος των άμεσων υποχρεώσεων που απορρέουν από το νέο μνημόνιο είναι τέτοιος, που κάνει ήδη κάποιους να υποστηρίζουν ότι η συζήτηση για τη μείωση του χρέους είναι πρόωρη κι ότι η νέα κυβέρνηση θα πρέπει να δώσει πρώτα σαφή δείγματα γραφής και μετά να εξεταστεί το αν και πότε μπορούν να παραταθούν οι πληρωμές για παλιά και νέα ομόλογα.

 

Μέσα στον Οκτώβριο, θα πρέπει να ανοίξει και να ολοκληρωθεί η δεύτερη φάση των μεταρρυθμίσεων του ασφαλιστικού, που ανοίγει το δρόμο για νέες περικοπές συντάξεων, να ψηφιστεί η νέα φορολογική κλίμακα για μισθωτούς, συνταξιούχους, στην οποία θα ενσωματωθεί η έκτακτη εισφορά, να αυξηθούν όπου χρειάζεται οι συντελεστές του ΕΝΦΙΑ λόγω της επικείμενης αναπροσαρμογής των Τιμών Ζώνης.

 

Επίσης, θα απαιτηθεί να αυξηθεί ο φόρος στο εισόδημα από ενοίκια και να αυξηθεί ο φόρος εισοδήματος στους αγρότες, που θα πληρώνουν ακριβότερο πετρέλαιο από την 1η Οκτωβρίου.

 

Επιπλέον, θα πρέπει να περικοπεί κατά το ήμισυ το κονδύλι για το επίδομα θέρμανσης, να επανέλθει το εισιτήριο των 5 ευρώ για τα εξωτερικά ιατρεία ή να ληφθούν ισοδύναμα, να ψηφιστεί το νέο Ενιαίο Μισθολόγιο στο Δημόσιο, που θα επεκταθεί και στα ειδικά μισθολόγια σε δεύτερη φάση.

 

Πηγή https://www.dikaiologitika.gr