Οι εκπαιδευτικοί που έχουν μετατρέψει την Πρυτανεία σε κέντρο αγώνα μπήκαν στην ΕΡΤ!!!

2019-01-13 03:46

Διακόπηκε το βραδινό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ το Σάββατο 12/1, όταν  αναπληρωτές  και μόνιμοι εκπαιδευτικοί  έφθασαν στο ραδιομέγαρο, και μπήκαν στο κεντρικό στούντιο.

 

Ο εκπρόσωπος των εκπαιδευτικών αναφέρει  ότι η ΕΡΤ στο χθεσινό της δελτίο δεν ανέδειξε το θέμα των κινητοποιήσεων των εκπαιδευτικών. Αναφέρει  όλα τα προβλήματα που βιώνουν οι εκπαιδευτικοί και καλεί σε αγώνα όλους τους εκπαιδευτικούς να μην ψηφιστεί το νομοσχέδιο τη Δευτέρα 14/1.

 

Εκ μέρους της συντονιστικής επιτροπής κατάληψης της Πρυτανείας του Πανεπιστημίου Αθηνών  προς ενημέρωση του ελληνικού λαού.

 

Χθες πριν από την μεγαλειώδη και συγκλονιστική απεργιακή διαδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, όσο και στις υπόλοιπες μεγάλες πόλεις, προκειμένου να αποσυρθεί το επαίσχυντο νομοσχέδιο διορισμού των εκπαιδευτικών , το οποίο στην ουσία είναι νομοσχέδιο απολύσεων και εισαγωγής κριτηρίων για να διωχθούν από τη δουλειά αναπληρωτές εκπαιδευτικοί, οι οποίοι 5, 10,15 έως και 20 χρόνια υπηρετούν το δημόσιο σχολείο, έχουμε να δηλώσουμε το εξής:

 

Το δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ χθες, παραβαίνοντας κάθε αρχή δημοσιογραφικής δεοντολογίας και δημοκρατίας, δεν παρουσίασε ούτε για ένα λεπτό τους χιλιάδες διαδηλωτών που κατέκλυσαν τους δρόμους της Αθήνας, όσο και των άλλων πόλεων, προκειμένου να απαιτήσουμε μόνιμους μαζικούς διορισμούς στη δημόσια εκπαίδευση για να μονιμοποιηθούν όλοι οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί, οι οποίοι υπηρετούν την τελευταία δεκαετία το δημόσιο σχολείο και προκειμένου να προασπίσουμε την πλήρη μόρφωση των παιδιών. Δεν έδειξε ούτε καν τη βία και καταστολή που είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό διαδηλωτών χθές στο κέντρο της Αθήνας.
Αντίθετα το μόνο που έδειξε ήταν μεμονωμένα επεισόδια.

Αυτό που έχουμε να δηλώσουμε είναι το εξής:

Είμαστε μια γενιά που μας περισσεύουν οι μνήμες και μας λιγοστεύουν οι αυταπάτες, είμαστε μια γενιά σάρκα από την σάρκα των ανθρώπων οι οποίοι καθημερινά εργάζονται για 400, 600, 700 έως και 800 ευρώ  σε κάθε μήκος και πλάτος της χώρας..

Δευτέρα μεσημέρι 13.30 στα Προπύλαια να κατευθυνθούμε προς της Βουλή να μην ψηφιστεί , να αποσυρθεί το νομοσχέδιο των απολύσεων των χιλιάδων αναπληρωτών. Δεν θα κάνουμε ούτε βήμα πίσω από την εργασιακή ανασφάλεια και περιπλάνηση, δεν θα κάνουμε ούτε βήμα πίσω από την ανεργία δε θα κάνουμε ούτε βήμα πίσω από προσόντα τα οποία στην πραγματικότητα αποτελούν κριτήρια απολύσεων.