Οι δράσεις των εκπαιδευτικών από την κατειλημμένη Πρυτανεία

2019-01-13 04:05

Συνεχίζεται μαζικά και δυναμικά για 2η μέρα η κατάληψη της Πρυτανείας στα Προπύλαια, από το Συντονιστικό Αναπληρωτών, Εκπαιδευτικά Σωματεία, φοιτητές και συναδέλφους αναπληρωτές από όλη την Ελλάδα. Με βάση τη χθεσινή απόφαση της Συνέλευσης Αγώνα, σήμερα Σάββατο 12/1 ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι προγραμματισμένες δράσεις. Στις 12:00 βρεθήκαμε μαζικά στην παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για να καταγγείλουμε την αυταρχική στάση της Κυβέρνησης, που απέναντι στο μεγαλειώδες πλήθος εκπαιδευτικών που διαδήλωναν την αποφασιστικότητά τους ενάντια στο νομοσχέδιο απολύσεων του Υπουργείο Παιδείας και την απαίτησή τους για μόνιμους διορισμούς όλων των αναπληρωτών, παρέταξε τα ΜΑΤ με ξύλο και δακρυγόνα. Αποτέλεσμα της άγριας καταστολής ήταν ο τραυματισμός δύο συναδέλφων. Στην απαίτηση της αντπροσωπείας να συναντηθεί με τη Γεροβασίλη και να αναλάβει η κυβέρνηση την ευθύνη για το όργιο καταστολής, η Υπουργός προκλητικά αρνήθηκε να το κάνει αποδίδοντας την ευθύνη στα «αυτοτελή» σχέδια της ΕΛ.ΑΣ. Παραδέχτηκε ότι έγινε εκτεταμένη και τυφλή χρήση χημικών και χειροβομβίδων κρότου- λάμψης επιχειρώντας την ίδια στιγμή να μεταθέσει εν μέρει την ευθύνη και στους διαδηλωτές, προτρέποντάς μας να είμαστε «πιο προσεκτικοί». Τα συμπεράσματα δικά σας..Δηλώνουμε ότι ούτε στην απεργία της Δευτέρας θα περάσει η τρομοκρατία τους!! Αντίθετα, ο φόβος θα περάσει στο αντίπαλο στρατόπεδο!!!

Στις 15:30 με την ίδια μαζικότητα συμμετείχαμε στη διαδήλωση ενάντια στην εργοδοτική τρομοκρατία σε εργαζόμενο διανομέα μετανάστη ο οποίος ξυλοκοπήθηκε επειδή διεκδίκησε τα ένσημά του. Στη συγκέντρωση συμμετείχαν εργατικές συλλογικότητες και σωματεία, κινήσεις πόλεις στην κατεύθυνση σύνδεσης του αγώνα όλων των επισφαλώς και ελαστικά εργαζομένων σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα για μόνιμη και αξιοπρεπή εργασία για όλους! Καλούμε αντίστοιχα όλη την εργαζόμενη και πληττόμενη κοινωνία και νεολαία να στηρίξει τον αγώνα των αναπληρωτών εκπαιδευτικών και να συμμετέχει στις αυριανές δράσεις και ιδιαίτερα στη σύσκεψη αγώνα για τη δυνατότητα ανάπτυξης κοινού αγώνα.

 

Παράλληλα, όλη την ημέρα πραγματοποιείται μοίρασμα και ανοιχτό κάλεσμα συμμετοχής στην κατάληψης. Το πρόγραμμα της κατάληψης πραγματοποιείται και συνεχίζεται κανονικά με την ανοιχτή συνέλευση (17:30), και με τις αυριανές δράσεις (συναυλία, εκδήλωση – συζήτηση, προβολή ντοκιμαντέρ).

 

Τη Δευτέρα, ημέρα απεργίας θα πλημμυρίσουμε και πάλι τους δρόμους απαιτώντας το δίκιο μας για μαζικούς διορισμούς όλων των αναπληρωτών και άμεση απόσυρση του νομοσχεδίου – εκτρώματος που μας πετάει στην ανεργία