Ναζισμός: Φοράνε «κόκκινα βραχιολάκια» στους πρόσφυγες στο Κάρντιφ

2016-01-27 11:46

 

Η στοχοποίηση και η προσβολή των ανθρώπων που φτάνουν στην Ευρώπη από έναν άγριο πόλεμο στη χώρα τους προκειμένου να επιβιώσουν και να ξαναστήσουν τις ζωές τους από την αρχή δεν έχει τέλος, ούτε όταν τελικά φτάνουν στους «προορισμούς» τους.

 

Στο Κάρντιφ της Ουαλίας, οι πρόσφυγες που φτάνουν στην πόλη στεγάζονται στα Clearsprings Ready Homes, σπίτια που έστησε μια ιδιωτική εταιρεία με σύμβαση από το δημόσιο.

 

Οι πρόσφυγες ζουν εκεί περιμένοντας να γίνει δεκτή – ή όχι- η αίτηση ασύλου τους, και μέχρι να φύγουν από τα σπίτια δεν μπορούν να δουλέψουν.

 

Καθώς λοιπόν δεν έχουν χρήματα, είναι απόλυτα εξαρτώμενοι από τα δωρεάν γεύματα που τους παρέχονται στο Lynx House, ένα κέντρο σίτισης.

 

Για να γίνει όμως αυτό, με το που φτάνουν στα σπίτια, τους περνούν από το χέρι ένα κόκκινο βραχιοκάκι το οποίο αν βγεί, μετά δεν ξαναμπαίνει.

 

Έτσι, αναγκάζονται να το φοράνε όλη μέρα όπου πάνε και να γίνονται στόχος στην πόλη, με τους Ουαλούς σε πολλές περιπτώσεις να τους διαπομπεύουν και να τους επιτίθενται με ρατσιστικούς χαρακτηρισμούς.

 

Αν κάποιος βγάλει το βραχιολάκι του και πάει χωρίς αυτό εκεί που δίνονται τα γεύματα, δεν θα μπορέσει να φάει.

 

Άλλο ένα δείγμα των ρατσιστικών διακρίσεων απέναντι στους πρόσφυγες μιας Ευρώπης που οι «ελευθερίες»  και η «ανεκτικότητά» της είναι τελικά μόνο στα λόγια.

 

Με πληροφορίες από την Guardian

 

Πηγή https://www.hitandrun.gr