Να ανακληθεί η απαγόρευση πρόσβασης του Τύπου στα hot spot, ζητά η ΠΟΕΣΥ

2016-03-04 12:40

 

 
 

Να ανακληθεί η απαγόρευση πρόσβασης του Τύπου στα hot spot, ζητά η ΠΟΕΣΥ

 

Την έντονη αντίδραση του Δ.Σ. της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ) προκάλεσε η απόφαση του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής να μην δίδονται άδειες σε τηλεοπτικά συνεργεία και δημοσιογράφους, προκειμένου να εισέρχονται στα hot spot.

Στην ανακοίνωσή του «εκφράζει την αντίθεσή του στην πρωτοφανή απαγόρευση άσκησης της δημοσιογραφικής έρευνας και ειδησεογραφικής καταγραφής πτυχών του φλέγοντος ζητήματος του προσφυγικού που επιχειρείται με την «οδηγία» του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής».

Το ΔΣ της ΠΟΕΣΥ, «καλεί την κυβέρνηση να ανακαλέσει αμέσως την απόφαση, δεδομένου ότι καμιά κατάσταση έκτακτης ανάγκης δεν μπορεί να δικαιολογήσει την όποια περιστολή των ατομικών και κοινωνικών δικαιωμάτων συνταγματικά κατοχυρωμένων. Στις παρούσες συνθήκες, το δημοσιογραφικό καθήκον και η αναγκαιότητα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης της κοινωνίας επιβάλλουν, την ανάδειξη όλων των πτυχών της προσφυγικής κρίσης που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τις συνθήκες διαβίωσης στους χώρους προσωρινής φιλοξενίας των προσφύγων».