Μέσα στην "αυλή" τους έχει πιάσει φωτιά - Σφοδρές συγκρούσεις στην Φρανκφούρτη

2015-03-19 06:26

 

 

Εν μέσω κινητοποιήσεων και συγκρούσεων με την αστυνομία εγκαινιάζονται τα νέα γραφεία της ΕΚΤ, στην Φρανκφούρτη.

 

Το νέο πολυτελές κτήριο, η ανέγερση του οποίου κόστισε 1,3 δισεκατομμύρια ευρώ, πολιορκείται από σήμερα το πρωί από χιλιάδες διαδηλωτές που αψήφησαν την παρουσία 10.000 πάνοπλων αστυνομικών, διατρανώνοντας την αντίθεσή τους στις πολιτικές λιτότητας και τις οικονομικές πολιτικές των ηγεσιών της Ευρώπης.

 

Η κινητοποίηση μαζικοποιήθηκε έντονα και με την παρουσία διαδηλωτών που έφτασαν με λεωφορεία από 39 διαφορετικές πόλεις της Ευρώπης, ενώ Γερμανοί διαδηλωτές ναύλωσαν ειδικό τραίνο από το Βερολίνο.


Διαβάστε περισσότερα: https://www.alfavita.gr/

 

Εικόνες που θυμίζουν πολεμικές αντιπαραθέσεις έρχονται από τη Φρανκφούρτη όπου δυνάμεις της αστυνομίας συνεπλάκησαν με διαδηλωτές κατά της λιτότητας που συγκεντρώθηκαν εκεί με αφορμή τα εγκαίνια της ΕΚΤ στην πόλη. Δείτε live από τις διαδηλώσεις (pics+Vid)

 

 

 

 

Η αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη 350 ατόμων έπειτα από τις ταραχές στο κέντρο της Φρανκφούρτης κατά τις οποίες διαδηλωτές που διαμαρτύρονται κατά της πολιτικής λιτότητας με την ευκαιρία των σημερινών εγκαινίων της νέας έδρας της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας έκαψαν περιπολικά της αστυνομίας, επετέθησαν κατά δημαρχείου περιοχής της πόλης και συγκρούσθηκαν με τις αστυνομικές δυνάμεις αφού πυρπόλησαν κάδους απορριμμάτων και λάστιχα.

 

 

Η αστυνομία της Φρανκφούρτης ανακοίνωσε τις συλλήψεις με μήνυμά της στο Twitter.

 

 

 

Οκτώ αστυνομικοί τραυματίσθηκαν από πέτρες και 80 δέχθηκαν επίθεση με σπρέι, δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας της Φρανκφούρτης.

 

 

Κατόπιν πρόσκλησης του αντικαπιταλιστικού Blockupy, δεκάδες διαδηλωτές κατευθύνονταν νωρίς το πρωί προς την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Τα εγκαίνια της νέας έδρας της ΕΚΤ είναι προγραμματισμένο να πραγματοποιηθούν στις 11.00 (τοπική ώρα).