Με τροπολογία μειώνονται οι προσλήψεις στο Δημόσιο κατά 3.000!!!

2015-04-16 08:04

 

Διαβάστε περισσότερα: https://www.alfavita.gr/arthron

 

«Χειρόφρενο» στις εξαγγελίες της κυβέρνησης για περίπου 15.000 προσλήψεις δημοσίων υπαλλήλων εντός του 2015 βάζει τροπολογία του υπουργείου Οικονομικών, μειώνοντας τον αριθμό σε 12.000.

 

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Καθημερινή της Κυριακής», ο χρόνος κατάρτισης της τροπολογίας μόνο τυχαίος δεν φαίνεται να είναι, καθώς το ζήτημα των προσλήψεων έχει τεθεί το επίκεντρο των διαπραγματεύσεων μεταξύ της κυβέρνησης και των δανειστών οι οποίοι ζητούν την εφαρμογή του μεσοπρόθεσμου που προβλέπει 11.107 προσλήψεις για το τρέχον έτος.

 

Αιτία της τροπολογίας που θα συμπεριληφθεί στο υπό συζήτηση νομοσχέδιο του υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης είναι επισήμως ο κρατικός προϋπολογισμός . Ωστόσο, όπως αναφέρει η «Καθημερινή», στην αρχική μορφή της τροπολογίας ως αιτία για τον περιορισμό των προσλήψεων αναφερόταν ρητά η μεσοπρόθεσμη δανειακή σύμβαση η οποία προέβλεπε 11.107 προσλήψεις για το τρέχον έτος. Τον αριθμό αυτόν απέρριπταν η κυβέρνηση, αλλά και ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Γιώργος Κατρούγκαλος ο οποίος έχει επανειλημμένως δηλώσει ότι «το μόνο που μας δεσμεύει είναι ο προϋπολογισμός».

 

Σύμφωνα, με πληροφορίες της εφημερίδας, η επίκληση του Μεσοπρόθεσμου στην τροπολογία απαλείφθηκε έπειτα από αντιρρήσεις του κ. Κατρούγκαλου και ως αιτία περιορισμού των προσλήψεων καταγράφηκαν οι μειωμένες δυνατότητες του προϋπολογισμού.

 

Το γεγονός είναι πάντως, πως εφόσον ψηφιστεί η επίμαχη τροπολογία, αναμένεται εν πολλοίς να ανατρέψει τους σχεδιασμούς του αναπληρωτή υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης, μειώνοντας αισθητά τον αριθμό των προσλήψεων.

 

Θυμίζουμε ότι το Σάββατο 21 Μάρτη στη διάρκεια  εκλαϊκευτικής επιστημονικής ημερίδας (masterclasses) για εκπαιδευτικούς η οποία πραγματοποιήθηκε στο ΕΜΠ και στην οποία παραβρέθηκε ο υπουργός Παιδείας Αρ. Μπαλτάς, ο τελευταίος αποκάλυψε ότι οι συμφωνημένες (σ.σ. με το μνημόνιο) 15.000 νέες προσλήψεις θα είναι στην πραγματικότητα 12.000