Καταγγελία για φασιστική επίθεση σε φοιτητή, μέλος των ΕΑΑΚ και της νΚΑ

2018-11-01 20:14

30/10/2018

 

Την Κυριακή 28/10, τρεις φασίστες έστησαν ενέδρα και επιτέθηκαν σε αγωνιστή της ΕΑΑΚ και μέλος της νΚΑ, λίγη ώρα μάλιστα πριν από προγραμματισμένη εξόρμηση στο Νέο Κόσμο για την Πανεκπαιδευτική κινητοποίηση της Δευτέρας 29/10. Ο φοιτητής είχε απειληθεί και στο παρελθόν από τη  συγκεκριμένη ομάδα φασιστών, αλλά δεν τρομοκρατήθηκε. Παρ’ όλα τις συνεχιζόμενες απειλές, συνέχισε τη δράση του. Αυτό εξόργισε τους φασίστες και προχώρησαν σε θρασύδειλο χτύπημα στήνοντας ενέδρα.

 

Η επίθεση δεν είναι τυχαία. Πραγματοποιείται τη στιγμή που το φοιτητικό και  μαθητικό κίνημα κινητοποιούνται ενάντια στις αντιδραστικές αναδιαρθρώσεις που ετοιμάζει η κυβέρνησης. Στόχος της επίθεσης να τρομοκρατήσει το λαό και τους αγωνιστές. Είναι όμως βαθιά γελασμένοι!

 

Το εργατικό και νεολαιίστικο αντιφασιστικό κίνημα θα ξεριζώσει τη φασιστική γάγγραινα από τις γειτονιές μας. Η άνοδος των αγώνων, των εργατικών διεκδικήσεων και της λαϊκής απαιτητικότητας θα είναι η καλύτερη απάντηση σε αυτούς που με τέτοιες μεθόδους επιχειρούν να σπείρουν την τρομοκρατία. Θα αποτύχουν για ακόμη μία φορά!

 

Και τότε και τώρα και όπως το ’40...

...τη φτώχεια και το φασισμό θα πολεμάμε πάντα!

 

 

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

Η πρόεδρος                                   Ο γραμματέας

           Ρέππα Ντίνα                            Σακαρετσάνος Λάμπρος