ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟΥ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ - ΑΔΙΟΡΙΣΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΟ ΥΠΕΘ, ΤΕΤΑΡΤΗ 17/2, 13:30

2016-02-16 22:44

 

Συναδέλφισσες/συνάδελφοι,

 

Το Υπουργείο Παιδείας συμβάλλει στην «επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου» δίνοντας άλλη μια φορά «προτεραιότητα» στην ειδική αγωγή. Η διάλυση των υποστηρικτικών δομών βαφτίστηκε «ένταξη» και ο «Εθνικός Διάλογος» βραβεύθηκε στη Δράμα ως η καλύτερη ιλαροτραγωδία μικρού μήκους. «Κατεπείγοντα μέτρα» και επιχειρηματολογία παλιάς κοπής αλληλοσυμπληρώνονται, για να ανασυνθέσουν τον οδοστρωτήρα του δημόσιου σχολείου.

 

Το μαύρο όμως δύσκολα βάφεται άσπρο. Την ώρα που η πολιτική ηγεσία του υπουργείου κάνει λόγο για πλεονάσματα διδακτικών ωρών , η πραγματικότητα που αντιμετωπίζουμε ως αναπληρωτές και άνεργοι εκπαιδευτικοί τους διαψεύδει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο.

 

Τα κενά στα σχολεία παραμένουν χιλιάδες, διδακτικές ώρες εξακολουθούν να χάνονται για τους μαθητές μας, οι εκπαιδευτικοί μετακινούνται σε δύο έως πέντε σχολεία, διανύοντας μεγάλες αποστάσεις, ακόμα και στη διάρκεια τη ίδιας ημέρας, προκειμένου να συμπληρώσουν το διδακτικό τους ωράριο.

 

Δομές του δημόσιου σχολείου τινάζονται στον αέρα (τμήματα ένταξης, ολοήμερα), η ανεργία και η εργασιακή επισφάλεια των εκπαιδευτικών αντιμετωπίζονται με επικοινωνιακά τερτίπια για διορισμούς που δεν πρόκειται να πραγματοποιηθούν. Ασαφείς εξαγγελίες δήθεν μεταρρυθμιστικού χαρακτήρα προαναγγέλλουν ένα ακόμα πιο δυσοίωνο μέλλον για τη δημόσια εκπαίδευση.

 

Κατεπείγουσες είναι οι ανάγκες μας!

Τα νομο-σχέδιά τους θα μείνουν στα χαρτιά!

 

ΟΛΕΣ/ΟΛΟΙ στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Παιδείας  την Τετάρτη 17/2/16, 13:30

 

(ΔΟΕ και ΟΛΜΕ έχουν προκηρύξει δίωρη διευκολυντική στάση: 12:00-14:00, 14:00-16:00)

 


 

  ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΑΔΙΟΡΙΣΤΩΝ   ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ