Ιταλία: Διαδηλώσεις κατά της μεταρρύθμισης της παιδείας την οποία εφαρμόζει η κυβέρνηση Ρέντσι (ΦΩΤΟ)

2015-11-14 16:02

 

 

Διαδηλώσεις κατά της μεταρρύθμισης της παιδείας την οποία εφαρμόζει η κυβέρνηση Ρέντσι, πραγματοποιούνται σήμερα σε όλη την Ιταλία. «Ο πολιτισμός δεν είναι εμπόρευμα» και «τα σχολεία λένε όχι στον Ρέντσι», είναι δύο από τα κύρια συνθήματα της κινητοποίησης.

 

Μαζικά ήταν τα μπλοκ των μαθητικών οργανώσεων του Fronte della Gioventu Comunista (FGC) σε όλη την Ιταλία με κεντρικό σύνθημα όχι στις περικοπές στην εκπαίδευση, οχι στο σχολείο για λίγους, δημόσιο δωρεάν σχολείο για όλους. Οι δυνάμεις της FGC οργάνωσαν ημερήσιες καταλήψεις ή αποχές από τα μαθήματα και γενικές συνελεύσεις στα σχολεία πριν από τις πορείες.

 

Σε ανακοίνωση της τονίζει: «Λεφτά για τα σχολεία και όχι για τις στρατιωτικές επεμβάσεις και τους πολέμους. Την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση λέει πως δεν υπάρχουν χρήματα και πρέπει να γίνουν περικοπές στα κονδύλια για την παιδεία (περικοπές γύρω στα 661 εκατομμύρια), δίνουν 2,3 δισεκατομμύρια στον στρατιωτικό εξοπλισμό». Και καταλήγει «Μέσα στο κελί της ΕΕ και του ΝΑΤΟ δεν υπάρχει κανένα μέλλον για την νεολαία».

 

Μαθητές και καθηγητές διαδήλωσαν μπροστά στην βουλή στην Ρώμη με αίτημα την πρόσληψη όλων των εποχικών εκπαιδευτικών για τους οποίους η μεταρρύθμιση της κυβέρνησης δεν εγγυάται μόνιμη θέση εργασίας. Παράλληλα, η απεργιακή κινητοποίηση και οι διαδηλώσεις απορρίπτουν την «ταπεινωτική απόφαση της κυβέρνησης Ρέντσι να αυξήσει κατά 8 ευρώ μεικτά τους μισθούς των καθηγητών», έπειτα από έξι χρόνια κατά τα οποία οι αποδοχές όλων των δημοσίων υπαλλήλων είχαν «παγώσει».

 

Στο Μιλάνο, οι διαδηλωτές συγκρούσθηκαν με την αστυνομία και τραυματίσθηκαν στο κεφάλι ένας 50χρονος καθηγητής και ένας 18χρονος μαθητής. Στη Νάπολη δυο νέοι και τέσσερις αστυνομικοί τραυματίσθηκαν, όταν οι αστυνομικές δυνάμεις επιχείρησαν να εμποδίσουν τους διαδηλωτές να κατευθυνθούν προς την τοπική έδρα της Ένωσης Βιομηχάνων «Confindustria».

 

 

 

1 / 9
 
 

Πηγή https://www.902.gr