H ISIS απειλεί ξανά το Κομπάνι, επίθεση καμικάζι και συγκρούσεις

2015-06-27 11:27

 

H ISIS απειλεί ξανά το Κομπάνι, επίθεση καμικάζι και συγκρούσεις
Koύρδος μαχητής τον Ιανουάριο στο Κομπάνι, οπότε και -μετά από εβδομάδες μαχών- η πόλη είχε σωθεί από τους τζιχαντιστές   (Φωτογραφία:  Associated Press 

 

Ντιγιάρμπακιρ

Ανησυχητικές αναφορές από το κουρδικό Κομπάνι, στη συριακή πλευρά της μεθορίου με την Τουρκία: Οι τζιχαντιστές της ISIS απειλούν ξανά την πόλη, προχωρώντας σε επίθεση καμικάζι και συγκρούσεις στο βόρειο τμήμα. 

 

Από την Τουρκία εισήλθαν στην Συρία οι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους που επιτέθηκαν στο Κομπάνι, την πόλη αυτή της συριακής μεθορίου με την Τουρκία, μετέδωσε σήμερα η κρατική τηλεόραση της Συρίας.

Οι νεκροί ξεπερνούν τους 100 και οι τραυματίες τους 200.

Η επίθεση αυτοκτονίας έγινε με όχημα που είχε παγιδευτεί με εκρητικά, πριν ξεκινήσουν συγκρούσεις με μαχητές. 

Έφοδος και στην Χασάκα στα βορειοανατολικά

Παράλληλα, οι τζιχαντιστές εξώθησαν κατοίκους από τμήματα της πόλης Χασάκα, στην ομώνυμη περιφέρεια της βορειοανατολικής Συρίας. Η πόλη είναι μοιρασμένη μεταξύ Κούρδων και υποστηρικτών του σύρου προέδρου Άσαντ.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο της κουρδικής δύναμης YPG, οι επίθεση της ISIS εξαπολύθηκε εναντίον των νότιων περιοχών της πόλης, οι οποίες ελέγχονται από υποστηρικτές του Άσαντ. Κατελήφθησαν ορισμένα τμήματα της Χασάκα.

Ανάλογες πληροφορίες μετέδωσε και η συριακή τηλεόραση, σύμφωνα με την οποία οι τζιχαντιστές σκότωσαν «αριθμό κατοίκων» που αιχμαλώτισαν, ανάμεσά τους και τον επικεφαλής τοπικής στρατιωτικής υπηρεσίας.

 

Πάρα πολλές γυναίκες και παιδιά ανάμεσα στους τραυματίες! Οι Κούρδοι κάλεσαν το λαό να δημιουργήσει ανθρώπινη αλυσίδα στα σύνορα Τουρκίας-Κομπάνι ώστε να συμβάλλει να αποφευχθούν οι επιθέσεις από τα σύνορα με την Τουρκία. Χιλιάδες ανταποκρίθηκαν γιατί το Κομπάνι παραμένει η πόλη σύμβολο του αγώνα για γη, ελευθερία, κοινωνική χειραφέτηση και δικαιοσύνη... και οι λαοί ξέρουν να υπερασπίζονται πάντα το δίκιο τους... ειδικά αυτός ο λαός απέδειξε ότι γνωρίζει και να νικά!!!