Γενική επίθεση του ΣΕΒ στους μισθούς των Δημοσίων Υπαλλήλων

2017-11-07 14:50

 

  Στην πρόσφατη "μελέτη" του ΣΕΒ που έβγαζε υπερτροφικό τον δημόσιο τομέα δεν παρέλειπε να βάζει στο στόχο και τους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων. Άλλωστε στη μαρμίτα είναι μόνιμα το μυαλό τους.

 

Έτσι μετά το πλασάρισμα της "μελέτης" άκριτα από τον τύπο και τα μπλογκς που ελέγχουν τα παπαγαλάκια τους πήραν σβάρνα και τα άλλα μέσα μαζικής ενημέρωσης για να πλασάρουν τις θέσεις τους. Είναι χαρακτηριστικά τα δημοσιεύματα που στηρίζονταν σε συνέντευξη του υπεύθυνου της "μελέτης" επικεφαλής οικονομολόγου του ΣΕΒ Μιχάλη Μασουράκη.

 

Τι εστί Μ. Μασουράκης; Αναφέρουμε ενδεικτικά: Εργάσθηκε στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο στην Washington D.C. (1983-1986) και στο Συμβούλιο Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων στην Αθήνα (1987-1996). Διετέλεσε Αναπληρωματικό Μέλος στη Νομισματική Επιτροπή της Ευρωπαϊκής Ένωσης (1988-1996) και Μέλος Δ.Σ. της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς (2000-2004). Από το 1996 και μέχρι τον διορισμό του στον ΣΕΒ ήταν Ανώτερος Διευθυντής Οικονομικών Μελετών στην Alpha Bank. Φρούτο κρατικοδίαιτο, από τον δημόσιο κορβανά μόνιμα ταϊσμένος, ακόμη και όταν ήταν στον ιδιωτικό τομέα (Alpha Bank), όταν τίναξαν την μπάνκα στον αέρα και εμάς που τους κάναμε τρεις αναχρηματοδοτήσεις μας βύθισαν στην κόλαση. Κλείνουμε την παρένθεση.
 

  Τι επαναλαμβάνουν συνεχώς λοιπόν; Ο μέσος μισθός στον ιδιωτικό τομέα είναι 777 ευρώ και στο δημόσιο 1075 ευρώ δηλαδή 38% ψηλότερα! Ακόμη: «Υπάρχουν πολύ φθηνοί μισθοί στον ιδιωτικό τομέα. Ένας εργαζόμενος με χαμηλές δεξιότητες στον ιδιωτικό τομέα θα πάρει χαμηλό μισθό»  ενώ αυτό δεν συμβαίνει στον δημόσιο τομέα είπε και προσέθεσε ότι «η κάθε εργασία έχει μια αμοιβή ανάλογα με το βαθμό δυσκολίας που έχει και βεβαίως το επίπεδο των δεξιοτήτων που απαιτούνται για να γίνει η εργασία. Από εκεί και πέρα υπάρχει μια τάση στο δημόσιο τομέα να μη γίνεται διαφοροποίηση ανάμεσα σε αμοιβές». Σε αυτό συντελεί η άρνηση του ΔΤ να αξιολογηθεί. Και φυσικά έρχεται στο επίδικο: η βασική διαφορά είναι ότι «οι μισθοί των δημοσίων υπαλλήλων πληρώνονται από τους φόρους που πληρώνουν όλοι που δουλεύουν στον ιδιωτικό τομέα. Θα πρέπει να μην επιβαρύνουμε τον ιδιωτικό τομέα πάρα πολύ στη διαχείριση αυτών των χρημάτων, που γίνονται μισθούς για κάποιους άλλους». Τα χρειάζονται αυτά τα χρήματα οι βιομήχανοι για πάρτη τους αλλά δεν το λέει.

 

Ας μας απαντήσει ο οικονομολόγος Μασουράκης που εκτελεί εντεταλμένη υπηρεσία για το μεροκάματο του (άντε το κάτι τις του παραπάνω).

 

Σε ποια επιχείρηση του ΣΕΒ ακόμη και μέσα στη βαθύτερη κρίση με εργαζόμενους 73,48% πανεπιστημιακής και τεχνολογικής εκπαίδευσης με 15 χρόνια μέσο όρο υπηρεσίας έδιναν μέσο μισθό 1075 ευρώ;

 

Σε ποια επιχείρηση τους έχουν μέσο ηλικιακό επίπεδο πάνω από της γενικής απασχόλησης και έχουν μικρότερους μισθούς;

 

Σε ποια επιχείρηση του ΣΕΒ υπάρχει πλαφόν μισθών στα στελέχη του;

 

Σε ποια επιχείρηση του ΣΕΒ ξαποστέλνεις σε άλλο εργασιακό χώρο και τόπο εργαζόμενους με 3μηνη διακοπή για 16 χρόνια και δεν σε έχουν κλείσει μέσα;

 

Σε ποια επιχείρηση του ΣΕΒ με σπουδές και πρακτική τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και 55-60 ώρες τη βδομάδα δουλειάς παίρνουν 1199 ευρώ; Ας δούμε στο ΕΣΥ που θα σας τρέχουν αν οι ιδιώτες πάτρωνες σας σας πετάξουν στην ανεργία.

 

Διευθυντής: 1807,85 ευρώ

 

-Επιμελητής Α΄: 1712,70 ευρώ

 

–Επιμελητής Β΄: 1484,34 ευρώ

 

–Ειδικευόμενος: 1198,89 ευρώ

 

–Μόνιμοι αγροτικοί ιατροί: 1160,83 ευρώ

 

–Ιατροί υπηρεσίας υπαίθρου: 1160,83 ευρώ

 

 

 

 

Σε ποια επιχείρηση του ΣΕΒ δεν αξιοποίησαν τον ανελέητο τρομοκράτη της ανεργίας για να συμπιέσουν μισθούς όπως και στους ΔΥ όπου οι μέσες απώλειες των μνημονίων ήταν 30%+;

 

Τέλος ένα προσωπικό ερώτημα: Πόσα παίρνατε στις θεσούλες που είχατε και το δημόσιο χρήμα τις εξασφάλιζε (και το αίμα των λαών) ή πόσα παίρνετε για τις σιχαμερές επιστημονικές ανακρίβειες που πλασάρετε για μελέτες;

 

Επειδή το βάζετε θα σας παραθέσουμε και άλλα στοιχεία. Τα εγκλήματα που γίνονται στον ιδιωτικό τομέα πολλές φορές μακροημερεύουν ή και πρωτοεμφανίζονται στον δημόσιο. Αντιγράφουμε από σχετική μελέτη της ΑΔΕΔΥ:

 

Παράλληλα με τη μείωση του τακτικού προσωπικού αυξάνεται συνεχώς η παρουσία του έκτακτου που σήμερα συνθέτει το 13,2% της συνολικής απασχόλησης στο Δημόσιο. Οι εξελίξεις αυτές ως προς το εργασιακό καθεστώς ενισχύουν σημαντικά την παρουσία των πολλαπλών εργασιακών καθεστώτων με τις συνακόλουθες πολλαπλές ταχύτητες εργασιακών δικαιωμάτων αλλοιώνοντας την παραδοσιακή εικόνα της απασχόλησης στο χώρο του Δημοσίου που συγκλίνει σταθερά με τα αντίστοιχα ισχύοντα στον ιδιωτικό τομέα. Τέλος, το καθεστώς της μονιμότητας των δημοσίων υπαλλήλων αλλοιώνεται και από τις νομοθετικές παρεμβάσεις των δύο πρώτων μνημονίων για την κατάργηση οργανικών θέσεων, την προσυνταξιοδοτική διαθεσιμότητα, τη διαθεσιμότητα-κινητικότητα και τη διεύρυνση του καθεστώτος της αυτοδίκαιης αργίας. Σε αυτά προστίθενται και οι πρακτικές των προγραμμάτων κοινωφελούς εργασίας στο Δημόσιο με τους «ωφελούμενους» με προσωρινές συμβάσεις 5μηνης και 8μηνης διάρκειας.

 

Πάντως να σας κάνουν την χάρη να αξιολογηθούν οι δημόσιοι υπάλληλοι για να τους κόψετε τον μισθό και να γίνουν κέρδη για τα αφεντικά σας μην το περιμένετε.

 

Ξέρουμε ότι έρχεται ένα νέο κύμα περικοπών στον δημόσιο τομέα για να προετοιμαστεί ένα νέο σπιράλ αντεργατικών επιθέσεων. Δεν θα περάσουν τα σχέδια αυτά εύκολα…

 

 
Πηγή :https://eforipediada.blogspot.gr