ΕΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΝΕΑΣ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ – ΝΕΑΣ ΧΑΛΚΗΔΟΝΑΣ: Για τη χαμένη υπόθεση της ισότιμης πρόσβασης στην εκπαίδευση…

2020-11-29 20:27

29/11/2020

 

Λίγες μέρες  πριν «μπει» ο Δεκέμβριος οι μαθητές του 3ου  Λυκείου Νέας Φιλαδέλφειας  που θα λάβουν μέρος στις φετινές Πανελλαδικές Εξετάσεις δεν έχουν διδαχθεί ούτε μια ώρα Χημεία, ένα από τα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα.

 

Με επιστολή της στις 26 Οκτωβρίου 2020 προς τον  Προϊστάμενο Δ/νσης Δ.Ε. Α' Αθήνας η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας γνωστοποίησε το πρόβλημα χωρίς ωστόσο να λάβει καμία απάντηση.

 

Αντιπροσωπεία της Ένωσής μας επισκέφτηκε στις  24  Νοεμβρίου τη Διεύθυνση Εκπαίδευσης για να συναντήσει το  Διευθυντή της  και να του εκθέσει δια ζώσης το πρόβλημα καθώς και άλλα που απασχολούν τη σχολική κοινότητα. Ενώ η επίσκεψη είχε προαναγγελθεί από την προηγούμενη ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης ΄΄φρόντισε΄΄ να απουσιάζει.  Δεν μας εκπλήσσει η αδιαφορία των υπευθύνων της άνισης μεταχείρισης των μαθητών της Γ΄ Λυκείου. Που είναι άραγε οι  ίσες ευκαιρίες στην εκπαίδευση που επικαλούνται οι ιθύνοντες;

 

Η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας θα συνεχίσει να διεκδικεί τα αυτονόητα. Δωρεάν δημόσια και ποιοτική παιδεία. Απαιτούμε για ακόμα μία φορά το στοιχειώδες, που δεν είναι άλλο από την άμεση κάλυψη όλων των κενών, προκειμένου να μπορέσουν να λειτουργήσουν οι σχολικές μονάδες.  Ας αναλάβουν επιτέλους οι αρμόδιοι την ευθύνη τους.

 

 

       Για το Δ.Σ.

 

     Ο Πρόεδρος                                    Ο Γεν. Γραμματέας

Αλέξανδρος Γούλας                              Νίκος Τσορβάς