Ενημερωτικό της εκπροσώπου στο ΠΥΣΠΕ, Ρέππα Ντίνας, εκλεγμένης με τις Παρεμβάσεις: Στο κρεβάτι του Προκρούστη οδηγεί το Υπουργείο και η Α’ Διεύθυνση, Τμήματα Ένταξης στην Α’ Αθήνας και στην υπόλοιπη Ελλάδα! Δε θα το επιτρέψουμε!

2017-05-18 07:57

Ρέππα Ντίνα (τακτική), 

τηλ: 6977003052 paremvasisntina@gmail.com

Γεωργιόπουλος Γιώργος  (αναπληρωματικός)

τηλ. 6948519294  geogeor2@gmail.com

 

Ανερυθρίαστα, χωρίς λίγη ντροπή, την ημέρα που ψηφίζεται το 4ο επαίσχυντο μνημόνιο, θέλει το Υπουργείο και η Α’ Διεύθυνση να βάλει ταφόπλακα σε τμήματα ένταξης της Α’ Διεύθυνσης και άλλων Διευθύνσεων σε όλη την Ελλάδα! Έτσι, ανακάλυψαν ξαφνικά προβλήματα! 20 χρόνια μετά την ίδρυσή τους και ενώ λειτουργούν κανονικά, έχουν εκπαιδευτικούς και μαθητές/τριες, θυμήθηκαν ότι δεν είναι ιδρυμένα με ΦΕΚ, ότι έχουν καταργηθεί, ότι, ότι… και αποφάσισαν να «αποκαταστήσουν τη νομιμότητα» δια του κλεισίματος τους!!! Έτσι, δρομολογούν να βγάλουν υπεράριθμους τους εκπαιδευτικούς που έχουν τις οργανικές τους σε αυτά τα τμήματα με αποτέλεσμα τα τμήματα αυτά ουσιαστικά να κλείσουν και οι εκπαιδευτικοί να χάσουν τις συγκεκριμένες οργανικές που κατέχουν νόμιμα εδώ και πολλά χρόνια!

 

Δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι δε θα επιτρέψουμε καμία τέτοια εξέλιξη!  Την αποκλειστική ευθύνη για την τυπική τακτοποίηση διοικητικών θεμάτων την έχει η υπηρεσία και το Υπουργείο Παιδείας! Όφειλε να έχει λύσει εδώ και χρόνια τα όποια τυπικά θέματα! Δε θα την «πληρώσουν» οι μαθητές, οι γονείς, οι εκπαιδευτικοί και τα σχολεία!

 

Δηλώνουμε ότι δε θα αποδεχτούμε να βγουν οργανικά υπεράριθμοι εκπαιδευτικοί που κατέχουν οργανική θέση σε τμήματα που ήταν πάντα σε λειτουργία! Γι’ αυτό και δε θα δεχτούμε συνεδρίαση του ΠΥΣΠΕ για τέτοιο θέμα! Δε θα επιτρέψουμε να κλείσει με αυτό τον τρόπο ούτε ένα τμήμα ένταξης! Δε θα αφήσουμε χωρίς υποστηρικτικές δομές δεκάδες μαθητές και μαθήτριες που χρήζουν ειδικής εκπαιδευτικής υποστήριξης!

 

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ως καλή μαθήτρια, πιστή στις οδηγίες της ΕΕ και του ΟΟΣΑ, νομοθετεί συνεχώς σε βάρος των παιδιών και της ειδικής αγωγής.  Το κλείσιμο τμημάτων ένταξης όμως, με τη δικαιολογία των διοικητικών παρατυπιών, ξεπερνά τη φαντασία μας!

 

Απαιτούμε από το Υπουργείο να προχωρήσει ΤΩΡΑ σε όλες τις τυπικές διαδικασίες για την πλήρη κατοχύρωση των συγκεκριμένων τμημάτων ένταξης! Οποιαδήποτε καθυστέρηση είναι απόπειρα να μπει λουκέτο στα τμήματα αυτά και εντάσσεται στα πλαίσια των γενικότερων περικοπών.

 

Απαιτούμε από το Διευθυντή εκπαίδευσης να μην προχωρήσει σε καμία διαδικασία που ουσιαστικά οδηγεί στο κλείσιμο των τμημάτων αυτών!

 

Καλούμε τα Εκπαιδευτικά Σωματεία, τη ΔΟΕ, τους συλλόγους και τις Ενώσεις Γονέων σε κινητοποιήσεις για να προστατεύσουν το δικαίωμα στη Δημόσια Δωρεάν Γενική και Ειδική Εκπαίδευση για όλα τα Παιδιά!

 

Η ειδική αγωγή δεν θα μπει στο κρεβάτι του Προκρούστη!

 

 

Στην Ανεξάρτητη Ριζοσπαστική Παρέμβαση συμμετέχουν:

 

Ανεξάρτητη Αγωνιστική Κίνηση/Αριστοτέλης, Εκπαιδευτική  Παρέμβαση/Α΄ συλλόγου Αθηνών, Ανεξάρτητη  Παρέμβαση/Αθηνά, Δάσκαλοι σε Kίνηση/Παρθενώνας,

Ανεξάρτητη Ριζοσπαστική  Παρέμβαση/Ρόζα Ιμβριώτη, Εκπαιδευτικοί σε δράση/Μ. Παπαμαύρος, Ανεξάρτητη Ριζοσπαστική  Παρέμβαση/Μακρυγιάννης