Ενημερωτικό Ρέππα/Παραφόρου, αιρετοί εκπρόσωποι (Παρεμβάσεις): 50η και 51η Συνεδριάσεις του ΠΥΣΠΕ Α΄ Αθήνας 3 & 4/10/2019

2019-10-09 07:45

κατεβάστε το ενημερωτικό εδώ

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ 19o

Των εκπροσώπων των εκπαιδευτικών στο ΠΥΣΠΕ της Α’ Διεύθυνσης Αθήνας

Εκλεγμένων με το Ψηφοδέλτιο της

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ

ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ

 

Ρέππα Ντίνα (τακτική),  

τηλ: 6977003052 paremvasisntina@gmail.com

                                                                            Παραφόρου Άντα (αναπληρωματική),

                                                                τηλ: 6974021731 aparaforou@yahoo.gr

 

Το ΠΥΣΠΕ και τα υπηρεσιακά συμβούλια δεν είναι «άβατο». Οι αιρετοί εκπρόσωποί έχουν την υποχρέωση να ενημερώνουν τα Εκπαιδευτικά Σωματεία και όλους τους συναδέλφους για το ότι συμβαίνει σε αυτά. Υπερασπίζονται τα εργασιακά και μορφωτικά δικαιώματα με όρους κινήματος και όχι προσωπικών εξυπηρετήσεων. Φως στα σκοτεινά δωμάτια, άμμος στα γρανάζια της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής!

 

50η  και 51η Συνεδριάσεις του ΠΥΣΠΕ Α΄ Αθήνας  3 & 4/10/2019

 

Πραγματοποιήθηκαν η 50η συνεδρίαση στις 03-10-2019, ημέρα Πέμπτη και η 51η συνεδρίαση στις 04-10-2019, ημέρα Παρασκευή. Στις συνεδριάσεις αυτές συμμετείχε το αναπληρωματικό μέλος του υπηρεσιακού συμβουλίου, Παραφόρου Άντα.

 

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Σε συνέχεια προηγούμενου ενημερωτικού μας για τις συμπληρώσεις ωραρίου από τους εκπαιδευτικούς ειδικοτήτων, είχαμε γράψει ότι είναι βαθιά αντιπαιδαγωγικό να αντιμετωπίζονται οι εκπαιδευτικοί ως ώρες και όχι ως απαραίτητο προσωπικό της σχολικής μονάδας. Αποτέλεσμα αυτής της λογικής είναι να κατατεμαχίζονται εκπαιδευτικοί σε πολλές σχολικές μονάδες, τα σχολεία να αδυνατούν να βρουν μέρες να μοιραστούν τους εκπαιδευτικούς και τα προγράμματα των σχολικών μονάδων να αποτελούν δισεπίλυτο tetris. Ένας μήνας έχει περάσει από την έναρξη της σχολικής χρονιάς και οι ευθύνες του Υπουργείου είναι τεράστιες που κάνει προσλήψεις με το σταγονόμετρο και τα κενά στα σχολεία συνεχίζουν να υπάρχουν.

Πολλά παραμένουν ειδικά τα κενά ΠΕ60 (το 61ο νηπιαγωγείο είναι ένα από αυτά και παραμένει κενό από την αρχή της χρονιάς) και ΠΕ06 ενώ παραμένουν τα κενά σε ΠΕ08 και ΠΕ70 (55ο, 107ο, και φυσικά πολλά ολοήμερα που δεν λειτουργούν σε πλήρη ανάπτυξη το πρόγραμμά τους)

Θέματα ημερήσιας διάταξης 50ης συνεδρίασης:

Θέμα 1ο: Συμπλήρωση υποχρεωτικού ωραρίου εκπαιδευτικών κλάδων ΠΕ11, ΠΕ79, &ΠΕ86 με απόσπαση από άλλα ΠΥΣΠΕ/ΠΥΣΔΕ ή με ολική διάθεση από ΠΥΣΔΕ και δε συμπληρώνουν το υποχρεωτικό τους ωράριο στη σχολική μονάδα που έχουν τοποθετηθεί.

Οι εκπαιδευτικοί των παραπάνω ειδικοτήτων τοποθετήθηκαν στα σχολεία που επιθυμούσαν κατόπιν δήλωσής τους σύμφωνα με τα κενά που τους δόθηκαν.

Θέμα 2ο: Εξέταση αιτήσεων και διαμόρφωση πρότασης για αποσπάσεις εκπαιδευτικών εντός του ΠΥΣΠΕ Α Αθήνας.

Ικανοποιήθηκαν έξι (6) αιτήσεις απόσπασης εκπαιδευτικών ΠΕ70, Μιχαλοπούλου Ευαγγελία από το 3ο Δ.Σ. Υμηττού στο 8ο Δ.Σ. Βύρωνα, Σιδεράς Νικόλαος από το 10ο Δ.Σ. Αθηνών στο 3ο Δ.Σ. Υμηττού, Σίφωνα Χρυσαυγή από το 144ο Δ.Σ. Αθηνών στο Δημοτικό Σχολείο Παίδων ‘’ΑΓΛΑΪΑ ΚΥΡΙΑΚΟΥ’’, Γκολιάρα Μαρία από το 3ο Δ.Σ. Υμηττού στο 4ο Δ.Σ. Ζωγράφου. Δύο (2) αιτήσεις απόσπασης εκπαιδευτικών ΠΕ70 απορρίφθηκαν με την αιτιολογία έλλειψης κενού στα σχολεία που επιθυμούσαν..

Έγινε μία(1) αίτηση απόσπασης εκπαιδευτικού ΠΕ08,απορριφθηκε λόγω έλλειψης κενών στα σχολεία που αιτούνταν να τοποθετηθεί.

Ικανοποιήθηκε μία (1) αίτηση τροποποίησης συμπλήρωσης ωραρίου εκπαιδευτικού ΠΕ06, Κουρέτα Ζωή από το 139ο Δ.Σ. Αθηνών στο 57ο Δ.Σ. Αθηνών.

Θέμα 3ο: Διάθεση εκπαιδευτικού για συμπλήρωση του υποχρεωτικού της ωραρίου (αλλαγή καθηκόντων από εκπαιδευτικά σε διοικητικά).

Εγκρίθηκε η αίτηση αλλαγής καθηκόντων για λόγους υγείας.

Θέμα 4ο: Χορήγηση αδειών άσκησης ιδιωτικού έργου με αμοιβή.

Χορηγήθηκαν δώδεκα (12) άδειες άσκησης ιδιωτικού έργου με αμοιβή σε επτά (7) εκπαιδευτικούς ΠΕ70, σε δύο (2) εκπαιδευτικούς ΠΕ11, σε μία (1) εκπαιδευτικό ΠΕ60 και σε έναν (1) εκπαιδευτικό ΠΕ79.01.

Θέμα 5ο: Ορισμός κατ` οίκον διδασκαλίας.

Εγκρίθηκαν 2 αιτήσεις για κατ`οίκον διδασκαλία, η μία από το 4ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών και η δεύτερη από το 21ο Νηπιαγωγείο Ηλιούπολης.

Θέματα ημερήσιας διάταξης 51ης συνεδρίασης:

Θέμα 1ο : Τροποποίηση συμπλήρωσης ωραρίου εκπ/κού κλάδου ΠΕ86.

Ικανοποήθηκε η αίτηση εκπαιδευτικού ΠΕ86,να μετακινηθεί από το 11ο Γαλατσίου(5 ώρες) στο 2ο Γαλατσίου(5 ώρες).

Θέμα 2ο: Απόσπαση εκπ/κού εντός ΠΥΣΠΕ.

Ικανοποιήθηκε μία(1) αίτηση εκπαιδευτικού ΠΕ70, Ρουστένης Ιωάννης από το 56ο Δημοτικό σχολείο Αθηνών στο 144ο Δημοτικό σχολείο Αθηνών.

Θέμα 3ο: Τροποποίηση προσωρινής τοποθέτησης εκπ/κών κλάδου ΠΕ86.

Ικανοποιήθηκαν οι αιτήσεις δύο(2) εκπαιδευτικών ΠΕ86 στα σχολεία που επιθυμούσαν.

Θέμα 4ο. Συμπλήρωση υποχρεωτικού ωραρίου εκπ/κών κλάδου ΠΕ86 με απόσπαση από άλλα ΠΥΣΠΕ/ΠΥΣΔΕ & με ολική διάθεση από ΠΥΣΔΕ Α΄ Αθήνας.

Ικανοποιήθηκαν οι τρεις(3) αιτήσεις εκπαιδευτικών ΠΕ86 για συμπλήρωση υποχρεωτικού ωραρίου.

 

                              Στην Ανεξάρτητη Ριζοσπαστική Παρέμβαση συμμετέχουν:

 

Ανεξάρτητη Αγωνιστική Κίνηση/Αριστοτέλης, Ανεξάρτητη  Παρέμβαση/Αθηνά,

Δάσκαλοι σε Kίνηση/Παρθενώνας,

Ανεξάρτητη Ριζοσπαστική  Παρέμβαση/Ρόζα Ιμβριώτη, Εκπαιδευτικοί σε δράση/Μ. Παπαμαύρος, Ανεξάρτητη Ριζοσπαστική  Παρέμβαση/Μακρυγιάννης