Ενημερωτικό Δελτίο 3, της εκπροσώπου στο ΠΥΣΠΕ Α' Αθήνας, εκλεγμένης με το ψηφοδέλτιο των Παρεμβάσεων Κινήσεων Συσπειρώσεων, Ρέππα Ντίνας

2017-01-23 00:26

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ Νο 3

 Για πράξη 2 ΠΥΣΠΕ 20/1/2017

                                                                                                                                                                                                Ρέππα Ντίνα,                                                                                                                                                               εκπρόσωπος των εκπαιδευτικών                                                                                                                                                                                στο ΠΥΣΠΕ Α’ Αθήνας,

τηλ: 6977003052 paremvasisntina@gmail.com

Γεωργιόπουλος Γιώργος  (αναπληρωματικός)

τηλ. 6948519294  geogeor2@gmail.com

 

Το ΠΥΣΠΕ και τα υπηρεσιακά συμβούλια δεν είναι «άβατο». Οι αιρετοί εκπρόσωποί έχουν την υποχρέωση να ενημερώνουν τα Εκπαιδευτικά Σωματεία και όλους τους συναδέλφους για το ότι συμβαίνει σε αυτά. Υπερασπίζονται τα εργασιακά και μορφωτικά δικαιώματα με όρους κινήματος και όχι προσωπικών εξυπηρετήσεων.

Φως στα σκοτεινά δωμάτια, άμμος στα γρανάζια της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής!

 

 

 1.                 Ενημέρωση σχετικά με τοποθετήσεις αναπληρωτών και κενά στις σχολικές μονάδες

Ο Διευθυντής εκπαίδευσης ενημέρωσε το ΠΥΣΠΕ σχετικά με τα κενά, τις προσλήψεις αναπληρωτών και τις τοποθετήσεις.

 

Α. Τοποθετήσεις αναπληρωτών σε ΣΜΕΑ

Για τα ΣΜΕΑΕ παρουσιάστηκαν 17 εκπαιδευτικοί ΠΕ70 και 3 ΠΕ60.50 όπου κάλυψαν τα εναπομείναντα κενά στα τμήματα ένταξης ΔΣ και Νηπιαγωγείων. Συγκεκριμένα τα κενά σε τμήματα Ένταξης Δημοτικών Σχολείων: 29ο, 33ο, 75ο, 88ο, 100ο, 128ο, 130ο, 152ο, 173ο Αθηνών, 1ο Βύρωνα, 3ο, 16ο Γαλατσίου, 12ο Ηλιούπολης, 6ο, 8ο, Ν. Φιλαδέλφειας, 4ο Καισαριανής, Ειδικό ΜΔΔΕ και  Νηπιαγωγεία: 129ο και 142ο Αθηνών, 3ο Βύρωνα. Οι εκπαιδευτικοί αυτοί προσλήφθηκαν ειδικά για Τμήματα Ένταξης Δημοτικών και Νηπιαγωγείων και τοποθετούνται αποκλειστικά εκεί και όχι σε κενά τμημάτων τάξεων.

 

Β. Τοποθετήσεις αναπληρωτών σε κενά ΔΣ και Νηπιαγωγείων

Παρουσιάστηκαν 11 εκπαιδευτικοί ΠΕ70 και 3 ΠΕ60. Τα κενά που τους δόθηκαν ήταν 14 ΔΣ: 9ο, 18ο, 28ο, 52ο, 58ο, 63ο, 65ο, 77ο Αθηνών, 2ο, 9ο, 10ο, 15ο Ηλιούπολης και 5 Νηπιαγωγεία 106ο, 32ο, 78ο, 115ο Αθηνών και 1ο Ζωγράφου.

 

Την Παρασκευή 20/1, οι συνάδελφοι/ισσες αναπληρωτές/τριες έκαναν αιτήσεις προτίμησης και η τοποθέτησή τους θα γίνει τη Δευτέρα 23/1 από το διευθυντή εκπαίδευσης.

 

Ο διευθυντής εκπαίδευσης δήλωσε ότι έκανε τις τοποθετήσεις στα ΣΜΕΑΕ και θα κάνει τις τοποθετήσεις στα Δημοτικά και Νηπιαγωγεία, με βάση κοινωνικά κριτήρια (παιδιά, μονογονεϊκές οικογένειες κ.λπ), μόρια και δήλωση προτίμησης. Ζητήσαμε να υπάρξει δημόσια ανάρτηση στην ιστοσελίδα της διεύθυνσης με τον πίνακα των μορίων και των τοποθετήσεων ώστε να μπορεί κάθε ενδιαφερόμενος/η να κάνει έλεγχο της διαδικασίας. Υπήρξε η δέσμευση ότι θα γίνει ανάρτηση. Ενημερώνουμε ότι οι συναδέλφισσες και οι συνάδελφοι δικαιούνται ένστασης αν θεωρούν ότι δεν τηρήθηκαν τα παραπάνω.

 

Θεωρούμε ότι είναι πολύ σημαντικό να ενημερώνεται το σωματείο για τα κενά που δημιουργούνται σε κάθε σχολική μονάδα ώστε συλλογικά να διεκδικεί την κάλυψή τους. Η ενημέρωση του σωματείου είναι και ο πιο σίγουρος δρόμος για να μην κρυφτεί το κενό από τη διοίκηση, να μην καλυφθεί με εσωτερικές διευθετήσεις που καταπατούν εργασιακά και μορφωτικά δικαιώματα.

 

Η Α΄Αθήνας είναι ένα ΠΥΣΠΕ με 5.000 εκπαιδευτικό προσωπικό και απ’ ότι φαίνεται ο μνημονιακός κόφτης λειτουργεί ήδη στο μεγαλύτερο ΠΥΣΠΕ της χώρας. Οι συνθήκες ασφυξίας στις προσλήψεις μόνιμων και αναπληρωτών δασκάλων, νηπιαγωγών και ειδικοτήτων που έχει επιβάλει το Υπουργείο Παιδείας και η κυβέρνηση, η εναρμόνιση με τις κατευθύνσεις ΕΕ και ΟΟΣΑ οδηγούν ώστε το μήνα Ιανουάριο να μην υπάρχουν στη διεύθυνση εκπαιδευτικοί για να καλύψουν ένα κενό που θα δημιουργηθεί από ασθένεια, οι μαθητές της παράλληλης στήριξης να συνεχίσουν να καλύπτονται για 8 ώρες αντί των απαιτούμενων 30 ωρών την εβδομάδα ενώ ταυτόχρονα πολλά παιδιά και οικογένειες προστρέχουν στην ιδιωτική παράλληλη. Κάθε εκπαιδευτικός παράλληλης πηγαίνει σε 2 και 3 παιδιά, τα κενά ειδικοτήτων συνεχίζουν να μένουν ακάλυπτα, οι συναδέλφισσες και οι συνάδελφοι των ειδικοτήτων γυρνούν σε 3 και 4 σχολεία και πάνω από 1.500 ώρες σίτισης σε όλη τη διεύθυνση δεν προσμετρούνται! Είναι φανερό ότι οι μαζικοί διορισμοί δασκάλων, νηπιαγωγών και ειδικοτήτων είναι απολύτως αναγκαία προϋπόθεση για να λειτουργήσουν τα σχολεία. Σε διαφορετική περίπτωση, οι καταργήσεις τμημάτων ολοημέρων καθώς και οι συμπήξεις πρωινών τμημάτων, είναι τα δυο πρώτα υποψήφια θύματα της πολιτικής των μνημονίων και της καπιταλιστικής αναδιάρθρωσης της εκπαίδευσης.

 

Για τη διεκδίκηση όλων των παραπάνω συμμετέχουμε μαζικά στην κινητοποίηση των Εκπαιδευτικών Σωματείων στην Α’ Διεύθυνση (Δώρου 9, Ομόνοια) στις 26/1/2017, στις 14.00

 

2. Αιτήσεις  προσωρινής τοποθέτησης-απόσπασης

Εγκρίθηκαν ομόφωνα νέες ή και από εκκρεμότητα αιτήσεις απόσπασης εκπαιδευτικών ΠΕ70 και ΠΕ60 γιατί δημιουργήθηκαν κενά στις περιοχές που επιθυμούσαν. Παρέμειναν σε εκκρεμότητα όσες αιτήσεις απόσπασης δεν υπήρχε κενό στις περιοχές και στις σχολικές μονάδες που ζητούσαν. 

 

Η Α’ Διεύθυνση δεν έχει αναρτήσει στην ιστοσελίδα της τα κενά των ΔΣ/Ν ούτε τα κενά σε ΣΜΕΑΕ. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μην δίνεται η δυνατότητα σε όλους και όλες τους/τις εκπαιδευτικούς μόνιμους και αναπληρωτές να έχουν τη δυνατότητα να ενημερώνονται ισότιμα για να ασκήσουν το δικαίωμά της απόσπασης ή βελτίωσης θέσης αν το επιθυμούν. Όταν τα κενά δε δημοσιοποιούνται δια μέσου της ιστοσελίδας, δίνεται η δυνατότητα κάποιοι εκπαιδευτικοί να μαθαίνουν ένα κενό ενώ κάποιοι άλλοι να μην το μαθαίνουν. Επιμένουμε στη δημοσιοποίηση των κενών και δεσμευόμαστε στη δημόσια ανακοίνωση και ενημέρωση των εκπαιδευτικών σωματείων και των εκπαιδευτικών για όλα αυτά και όχι σε επιλεκτική χρήση των στοιχείων για προσωπικές εξυπηρετήσεις.

 

3.                 Χορήγηση αδειών άσκησης ιδιωτικού έργου με αμοιβή

Εγκρίθηκαν ομόφωνα τέσσερις (4) αιτήσεις συναδέλφων/ουσών που έφερε η υπηρεσία προς έγκριση γιατί είχαν προσκομίσει όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά. Οι άδειες ισχύουν από την ημερομηνία της αίτησης των συναδέλφων. Όσοι συναδέλφισσες/οι επιθυμούν να λάβουν άδεια, χρειάζεται να καταθέτουν την αίτηση πριν την ημερομηνία έναρξης του έργου, για να μην υπάρχει πρόβλημα κατά την πληρωμή τους.

 

4.   Χορήγηση συνάφειας μεταπτυχιακού τίτλου

Εγκρίθηκε ομόφωνα η συνάφεια ενός (1) μεταπτυχιακού τίτλου σε μόνιμο εκπαιδευτικό ΠΕ70

 

5.                 Αναγνώριση προϋπηρεσίας και συνάφεια μεταπτυχιακών τίτλων αναπληρωτών

Αναγνωρίστηκαν όλες τις προϋπηρεσίες αναπληρωτών που είχαν υποβληθεί ως 28/11/2016 καθώς οι αιτήσεις χορήγησης συνάφειας μεταπτυχιακών τίτλων. Στο ζήτημα αυτό δηλώσαμε ότι με βάση τις θέσεις του εκπαιδευτικού κινήματος και των σωματείων ζητάμε την αναγνώριση όλων των χρόνων προϋπηρεσίας χωρίς κανένα χρονικό ή άλλο περιορισμό και την απόδοση στους αναπληρωτές και στις αναπληρώτριες συναδέλφους/ισσες όλων των δικαιωμάτων μισθολογικών, βαθμολογικών και εργασιακών με βάση την παραπάνω τοποθέτηση.

 

6.                        Αλλαγή καθηκόντων

Εγκρίθηκε ομόφωνα η ανάθεση διοικητικού έργου σε εκπαιδευτικό ΠΕ70 κατόπιν αίτησής του, η οποία συνοδεύεται από εισήγηση της Πρωτοβάθμιας Υγειονομικής Επιτροπής.