Ενημερωτικό Δελτίο για Πράξη 14 (29/5/2017), της εκπροσώπου στο ΠΥΣΠΕ Α' Αθήνας, εκλεγμένης με το ψηφοδέλτιο των Παρεμβάσεων Κινήσεων Συσπειρώσεων, Ρέππα Ντίνας

2017-06-11 07:43

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

Των εκπροσώπων των εκπαιδευτικών στο ΠΥΣΠΕ της Α’ Διεύθυνσης Αθήνας

Εκλεγμένων με το Ψηφοδέλτιο της

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ

ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ

 

Για πράξη 14 ΠΥΣΠΕ 29/5/2017

 

 

Ρέππα Ντίνα (τακτική),

τηλ: 6977003052 paremvasisntina@gmail.com

Γεωργιόπουλος Γιώργος  (αναπληρωματικός)

τηλ. 6948519294  geogeor2@gmail.com

 

 

Το ΠΥΣΠΕ και τα υπηρεσιακά συμβούλια δεν είναι «άβατο». Οι αιρετοί εκπρόσωποί έχουν την υποχρέωση να ενημερώνουν τα Εκπαιδευτικά Σωματεία και όλους τους συναδέλφους για το ότι συμβαίνει σε αυτά. Υπερασπίζονται τα εργασιακά και μορφωτικά δικαιώματα με όρους κινήματος και όχι προσωπικών εξυπηρετήσεων. Φως στα σκοτεινά δωμάτια, άμμος στα γρανάζια της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής!

 

Θέματα ΠΥΣΠΕ

1.                 Αιτήσεις  προσωρινής τοποθέτησης-απόσπασης

Εγκρίθηκαν οι αιτήσεις τοποθέτησης δύο εκπαιδευτικών ΠΕ70 από το 50ο ΔΣ Αθηνών στο 144ο ΔΣ και από το 1ο ΔΣ Ν. Φιλαδ. Στο 4ο ΔΣ Ν. Φιλαδ.

 

2.                 Χορήγηση αδειών άσκησης ιδιωτικού έργου με αμοιβή

Εγκρίθηκαν έξι (6) άδειες άσκησης ιδιωτικού έργου οι οποίες είχαν όλα τα δικαιολογητικά που απαιτεί ο νόμος. ΠΕ70 από 12ο ΔΣ Ηλιούπολης, 104 ΔΣ Αθηνών και 2ο Ειδικό ΕΛΕΠΑΠ, ΠΕ11 από 105 ΔΣ Αθηνών και 112 ΔΣ Αθηνών. Οι άδειες ισχύουν από την ημερομηνία της αίτησης των συναδέλφων. Όσοι συνάδελφοι/ισσες επιθυμούν να λάβουν άδεια, χρειάζεται να καταθέτουν την αίτηση πριν την ημερομηνία έναρξης του έργου, για να μην υπάρχει πρόβλημα κατά την πληρωμή τους.

 

3.                 Χορήγηση συνάφειας μεταπτυχιακού τίτλου

Εγκρίθηκε η συνάφεια μεταπτυχιακών τίτλων σε εκπαιδευτικούς ΠΕ70 από 8ο ΔΣ Ζωγράφου, 35ο ΔΣ Αθηνών και ΠΣΠΑ 6θέσιο ΔΣ Πανεπιστημίου και ΠΕ60 από 5ο Νηπιαγ. Καισαριανής.

 

4.             Ένταξη εκπαιδευτικών ειδικής αγωγής σε ειδική κατηγορία μετάθεσης

Απορρίφθηκαν και οι δύο αιτήσεις που κατατέθηκαν γιατί η μία δεν είχε πλήρη φάκελο των δικαιολογητικών που απαιτεί ο νόμος και η δεύτερη γιατί δεν υπαγόταν σε ειδική κατηγορία μετάθεσης κατά το νόμο.

 

5.                 Μεταθέσεις- Οριστικές Τοποθετήσεις εκπαιδευτικών ΠΕ60 και ΠΕ70 ειδικής αγωγής και ΠΕ06, ΠΕ11, ΠΕ16, ΠΕ60, ΠΕ70 Γενικής Αγωγής

 

Ολοκληρώθηκαν οι οριστικές τοποθετήσεις και οι βελτιώσεις θέσεων των παραπάνω κλάδων και το ΠΥΣΠΕ ανάρτησε στο site της διεύθυνσης (https://dipe-a-athin.att.sch.gr/), ως όφειλε, αναλυτικά τους πίνακες μορίων και προτιμήσεων, τα κενά και την κάλυψή τους, ώστε να είναι διαφανείς οι διαδικασίες και εφικτός ο έλεγχος της τήρησης των νόμιμων διαδικασιών από την πλευρά των ενδιαφερομένων.

 

Κατά την Α’ φάση των τοποθετήσεων υπάρχουν εκπαιδευτικοί που παραμένουν στη διάθεση της Α’ Διεύθυνσης. Την Παρασκευή 2/6 θα συνεδριάσει το ΠΥΣΠΕ για να διεξάγει τη Β’ φάση οριστικών τοποθετήσεων σε εναπομείναντα κενά με βάση νέες δηλώσεις και τέλος την Γ’ φάση όπου γίνεται υποχρεωτική τοποθέτηση στα εναπομείναντα οργανικά κενά, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 15 παρ. 12 του ΠΔ 50/96, όπου οι εκπαιδευτικοί που παραμένουν στη διάθεση του ΠΥΣΠΕ Α΄ Αθήνας μετά τη Β’ φάση οριστικών τοποθετήσεων, τοποθετούνται οριστικά, προς το συμφέρον της υπηρεσίας, στις υπόλοιπες οργανικές θέσεις που παραμένουν κενές (Γ΄ φάση υποχρεωτικών τοποθετήσεων).

 

Στην Ανεξάρτητη Ριζοσπαστική Παρέμβαση συμμετέχουν:

 

Ανεξάρτητη Αγωνιστική Κίνηση/Αριστοτέλης, Εκπαιδευτική  Παρέμβαση/Α΄ συλλόγου Αθηνών, Ανεξάρτητη  Παρέμβαση/Αθηνά, Δάσκαλοι σε Kίνηση/Παρθενώνας,

Ανεξάρτητη Ριζοσπαστική  Παρέμβαση/Ρόζα Ιμβριώτη, Εκπαιδευτικοί σε δράση/Μ. Παπαμαύρος, Ανεξάρτητη Ριζοσπαστική  Παρέμβαση/Μακρυγιάννης