Ενημερωτικό Δελτίο 8, της εκπροσώπου στο ΠΥΣΠΕ Α' Αθήνας, εκλεγμένης με το ψηφοδέλτιο των Παρεμβάσεων Κινήσεων Συσπειρώσεων, Ρέππα Ντίνας

2017-04-03 21:35

Ρέππα Ντίνα (τακτική),   

τηλ: 6977003052 paremvasisntina@gmail.com

Γεωργιόπουλος Γιώργος  (αναπληρωματικός)

τηλ. 6948519294  geogeor2@gmail.com

 

Το ΠΥΣΠΕ και τα υπηρεσιακά συμβούλια δεν είναι «άβατο». Οι αιρετοί εκπρόσωποί έχουν την υποχρέωση να ενημερώνουν τα Εκπαιδευτικά Σωματεία και όλους τους συναδέλφους για το ότι συμβαίνει σε αυτά. Υπερασπίζονται τα εργασιακά και μορφωτικά δικαιώματα με όρους κινήματος και όχι προσωπικών εξυπηρετήσεων. Φως στα σκοτεινά δωμάτια, άμμος στα γρανάζια της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής!

 

                                                       ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

 

Κενό δασκάλου έως το τέλος της σχολικής χρονιάς δημιουργήθηκε σε πρωινό τμήμα στο 50ο ΔΣ Αθηνών και δεκαπέντε ημερών σε πρωινό τμήμα του 75ου ΔΣ. Απαιτείται η άμεση αντιμετώπιση των κενών γιατί δημιουργούνται ιδιαίτερα προβλήματα στη λειτουργία των σχολικών μονάδων και στους/τις μαθητές/τριες των τμημάτων αυτών καθώς και στη λειτουργία των τμημάτων ένταξης, που καλούνται παρανόμως πολλές φορές να καλύψουν τα κενά.

 

                                                    ΘΕΜΑΤΑ ΠΥΣΠΕ

 

1.                 Αιτήσεις  προσωρινής τοποθέτησης-απόσπασης

Εγκρίθηκαν οι αιτήσεις απόσπασης δύο εκπαιδευτικών ΠΕ70 και ΠΕ06 στο 10ο ΔΣ Ηλιούπολης και στο 4ο ΔΣ Υμηττού αντίστοιχα.

2.                 Χορήγηση αδειών άσκησης ιδιωτικού έργου με αμοιβή

Εγκρίθηκαν επτά (7) αιτήσεις άδειας άσκησης ιδιωτικού έργου οι οποίες είχαν όλα τα δικαιολογητικά που απαιτεί ο νόμος. ΠΕ70 σε εκπαιδευτικούς από ΕΛΕΠΑΠ, 7ο Δάφνης, 2ο ΔΣ Φιλαδέλφειας με απόσπαση στην Α.ΔΙ.Π.Π.Δ.Ε., ΠΕ60 από 47ο Νηπ. Αθηνών, ΠΕ32 από 45ο ΔΣ Αθηνών, ΠΕ19 από 96ο ΔΣ Αθηνών, ΠΕ11 αποσπασμένος στο Βέλγιο.

3.                 Αναγνώριση προϋπηρεσίας τίτλων αναπληρωτών

Αναγνωρίστηκαν οι προϋπηρεσίες αναπληρωτών για τη μισθολογική τους εξέλιξη.

4.                 Χορήγηση συνάφειας μεταπτυχιακού τίτλου

Εγκρίθηκε η συνάφεια μεταπτυχιακού τίτλου σε εκπαιδευτικό ΠΕ70 από 14ο ΔΣ Αθηνών, από το ΕΚΠΑ.

5.                 Εξέταση ένστασης εκπαιδευτικού

Καταψηφίστηκε από τα μέλη της διοίκησης (3) ένσταση εκπαιδευτικού κατά του πίνακα μορίων μετάθεσης ο οποίος αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της Δ/νσης Π.Ε. Α'  Αθήνας στις 17-03-2017. Ο εκπαιδευτικός ζητούσε να διορθωθεί ο προσβαλόμενος πίνακας στο σημείο που τον αφορά ως προς τα μόρια συνθηκών διαβίωσης τα οποία έχουν υπολογιστεί με βάση την πλησιέστερη προς την πρωτοβάθμια σχολική μονάδα (έγινε μετατροπή των μορίων της κατηγορίας της Β/θμιας εκπαίδευσης σε μόρια της κατηγορίας της Α/θμιας εκπαίδευσης σύμφωνα με τις διατάξεις του α. 16 παρ. 8 του ΠΔ 50/1996). Υπάρχουν δικαστικές αποφάσεις που δικαίωσαν εκπαιδευτικούς που είχαν προσφύγει για το ίδιο θέμα και με βάση αυτές ο εκπαιδευτικός στήριζε το αίτημά του. Εμείς ψηφίσαμε υπέρ της ένστασης του εκπαιδευτικού γιατί θεωρούμε υποχρέωση του κράτους να γενικεύει τις δικαστικές αποφάσεις για όλες τις αντίστοιχες περιπτώσεις. Σε διαφορετική περίπτωση το ίδιο το κράτος ευνοεί τη «φάμπρικα» των δικηγορικών γραφείων και εξωθεί τους εργαζόμενους σε προσφυγές στα δικαστήρια για να βρουν το δίκιο τους.

 

Στην Ανεξάρτητη Ριζοσπαστική Παρέμβαση συμμετέχουν:

 

Ανεξάρτητη Αγωνιστική Κίνηση/Αριστοτέλης, Εκπαιδευτική  Παρέμβαση/Α΄ συλλόγου Αθηνών, Ανεξάρτητη  Παρέμβαση/Αθηνά, Δάσκαλοι σε Kίνηση/Παρθενώνας,

Ανεξάρτητη Ριζοσπαστική  Παρέμβαση/Ρόζα Ιμβριώτη, Εκπαιδευτικοί σε δράση/Μ. Παπαμαύρος, Ανεξάρτητη Ριζοσπαστική  Παρέμβαση/Μακρυγιάννης