Ενημερωτικό Δελτίο 5ο, της εκπροσώπου στο ΠΥΣΠΕ Α' Αθήνας, εκλεγμένης με το ψηφοδέλτιο των Παρεμβάσεων Κινήσεων Συσπειρώσεων, Ρέππα Ντίνας

2017-02-20 06:28

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ Νο 5

Των εκπροσώπων των εκπαιδευτικών στο ΠΥΣΠΕ της Α’ Διεύθυνσης Αθήνας

Εκλεγμένων με το Ψηφοδέλτιο της

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ

ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ

 

Για πράξη 4 ΠΥΣΠΕ 14/2/2017

 

 

Ρέππα Ντίνα (τακτική),                                                                                                                              

τηλ: 6977003052 paremvasisntina@gmail.com

Γεωργιόπουλος Γιώργος  (αναπληρωματικός)

τηλ. 6948519294  geogeor2@gmail.com

 

 

Το ΠΥΣΠΕ και τα υπηρεσιακά συμβούλια δεν είναι «άβατο». Οι αιρετοί εκπρόσωποί έχουν την υποχρέωση να ενημερώνουν τα Εκπαιδευτικά Σωματεία και όλους τους συναδέλφους για το ότι συμβαίνει σε αυτά. Υπερασπίζονται τα εργασιακά και μορφωτικά δικαιώματα με όρους κινήματος και όχι προσωπικών εξυπηρετήσεων. Φως στα σκοτεινά δωμάτια, άμμος στα γρανάζια της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής!

 

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

 

Κενό δασκάλου παραμένει για 6η εβδομάδα σε πρωινό τμήμα στο 10ο ΔΣ Ηλιούπολης δημιουργώντας έτσι, προβλήματα στη λειτουργία της σχολικής μονάδας και στους/τις μαθητές/τριες του τμήματος.

 

Στις 17/2 έγιναν 3 προσλήψεις αναπληρωτών ΠΕ70, 2 προσλήψεις αναπληρωτών ΠΕ60 και 1 πρόσληψη αναπληρωτή ΠΕ16.1 Όπως κάθε φορά, χρειάζεται να δημοσιοποιηθούν τα κενά και να δοθούν στους αναπληρωτές και τις αναπληρώτριες εκπαιδευτικούς.

 

Ζητάμε να υπάρξει δημόσια ανάρτηση στην ιστοσελίδα της διεύθυνσης με τον πίνακα των μορίων των αναπληρωτών καθώς και των κενών ώστε να μπορεί κάθε ενδιαφερόμενος/η να κάνει έλεγχο της διαδικασίας.

 

Θεωρούμε ότι είναι πολύ σημαντικό να ενημερώνεται κάθε σωματείο για τα κενά που δημιουργούνται στις σχολικές μονάδες ώστε συλλογικά να διεκδικεί την κάλυψή τους. Η ενημέρωση του σωματείου είναι και ο πιο σίγουρος δρόμος για να μην κρυφτεί το κενό από τη διοίκηση, να μην καλυφθεί με εσωτερικές διευθετήσεις που καταπατούν εργασιακά και μορφωτικά δικαιώματα.

 

ΘΕΜΑΤΑ ΠΥΣΠΕ

 

1.                 Αιτήσεις  προσωρινής τοποθέτησης-απόσπασης

Εγκρίθηκαν οι αιτήσεις τοποθέτησης δύο εκπαιδευτικών ΠΕ70 στο 9ο Ηλιούπολης και στο 6ο Φιλαδέλφειας.  Οι εκπαιδευτικοί κρίθηκαν υπεράριθμες στα σχολεία  120ο Αθηνών και 4ο Βύρωνα που υπηρετούσαν λόγω επιστροφής εκπαιδευτικών ΠΕ70 από άδεια. Παραμένουν σε εκκρεμότητα όσες αιτήσεις απόσπασης δεν υπήρχε κενό στις περιοχές και στις σχολικές μονάδες που ζητούσαν.

2.                 Συμπλήρωση ωραρίου εκπαιδευτικού ειδικότητας

Εκπαιδευτικός ΠΕ11, μετά από αίτησή της, διατέθηκε για 3 ώρες ακόμη για συμπλήρωση ωραρίου στο 9ο Δάφνης στο οποίο ήδη υπηρετεί μέρος του ωραρίου της.

 

3.                 Χορήγηση αδειών άσκησης ιδιωτικού έργου με αμοιβή

Εγκρίθηκαν έντεκα (11) αιτήσεις άδειας άσκησης ιδιωτικού έργου οι οποίες είχαν όλα τα δικαιολογητικά που απαιτεί ο νόμος. ΠΕ19 από 77ο Αθηνών, ΠΕ20 από 70ο Αθηνών, ΠΕ70 από 70ο, 17ο, 103ο Αθηνών, 3θέσιο ΠΔΣΠΑ Μαράσλειο, 5ο Γαλατσίου, ΠΕ11 από 54ο Αθηνών, και οι αναπληρωτές ΠΕ70.50 από 109ο Αθηνών, ΠΕ71 από 4ο Αθηνών, ΠΕ18.41 από 45ο Αθηνών. Οι άδειες ισχύουν από την ημερομηνία της αίτησης των συναδέλφων. Όσοι συνάδελφοι/ισσες επιθυμούν να λάβουν άδεια, χρειάζεται να καταθέτουν την αίτηση πριν την ημερομηνία έναρξης του έργου, για να μην υπάρχει πρόβλημα κατά την πληρωμή τους.

4.                 Αναγνώριση προϋπηρεσίας τίτλων αναπληρωτών

Αναγνωρίστηκαν όλες οι προϋπηρεσίες αναπληρωτών για τη μισθολογική τους εξέλιξη. Έχουν ξεκινήσει να αποδίδονται τα χρήματα που αντιστοιχούν σε αναγνωρίσεις προϋπηρεσίας προηγούμενων συνεδριάσεων ΠΥΣΠΕ.   Στο ζήτημα αυτό δηλώσαμε ότι με βάση τις θέσεις του εκπαιδευτικού κινήματος και των σωματείων ζητάμε την αναγνώριση όλων των χρόνων προϋπηρεσίας χωρίς κανένα χρονικό ή άλλο περιορισμό και την απόδοση στους αναπληρωτές και στις αναπληρώτριες συναδέλφους/ισσες όλων των δικαιωμάτων μισθολογικών, βαθμολογικών και εργασιακών με βάση την παραπάνω τοποθέτηση.

5.                 Χορήγηση συνάφειας μεταπτυχιακού τίτλου

Εγκρίθηκε η συνάφεια μεταπτυχιακών τίτλων σε εκπαιδευτικούς ΠΕ70 από 3ο Βύρωνα από Σχολή Ανθρωπιστικών Σπουδών του Ελληνικού Ανοιχτού πανεπιστημίου, ΠΕ70 από 6ο Δάφνης από Ανοιχτό Πανεπιστήμιο Κύπρου και από ΔΟΑΤΑΠ, ΠΕ60 από 8ο  Νηπ. Γαλατσίου από Ανοιχτό πανεπιστήμιο Κύπρου και ΔΟΑΤΑΠ, ΠΕ60 από 1ο Νηπ. Ηλιούπολης από Ανοιχτό Πανεπιστήμιο Κύπρου και ΔΟΑΤΑΠ, ΠΕ06 από 12ο Ηλιούπολης από Σχολή Ανθρωπιστικών Σπουδών του Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου.

6.                 Αναγνώριση προϋπηρεσίας εκπαιδευτικού

Αναγνωρίστηκε η προϋπηρεσία εκπαιδευτικού ΠΕ11 από το 10ο Ειδικό Αθηνών, την οποία απέκτησε επειδή εργάστηκε ως ωρομίσθιος σε ειδικά Δημοτικά Σχολεία, με φορέα πρόσληψης την Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία και την Ελληνική Φίλαθλη Ομοσπονδία.

7.                 Απόλυση εκπαιδευτικού

Αποφασίστηκε η απόλυση εκπαιδευτικού ΠΕ70 μετά από αίτησή του και μετά από γνωμάτευση από Β/βάθμια Υγειονομική Επιτροπή.

8.                 Ανάκληση απόφασης κατ’ οίκον διδασκαλίας και νέα προκήρυξη

Έγινε δεκτή η αίτηση εκπαιδευτικού ΠΕ60 για ανάκληση της απόφασης για κατ’ οίκον διδασκαλίας στην ίδια και προκηρύχθηκε εκ νέου η θέση.

9.       Αλλαγή καθηκόντων

Εγκρίθηκε ομόφωνα η ανάθεση διοικητικού έργου σε δύο εκπαιδευτικούς ΠΕ70 κατόπιν αίτησής τους, η οποία συνοδεύεται από εισήγηση της Πρωτοβάθμιας Υγειονομικής Επιτροπής.

 

Στην Ανεξάρτητη Ριζοσπαστική Παρέμβαση συμμετέχουν:

Ανεξάρτητη Αγωνιστική Κίνηση/Αριστοτέλης, Εκπαιδευτική  Παρέμβαση/Α΄ συλλόγου Αθηνών, Ανεξάρτητη  Παρέμβαση/Αθηνά, Δάσκαλοι σε Kίνηση/Παρθενώνας,

Ανεξάρτητη Ριζοσπαστική  Παρέμβαση/Ρόζα Ιμβριώτη, Εκπαιδευτικοί σε δράση/Μ. Παπαμαύρος, Ανεξάρτητη Ριζοσπαστική  Παρέμβαση/Μακρυγιάννης