Ενημερωτικό αιρετών εκπροσώπων στο ΠΥΣΠΕ Α' Αθήνας, Ρέππα/Μιλτσακάκης (Παρεμβάσεις): Για Συνεδρίαση ΠΥΣΠΕ 19/4 και 26/4 Ακόμα και τώρα κενά στην Α' Αθήνας

2018-04-26 14:46

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

Των αιρετών εκπροσώπων των εκπαιδευτικών στο ΠΥΣΠΕ της Α’ Διεύθυνσης Αθήνας

Ρέππα Ντίνα (τακτική),  τηλ: 6977003052 paremvasisntina@gmail.com

Μιλτσακάκη Μιχάλη,  (αναπληρωματικός)

τηλ: 6974513866 mmilts1@gmail.com

 

Εκλεγμένων με το Ψηφοδέλτιο της

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ

ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ

24/4/2018

 

Το ΠΥΣΠΕ και τα υπηρεσιακά συμβούλια δεν είναι «άβατο». Οι αιρετοί εκπρόσωποί έχουν την υποχρέωση να ενημερώνουν τα Εκπαιδευτικά Σωματεία και όλους τους συναδέλφους για το ότι συμβαίνει σε αυτά. Υπερασπίζονται τα εργασιακά και μορφωτικά δικαιώματα με όρους κινήματος και όχι προσωπικών εξυπηρετήσεων. Φως στα σκοτεινά δωμάτια, άμμος στα γρανάζια της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής!

 

Ακόμα και τώρα κενά στην Α' Αθήνας

Ενημέρωση

 1. Δήλωση παραίτησης

 

Δήλωση της Ρέππα Ντίνας, τακτικού μέλος  ΠΥΣΠΕ Α’ Αθήνας, εκλεγμένης με την ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ (Παρεμβάσεις Κινήσεις Συσπειρώσεις): «Στα πλαίσια της ετήσιας εναλλαγής στη θητεία των αιρετών που εφαρμόζουν οι Παρεμβάσεις Κινήσεις Συσπειρώσεις, δηλώνω ότι παραιτούμαι από το Υπηρεσιακό Συμβούλιο της Α’ Αθήνας και τη θέση αναλαμβάνει ως εκπρόσωπος μας ο Μιλτσακάκης Μιχάλης με αναπληρωτική την Δίπλα Νατάσα».

 

 1. Η Α’ Αθήνας ξανά στον μνημονιακό κόφτη του Υπουργείου! 9 κενά δασκάλων και 1 νηπιαγωγού σε πρωινά τμήματα αφήνει το Υπουργείο ακάλυπτα!

 Καταγγέλλουμε την πολιτική απόφαση του Υπουργείου Παιδείας να αφήσει ακάλυπτα 9 πρωινά τμήματα Δημοτικών Σχολείων και 1 τμήμα Νηπιαγωγείου για τους επόμενους δύο μήνες! Τα κενά αυτά δεν είναι μικρής διάρκειας! Αφορούν αναρρωτικές που φτάνουν ως το τέλος της χρονιάς ενώ δεν προβλέπονται επιστροφές εκπαιδευτικών από άδειες. Κενά είναι 2ο ΔΣ Φιλαδέλφειας, 3ο ΔΣ Φιλαδέλφειας, 5ο ΔΣ Φιλαδέλφειας, 2ο ΔΣ Ν. Χαλκηδόνας, 109ο ΔΣ Αθηνών (τρία κενά), 34ο ΔΣ Αθηνών, 4ο ΔΣ Γαλατσίου και 125ο Νηπ. Αθηνών

 

Ας το καταλάβουν καλά! Δεν βρισκόμαστε στο 1950! Είναι υποχρεωμένοι να καλύπτουν κάθε κενό, ακόμα και μικρής διάρκειας, πολύ δε περισσότερο κενά που φτάνουν ως το τέλος της χρονιάς. Η Α’ Αθήνας έχει σχεδόν 5.000 εκπαιδευτικούς όλων των ΠΕ. Οφείλει το Υπουργείο να συμπεριλαμβάνει στην πρόβλεψή του προσωπικό για την κάλυψη των έκτακτων κενών μικρής ή μεγάλης διάρκειας! Καμία αναστολή τμημάτων ολοημέρων και υποχρεωτικές μετακινήσεις! Να καλυφθούν με προσλήψεις ΤΩΡΑ όλα τα κενά!

 1. Προκλητικό για μια ακόμα φορά το Υπουργείο, καταργεί οργανικές θέσεις σε όλες τις διευθύνσεις!

Με μια εγκύκλιο με θέμα «Οδηγίες για την ολοκλήρωση των τοποθετήσεων και βελτιώσεων εκπαιδευτικών Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης» το Υπουργείο ενεργοποιεί την ψηφισμένη από το ίδιο από τον Αύγουστο του 2017, διάταξη με την οποία «Μόνιμοι εκπαιδευτικοί της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και μέλη του Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού μπορούν να μεταταγούν σε θέσεις των προβλεπόμενων στο άρθρο 29 του ν. 4009/2011 (Α΄195) κατηγοριών Εργαστηριακού Διδακτικού Προσωπικού (Ε.ΔΙ.Π.) και Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (Ε.Ε.Π.) των Πανεπιστημίων, των Τ.Ε.Ι. και των Ανώτατων Εκκλησιαστικών Ακαδημιών (Α.Ε.Α.), με ταυτόχρονη μεταφορά της θέσης και της δαπάνης της μισθοδοσίας τους και σύστασης της θέσης στο οικείο Α.Ε.Ι…».

 

Η Α’ βάθμια και Β’ βάθμια εκπαίδευση έχει πάνω από 23.000 αναπληρωτές εκπαιδευτικούς και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αντί να πραγματοποιήσει διορισμούς επιδιώκει μείωση των οργανικών! Γι’ αυτό ο ΟΟΣΑ έδωσε συγχαρητήρια στην κυβέρνηση. Στην τελευταία έκθεση ο ΟΟΣΑ γράφει, «Η επίλυση του προβλήματος των λιγότερων οργανικών θέσεων ήταν ευφυής (!) και από διοικητική, και από οικονομική άποψη. Η εναλλακτική λύση ήταν η χρήση αναπληρωτών εκπαιδευτικών, με τη συμφωνία και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής… Δεν μισθοδοτούνται κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, κι έτσι – από μια μακροοικονομική άποψη, δεν αποτελούν μια επιπλέον μακροχρόνια επιβάρυνση του εθνικού προϋπολογισμού. Επιπλέον, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει συμφωνήσει ότι μπορούν χρήματα του Ευρωπαϊκού Διαρθρωτικού Ταμείου να καλύπτουν τους μισθούς των αναπληρωτών (τυπικά, οι δαπάνες αυτές δεν αντιπροσωπεύουν μισθούς αλλά εκπαιδευτικές υπηρεσίες, γι’ αυτό δεν λαμβάνουν μισθό το καλοκαίρι)… Είναι φανερό ότι το Υπουργείο βρίσκεται σε πλήρη ταύτιση με τις κεντρικές κατευθύνσεις ΕΕ-ΟΟΣΑ που επιδιώκουν μείωση των μόνιμων θέσεων εργασίας με αύξηση της ελαστασφάλειας! Δεν θα το επιτρέψουμε!

 

 1. Ενημερώνουμε ότι οι τοποθετήσεις- επανατοποθετήσεις-μετακινήσεις αναπληρωτών δεν επικυρώνονται στο Υπηρεσιακό συμβούλιο και  αφορούν αποκλειστικά πράξεις  του διευθυντή εκπαίδευσης.

Στο ΠΥΣΠΕ που πραγματοποιήθηκε με πράξη 14, Πέμπτη  26/4/2018, συζητήθηκαν τα παρακάτω:

 1. Χορήγηση αδειών άσκησης ιδιωτικού έργου με αμοιβή

Εγκρίθηκαν 3 άδειες άσκησης ιδιωτικού έργου ΠΕ60 από το 61ο Νηπ. Αθηνών για να απασχοληθεί ως εμψυχώτρια, ΠΕ70 από το 94ο ΔΣ Αθηνών για να απασχοληθεί στην αξιολόγηση των αιτήσεων που υποβλήθηκαν στην Κύρια Δράση 1 (Key Action 1) του ευρωπαϊκού εκπαιδευτικού προγράμματος Erasmus+ του Ι.Κ.Υ. και Π60 από το Α’ ΚΕΔΔΥ Αθηνών για να απασχοληθεί σε έργο της Ανοικτής και εξ Αποστάσεως Διδασκαλίας ως Συνεργόμενο Εκπαιδευτικό Προσωπικό στο Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο

 1. Απόσπαση εκπαιδευτικού εντός Π.Υ.Σ.Π.Ε. Α΄ Αθήνας

Εγκρίθηκε η απόσπαση της εκπαιδευτικού ΠΕ70 Παπατζανάκη Αντωνία, με οργανική στο 6ο Ηλιούπολης, μετά από αίτησή της, για το 20ο Ηλιούπολης,  προκειμένου να καλύψει λειτουργικό κενό λόγω αναρρωτικής άδειας εκπ/κού.

 1. Απόσπαση πλεοναζουσών εκπαιδευτικών εντός Π.Υ.Σ.Π.Ε. Α΄ Αθήνας

Εγκρίθηκε η απόσπαση της Κουτσοκέρα Μαρίας, ΠΕ70 από το 111ο ΔΣ Αθηνών στο 1ο ΔΣ Ν. Χαλκηδόνας και της Κωτούλα Σταυρούλας από το 8ο Νηπ. Αθηνών στο 11ο Νηπ. Ηλιούπολης.

 

 1. Ένταξη εκπαιδευτικών γενικής αγωγής σε ειδική κατηγορία μετάθεσης

Υποβλήθηκαν 11 αιτήσεις εκπαιδευτικών από τις οποίες έγιναν αποδεκτές οι 9 γιατί προσκόμισαν την γνωμάτευση της Β’ βάθμιας Υγειονομικής επιτροπής και απερρίφθησαν 2 γιατί δε πληρούσαν  τις προϋποθέσεις της νομοθεσίας.

 

Στο ΠΥΣΠΕ που πραγματοποιήθηκε με πράξη 13, Πέμπτη  19/4/2018, συζητήθηκαν τα παρακάτω:

 

 1. Χορήγηση αδειών άσκησης ιδιωτικού έργου με αμοιβή

Εγκρίθηκαν 5 άδειες άσκησης ιδιωτικού έργου, ΠΕ70 από το 4ο  ΔΣ Υμηττού  για να απασχοληθεί ως σύμβουλος μαθητών, ΠΕ70 από το 52ο ΔΣ Αθηνών προκειμένου να διδάξει σε Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα  Σπουδών,  ΠΕ70 από το 87ο ΔΣ Αθηνών για να απασχοληθεί ως εκπαιδεύτρια ελληνικής γλώσσας, ΠΕ16 από το 17ο ΔΣ Αθηνών για να απασχοληθεί σε εργαστήριο μουσικής και ΠΕ 60.50 από το 25ο Νηπ. Αθηνών προκειμένου να απασχοληθεί ως υπάλληλος.

 

 1. Αναγνώριση συνάφειας 6  μεταπτυχιακών τίτλων σπουδών

      Δόθηκε συνάφεια μεταπτυχιακού τίτλου σε τρεις εκπαιδευτικούς ΠΕ60 που υπηρετούν, στο116ο Νηπ. Αθηνών για μεταπτυχιακό δίπλωμα του προγράμματος μεταπτυχιακών σπουδών στις Επιστήμες της Αγωγής του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, στο 30ο Νηπ. Αθηνών για το  Μεταπτυχιακό Δίπλωμα  Ειδίκευσης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης που απονεμήθηκε από το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου, στο 103ο Νηπ. Αθηνών του Διπλώματος Μεταπτυχιακών Σπουδών  του Τμήματος Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος , της Σχολής Θετικών Επιστημών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και σε τρεις εκπαιδευτικούς ΠΕ70 που υπηρετούν, στο 105ο ΔΣ Αθηνών για Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών με κατεύθυνση "Αγωγή και Πολιτισμός", του Τμήματος Οικιακής Οικονομίας και Οικολογίας, της Σχολής Περιβάλλοντος, Γεωγραφίας και Εφαρμοσμένων Οικονομικών του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου, στο 29ο ΔΣ Αθηνών  για Μεταπτυχιακό  Διπλώμα Ειδίκευσης του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών του Τμήματος Κοινωνικής και Εκπαιδευτικής Πολιτικής, της Σχολής Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, στο 67ο ΔΣ Αθηνών για Μεταπτυχιακό  Διπλώμα Ειδίκευσης του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών του Τομέα Ειδικής Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

 1. Εξέταση εκπρόθεσμης αίτησης βελτίωσης θέσης εκπαιδευτικού

 

Το ΠΥΣΠΕ απέρριψε με ψήφους 3-2 (μειοψήφισαν οι αιρετοί) ως εκπρόθεσμη την αίτηση για βελτίωση θέσης εκπαιδευτικού ΠΕ70 που υπηρετεί στο 5ο ΔΣ Ηλιούπολης.

 

 1. Ανάθεση καθηκόντων Αναπληρώτριας Προϊσταμένης

Το συμβούλιο εισηγήθηκε την αναπλήρωση δύο Προϊσταμένων λόγω της συνεχόμενης απουσίας τους για πάνω από ένα μήνα. Τοποθετήθηκε η Παλκοπούλου Ελευθερία ΠΕ60 στο 23ο Νηπιαγωγείο Αθηνών και η Ρακιντζή Ιωάννα  ΠΕ60 στο 115ο Νηπιαγωγείο Αθηνών.

 1. Αναγνώριση συνάφειας μεταπτυχιακών τίτλων σπουδών αναπληρωτών

Αναγνωρίστηκαν όλες οι προϋπηρεσίες και εγκρίθηκαν οι συνάφειες των μεταπτυχιακών τίτλων αναπληρωτών εκπαιδευτικών για τη μισθολογική τους εξέλιξη.                                            

 

Στην Ανεξάρτητη Ριζοσπαστική Παρέμβαση συμμετέχουν:

 

Ανεξάρτητη Αγωνιστική Κίνηση/Αριστοτέλης,

Ανεξάρτητη  Παρέμβαση/Αθηνά,

Δάσκαλοι σε Kίνηση/Παρθενώνας,

Ανεξάρτητη Ριζοσπαστική  Παρέμβαση/Ρόζα Ιμβριώτη, Εκπαιδευτικοί σε δράση/Μ. Παπαμαύρος, Ανεξάρτητη Ριζοσπαστική  Παρέμβαση/Μακρυγιάννης