Ενημερωτικό αιρετών εκπροσώπων στο ΠΥΣΠΕ Α' Αθήνας, Μιλτσακάκη/Δίπλα (Παρεμβάσεις): αταγγελία για το μοίρασμα της παράλληλης στήριξης στην Α’ Διεύθυνση Αθήνας! Δεν υπάρχει αιδώς! Αντιπαιδαγωγική απόφαση, φερέφωνο του υπουργείου και της άθλιας πολιτικής μ

2018-09-22 20:42

Μιλτσακάκη Μιχάλη (τακτικός), 

τηλ: 6974513866 mmilts1@gmail.com 

Δίπλα Νατάσα  (αναπληρωματική),

τηλ: 6972339679 diplanat@gmail.com

 

Εκλεγμένων με το Ψηφοδέλτιο της

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ

ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ

 

21/9/2018

 

Το ΠΥΣΠΕ και τα υπηρεσιακά συμβούλια δεν είναι «άβατο». Οι αιρετοί εκπρόσωποί έχουν την υποχρέωση να ενημερώνουν τα Εκπαιδευτικά Σωματεία και όλους τους συναδέλφους για το ότι συμβαίνει σε αυτά. Υπερασπίζονται τα εργασιακά και μορφωτικά δικαιώματα με όρους κινήματος και όχι προσωπικών εξυπηρετήσεων. Φως στα σκοτεινά δωμάτια, άμμος στα γρανάζια της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής!

 

 

Καταγγέλλουμε τον διευθυντή εκπαίδευσης της Α’ διεύθυνσης Αθήνας Αν. Παπαγεωργίου και όποιο άλλο μέλος του συμβουλίου, «μοίρασε» με λογιστικές αλχημείες τους εκπαιδευτικούς της παράλληλης στήριξης σε 4 και 5 παιδιά για κάθε εκπαιδευτικό: 105 εκπαιδευτικοί παράλληλης σε 397 μαθητές δημοτικού και 11 σε 23 νήπια, δηλαδή από 5 έως 6 ώρες για κάθε παιδί, αποτιμώνται από την κυβέρνηση και το Υπουργείο οι εκπαιδευτικές ανάγκες των μαθητών/τριών με αναπηρίες και ειδικές ανάγκες καθώς και των οικογενειών τους!

 

Ο εμπαιγμός των παιδιών με αναπηρία, των οικογενειών τους καθώς και των εκπαιδευτικών συνεχίζεται στο αμείωτο, και είναι ακόμα πιο ηχηρός γιατί μετά από τις κινητοποιήσεις των εκπαιδευτικών της παράλληλης στήριξης και των εκπαιδευτικών σωματείων της Α’ Αθήνας, υπήρξε σαφή παραδοχή από όλα τα μέλη του συμβουλίου, διευθυντή εκπαίδευσης, σχολικοί σύμβουλοι γενικής και ειδικής αγωγής και διευθυντή ΚΕΔΔΥ ότι το λογιστικό μοίρασμα είναι βαθιά αντιπαιδαγωγικό, μετατρέπει την παράλληλη στήριξη σε φύλαξη και πολλές φορές οξύνει τα προβλήματα!

 

Μετά την ανακοίνωση των κενών σε ομάδες των 4 και 5 μαθητών με αναπηρία δηλώνει ότι η διοίκηση έδρασε με αντιπαιδαγωγικά κριτήρια, παραβιάζοντας κατάφορα τα δικαιώματα των παιδιών με αναπηρία που έχουν έγκριση πλήρους παράλληλης στήριξης!

 

Το επόμενο ολίσθημα θα είναι οι περσινές τραγελαφικές καταστάσεις όπου υπήρχαν μαθητές που είχαν 3 διαφορετικούς εκπαιδευτικούς στην παράλληλη. Θέλουμε να ξέρουμε ποιοι έχουν βάλει την υπογραφή τους σε αυτούς τους πίνακες!!!

 

Η αντιεπιστημονική, έξω από τα όρια της λογικής, τακτική του υπουργείου και της Α’ Διεύθυνσης, έχει ως αποκλειστικό στόχο να υλοποιήσει τις μεταμνημονιακές δεσμεύσεις για ματωμένα πλεονάσματα ως το 2060 μέσω των περικοπών θέσεων εργασίας, πλήττει καίρια μια μερίδα μαθητών, και τις οικογένειες τους, οδηγώντας τους για μια ακόμη φορά να καταφύγουν στην ιδιωτική στήριξη, πληρώνοντας από την τσέπη τους για παροχές που όφειλε να προσφέρει δωρεάν το κράτος και εισάγοντας στη δημόσια εκπαίδευση την ανασφάλιστη εργασία.

 

Οι κινητοποιήσεις που έδωσαν τις προηγούμενες μέρες οι εκπαιδευτικοί της παράλληλης στήριξης και τα εκπαιδευτικά σωματεία απέδειξαν την ορθότητα των αιτημάτων και αποκάλυψαν την αθλιότητα υπουργείου και Α’ Διεύθυνσης και τον κυνισμό τους απέναντι στα παιδιά με αναπηρία. Οι εκπαιδευτικοί από την πλευρά τους και στη συγκεκριμένη περίπτωση οι ελαστικά εργαζόμενοι, αναπληρωτές εκπαιδευτικοί, απέδειξαν ότι σέβονται τον παιδαγωγικό, εκπαιδευτικό και εργασιακό τους ρόλο, σέβονται τις κοινωνικές ανάγκες και αγωνίζονται με μαχητικότητα κι αποφασιστικότητα για τα δίκαια αιτήματα! Και θα συνεχίσουν!

 

Απαιτούμε:

  • Απόσυρση των πινάκων των κενών παράλληλης στήριξης

  • Ανάρτηση όλων των κενών ώστε να αντιστοιχεί ένας/μία εκπαιδευτικός παράλληλης στήριξης για ένα παιδί!

  • Προσλήψεις για να καλυφθούν όλα τα κενά στην Α’ διεύθυνση ΤΩΡΑ!

  • Μαζικοί μόνιμοι διορισμοί στην ειδική εκπαίδευση σε όλες τις βαθμίδες της για όλες τις ανάγκες της με βάση το χρόνο λήψης του πτυχίου και την προϋπηρεσία. Διορισμός όλων των αναπληρωτών και όσων έχουν υπογράψει έστω και μια σύμβαση στο δημόσιο σχολείο.

Όλες/Όλοι στην κινητοποίηση στις 28/9, 13.30, στο Υπουργείο Παιδείας

 

Στην Ανεξάρτητη Ριζοσπαστική Παρέμβαση συμμετέχουν:

 

Ανεξάρτητη Αγωνιστική Κίνηση/Αριστοτέλης,

Ανεξάρτητη  Παρέμβαση/Αθηνά,

Δάσκαλοι σε Kίνηση/Παρθενώνας,

 Ανεξάρτητη Ριζοσπαστική  Παρέμβαση/Ρόζα Ιμβριώτη, Εκπαιδευτικοί σε δράση/Μ. Παπαμαύρος, Ανεξάρτητη Ριζοσπαστική  Παρέμβαση/Μακρυγιάννη