Ενημερωτικό αιρετών εκπροσώπων Αθήνας Ρέππα/Παραφόρου Παρεμβάσεις) για κενά/αναπληρωτές/μεταβολές

2019-09-12 09:55

διαβάστε το ενημερωτικό εδώ

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ 17ο

Των αιρετών εκπροσώπων των εκπαιδευτικών στο ΠΥΣΠΕ της Α’ Διεύθυνσης Αθήνας

 

Εκλεγμένων με το Ψηφοδέλτιο της

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ

ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ

 

 

Το ΠΥΣΠΕ και τα υπηρεσιακά συμβούλια δεν είναι «άβατο». Οι αιρετοί εκπρόσωποί έχουν την υποχρέωση να ενημερώνουν τα Εκπαιδευτικά Σωματεία και όλους τους συναδέλφους για το ότι συμβαίνει σε αυτά. Υπερασπίζονται τα εργασιακά και μορφωτικά δικαιώματα με όρους κινήματος και όχι προσωπικών εξυπηρετήσεων. Φως στα σκοτεινά δωμάτια, άμμος στα γρανάζια της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής!

Ρέππα Ντίνα (τακτική),

τηλ: 6977003052 paremvasisntina@gmail.com

                                                                                                 Παραφόρου Άντα (αναπληρωματική),

                                                                                                          τηλ: 6974021731 aparaforou@yahoo.gr

 

Ενημέρωση

Α. Κενά και προσλήψεις αναπληρωτών

1. Τοποθετήσεις Αναπληρωτών

 

Καλωσορίζουμε τους συναδέλφους/-ισσες αναπληρωτές/-τριες που προσλήφθηκαν στην Α’ Αθήνας. Για μια ακόμη χρονιά η ελαστική εργασία αποτελεί τη «λύση» των εκρηκτικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν τα σχολεία μας. Είναι πια φανερό ότι το καθεστώς της ελαστικής εργασίας/αναπλήρωση είναι πολιτική επιλογή της κυβέρνησης της ΝΔ, όπως και της προηγούμενης κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και όλων των μνημονιακών κυβερνήσεων, της ΕΕ, του ΔΝΤ, του ΟΟΣΑ και όχι ανάγκη του δημόσιου σχολείου! Οι ελαστικά εργαζόμενοι αποτελούν πλέον το σκελετό του δημόσιου σχολείου και είναι καταδικασμένοι να ζουν σε ένα καθεστώς συνεχούς εργασιακής ομηρίας και ανασφάλειας. Αυτό το καθεστώς γίνεται όλο και πιο βάρβαρο εξαιτίας της πολύχρονης αναπλήρωσης.

Το Δημόσιο Σχολείο έχει ανάγκη από μαζικούς μόνιμους διορισμούς! Το αποδεικνύουν τα χιλιάδες κενά και οι χιλιάδες προσλήψεις αναπληρωτών κάθε χρόνο!

Μετά και την τοποθέτηση όλων των αναπληρωτών/τριών που προσλήφθηκαν στην Α’ Αθήνας σε γενική και ειδική στις 5/9, η μεγαλύτερη διεύθυνση της χώρας θα παραμείνει με πάνω από 220 κενά σε όλα τα ΠΕ. Συγκεκριμένα τα κενά θα διαμορφωθούν ως εξής:

 

Κενά

Γενικής

ΠΕ70

ΠΕ60

ΠΕ08

ΠΕ05

ΠΕ11

ΠΕ79.01

ΠΕ86

ΠΕ91

ΖΕΠ

 

30

15

15

5

15

22

11

8

15

Κενά Ειδικής

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Παράλληλη

100

Παράλληλη

 6

 

 

 

 

 

 

 

 

Κι αυτά είναι τα πραγματικά κενά αυτή τη στιγμή, χωρίς να υπολογιστούν τα κενά που θα δημιουργούνται κάθε ώρα σε μια διεύθυνση με 5.000 προσωπικό!

Οι προσλήψεις που έγιναν στις 5/9 ανά ΠΕ σε γενική κι ειδική, είναι οι παρακάτω:

 

Προσλήψεις

Γενικής

ΠΕ70

ΠΕ60

ΠΕ08

ΠΕ11

ΠΕ79.01

ΠΕ86

ΠΕ91

ΠΕ70 ΖΕΠ

 

35

46

78

15

8

14

49

121

Ειδικής

 

 

 

 

 

 

 

 

ΣΜΕΑΕ/ΤΕ-παράλλ.

94/302

33/24

2

2

2

2

1

-

 

Επιβεβαιώνεται αυτό που είχαμε τονίσει στο ενημερωτικό 16ο (3/9/2019) ότι αποτελούν εμπαιγμό οι δηλώσεις της υπουργού παιδείας της ΝΔ, Ν. Κεραμέως, όταν μιλά για εξορθολογισμό του προσωπικού και υπονοεί ότι τα κενά είναι πλασματικά κι έτσι δεν χρειάζονται πολλές προσλήψεις!

Το ακριβώς αντίθετο συμβαίνει και αποδεικνύεται από τις προσλήψεις αναπληρωτών που έγιναν ήδη! Όπως εμπαιγμός είναι οι δηλώσεις της Ζαχαράκη που με θράσος υποσχέθηκε έγκαιρη αναπλήρωση, και όχι διορισμούς των χιλιάδων αναπληρωτών/τριών που δουλεύουν τόσα χρόνια στην εκπαίδευση. Κι ότι ισχυρίστηκε ότι για διορισμούς πρέπει να δουν τα στοιχεία τους σε βάθος χρόνου γιατί τα κενά είναι δυναμικά και εξαρτώνται από τις συνταξιοδοτήσεις, τις δημογραφικές τάσεις και τη γεωγραφική ιδιαιτερότητα της Ελλάδας. Μόνο που στην Α' βάθμια οι προσλήψεις αναπληρωτών φτάνουν ή ξεπερνούν τις 20.000 κάθε χρόνο επί πολλά χρόνια, παρ’ όλο που υπουργείο και διευθυντές εκπαίδευσης κρύβουν και παραποιούν τα κενά. Μόνο οι συνταξιοδοτήσεις τα τελευταία δέκα χρόνια, είναι 18.000 περίπου στην Α' βάθμια. Αυτούς αντικαθιστούν οι αναπληρωτές. Η ανάγκη διορισμών με πτυχίο και προϋπηρεσία είναι μέγιστη και φυσικά όχι με προσοντολόγια κι απολύσεις!

 

2. Σχετικά με τις συνθήκες πρόσληψης των αναπληρωτών

 

Για άλλη μια χρονιά οι αναπληρωτές/τριες βρέθηκαν αντιμέτωποι με υποτιμητικές συνθήκες και καταστάσεις, ατέλειωτες ουρές, ατέλειωτες ώρες, τα ίδια χαρτιά κάθε χρόνο, ασφυκτικές συνθήκες πρόσληψης, αγωνία να μην χαθούν τα τρία μεροκάματα. Μαζί με αυτούς, οι εργαζόμενοι της διεύθυνσης έζησαν για άλλη μια φορά το αδιανόητο, να εργάζονται ως τις 12.00 τα μεσάνυχτα γιατί η κυβέρνηση θέλει να γλιτώσει τα τρία μεροκάματα των αναπληρωτών. Η κατάσταση αυτή αποδεικνύει ότι η πολιτική ηγεσία της νέας κυβέρνησης της ΝΔ όπως και της προηγούμενης του ΣΥΡΙΖΑ όχι απλώς απαξιώνει τους αναπληρωτές/τριες αλλά λειτουργεί υποτιμητικά απέναντι στους ελαστικά εργαζόμενους που στηρίζουν μαζί με τους μόνιμους το δημόσιο σχολείο, διατηρώντας την απίστευτη γραφειοκρατικού χαρακτήρα ταλαιπωρία που υυφίστανται οι νεοπροσληφθέντες συνάδελφοί μας αναπληρωτές εκπαιδευτικοί, όταν προσέρχονται στις Δ/νσεις Π. Ε. για ν’ αναλάβουν υπηρεσία. Η εικόνα της Δ/νσής μας την Παρασκευή 5/9/2019 όπου σχηματίστηκαν ατέλειωτες ουρές συναδέλφων μας αναπληρωτών εκπαιδευτικών που είχαν προσληφθεί, παρ’ όλες τις μεγάλες προσπάθειες των υπαλλήλων της διεύθυνσης,  ήταν απαράδεκτη.

Ειδικά στις 5/9, το πανελλήνιο σχολικό σύστημα έπεσε και εκατοντάδες αναπληρωτές βρέθηκαν στον αέρα. Στην Α’ Αθήνας 220 αναπληρωτές/τριες αντιμετώπισαν τον κίνδυνο να μην ενταχθούν στο ηλεκτρονικό σύστημα πρόσληψης. Τελικά, μετά από παρέμβαση των αναπληρωτών και των εκπροσώπων των σωματείων, υπήρξε απόλυτη δέσμευση από την διοίκηση ότι θα γίνει ότι χρειάζεται ώστε να μην χαθούν τα ημερομίσθια. Η δέσμευση αυτή ίσχυσε. Είναι σαφές ότι χρειάζεται και υπάρχει κάθε δυνατότητα να απλοποιηθεί εντελώς το σύστημα προσλήψεων και όλοι οι αναπληρωτές/τριες να πληρώνονται από την ημερομηνία πρόσληψης από το υπουργείο και όχι από την ημερομηνία κατάθεσης δικαιολογητικών.

 

3. Ειδικά στην Α’ διεύθυνση η διοίκηση:

 

- Δεν δίνει όλα τα κενά

Πολλά κενά αρνήθηκε ο διευθυντής εκπαίδευσης να τα συμπεριλάβει σε αυτά που ανάρτησε για τους αναπληρωτές/τριες.

 

Ανάμεσα σε αυτά δύο ακόμα κενά στο 144ο ΔΣ, ένα στο 26ο ΔΣ, ένα στο 1ο ΔΣ Ν.Χαλκηδόνας, ένα στο 39ο ΔΣ Αθήνας, ένα σε 44ο-152ο ΔΣ, ένα στο 58ο ΔΣ, ένα στο 25ο-174ο ΔΣ, ένα στο 27ο-30ο ΔΣ, ένα στο 28ο ΔΣ, ένα στο 45ο, ένα στο 172ο ΔΣ, στο 23ο νηπ/γείο Ηλιούπολης και πλήθος άλλων ΔΣ που έχουν έλλειμμα ωρών ενός εκπαιδευτικού ώστε να λειτουργήσει το ολοήμερο τους με επάρκεια.

Η διοίκηση θα επιδιώξει να καλύψει τα κενά ΠΕ70 και ΠΕ60 στα πρωινά τμήματα, αποκρύβοντας  όπως πάντα, τα κενά στα ολοήμερα και παραποιώντας την πραγματικότητα. Σε αυτό πρέπει να προστεθεί ότι υπάρχουν σοβαρά κενά ειδικοτήτων με αποτέλεσμα να μην μπορεί να λειτουργήσει με επάρκεια ούτε το πρωινό ούτε το ολοήμερο πρόγραμμα. Ήδη στους πίνακες κενών που δόθηκαν στους υπεράριθμους και στους αποσπασμένους ΠΕ70 και ΠΕ60 έλειπαν πραγματικά κενά του ολοήμερου προγράμματος στο όνομα της μελλοντικής τους κάλυψης με περισσεύματα ωρών από εδώ κι από εκεί! Φυσικά, κανένα νοιάξιμο ότι έτσι απαξιώνεται το ολοήμερο και υποβαθμίζονται τα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών κυρίως των λαϊκών οικογενειών.

Ιδιαίτερα ανησυχητική είναι η κατάσταση στα δεύτερα τμήματα στα ολοήμερα νηπιαγωγεία που η διοίκηση τα θεωρεί υπό αίρεση με την δικαιολογία ότι με το πέρασμα του χρόνου θα μειωθούν τα παιδιά. Ακολουθούν την τακτική που ακολούθησαν με το ολοήμερο δημοτικό και επιβεβαιώνεται ότι η διάσπαση του ενιαίου του προγράμματος των νηπιαγωγείων που έφερε ο υπουργός παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ, Φίλης, έχει στόχο τη σταδιακή συρρίκνωση του ολοημέρου για χάρη των μνημονιακών περικοπών.

 

-αποδέχτηκε τα κενά στα ΤΕ του 52ου ΔΣ και 3ου ΔΣ Ζωγράφου. Δεν έχει συμπεριλάβει το δεύτερο τμήμα ένταξης στο 26ο ΔΣ Αθηνών. Καλούμε συλλόγους διδασκόντων και εκπαιδευτικά σωματεία να ελέγξουν τα ΤΕ των σχολείων τους, ειδικά όπου υπάρχουν δύο ΤΕ, ώστε να μην αποκρυφθεί κανένα κενό. Υπενθυμίζουμε ότι στην Α’ Αθήνας υπάρχουν πάρα πολλά αιτήματα για ίδρυση νέων ΤΕ γιατί οι ανάγκες είναι τεράστιες. Η πολιτική ηγεσία οφείλει να ικανοποιήσει ΤΩΡΑ τα κατατεθειμένα αιτήματα Δημοτικών και Ν/γείων για ίδρυση ΤΕ.

 

-θα επιδιώξει να μοιράσει 302 εκπαιδευτικούς παράλληλης στήριξης σε 400 περίπου παιδιά, στέλνοντας στα σχολεία που έχουν σημαντικό αριθμό εγκρίσεων, λιγότερους εκπαιδευτικούς παράλληλης από τον αριθμό που αντιστοιχεί στη σχολική μονάδα. Δηλώνουμε ότι δεν θα επιτρέψουμε να ακυρωθεί η κατάκτηση του εκπαιδευτικού κινήματος που κερδήθηκε και με τις περσινές κινητοποιήσεις /παραστάσεις /καταλήψεις στην Α’ διεύθυνση. Ήδη ο φετινός αριθμός προσλήψεων εκπαιδευτικών παράλληλης έχει το αγωνιστικό αποτύπωμα των εκπαιδευτικών σωματείων. Δεν θα αποδεχτούμε τίποτα λιγότερο από ένας εκπαιδευτικός παράλληλης για κάθε παιδί που έχει έγκριση πλήρους παράλληλης.

 

 

-η πορεία των τοποθετήσεων αναπληρωτών

Καταγγέλλουμε τις απαράδεκτες συνθήκες που επικρατούν στους όρους δημοσιοποίησης κενών και τοποθετήσεων. Οι ευθύνες της πολιτικής ηγεσίας που προσλαμβάνει τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς λίγες μέρες πριν την έναρξη των σχολείων οδηγούν σε παραβίαση κάθε νομιμότητας στους χρόνους ανακοίνωσης κενών, δηλώσεων, τοποθετήσεων. Ο διευθυντής εκπαίδευσης έχει δεσμευτεί στα εκπαιδευτικά σωματεία και στους αιρετούς εκπροσώπους ότι θα υπάρχει το περιθώριο των 24 ωρών για την δήλωση προτίμησης. Τα εκπαιδευτικά σωματεία με τις παρεμβάσεις τους έχουν εξασφαλίσει ότι κάθε ενδιαφερόμενος/η δικαιούται και μπορεί να κάνει τον έλεγχο των στοιχείων ώστε να μην υπάρχει καμία υπόνοια παραβίασης του πίνακα. Υπήρχαν αρκετές παραβιάσεις της νόμιμης διαδικασίας στους πίνακες τοποθετήσεων. Η διοίκηση τα δικαιολογεί ως λάθη. Ο διευθυντής εκπαίδευσης δεσμεύτηκε ότι οι πίνακες θα «τρέχουν» ξανά και θα επανακοινοποιούνται όταν και αν διαπιστώνεται παραβίαση της νομιμότητας στις τοποθετήσεις. Μέχρι στιγμής έχουν καταγγελθεί «λάθη» στους πίνακες των ΖΕΠ και της θεατρικής αγωγής και υπάρχει δέσμευση ότι θα «ξανατρέξουν» νόμιμα.

 

Απαιτούμε:

-το Υπουργείο Παιδείας να προχωρήσει ΤΩΡΑ σε νέες προσλήψεις αναπληρωτών για να καλυφθούν σε όλα τα ΠΕ όλα τα κενά στην Α’ Αθήνας!

-Δημοσιοποίηση των πινάκων κατάταξης με βάση τα μόρια και τα κοινωνικά κριτήρια και αποστολή των δηλώσεων προτίμησης μετά την ανάρτηση των κενών και των πινάκων κατάταξης. Σε διαφορετική περίπτωση ο/η αναπληρωτής/τρια δεν θα έχει πλήρη την εικόνα της κατάταξης του/της ώστε να επιλέξει τη σειρά των σχολικών μονάδων!

 

-Τοποθετήσεις ΟΛΩΝ των αναπληρωτών με απόφαση του ΠΥΣΠΕ και όχι με μονοπρόσωπη απόφαση του Διευθυντή Εκπαίδευσης. Εδώ να δηλώσουμε ότι κάθε απόφαση τοποθετήσεων από το διευθυντή εκπαίδευσης χωρίς συνεδρίαση του ΠΥΣΠΕ και μάλιστα χωρίς δημοσιοποίηση όλων των κενών εμπεριέχει και την υποψία εξυπηρέτησης όχι μόνο συγκεκριμένων σχολικών μονάδων αλλά ακόμα και συγκεκριμένων προσώπων!

 

Β. Υπεραριθμίες/αποσπάσεις/υπηρεσιακές μεταβολές

 

  1. Όπως γράφουμε και παραπάνω τα εκπαιδευτικά σωματεία Αριστοτέλης, Αθηνά, Α΄ Αθηνών, Παρθενώνας και Ρόζα Ιμβριώτη πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας στις 3/9 διεκδικώντας να καλυφθούν όλες οι πραγματικές ανάγκες των σχολικών μονάδων με βάση τα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών και τα μορφωτικά των μαθητών.

Διεκδίκησαν να ανακοινωθούν και να καλυφθούν όλα τα κενά σε όλα τα ΠΕ και να μην βγουν πλασματικές υπεραριθμίες. Η διοίκηση και ο διευθυντής εκπαίδευσης επιδίωξε να ακυρώσει κενά και να βγάλει εντελώς αδικαιολόγητες υπεραριθμίες υπολογίζοντας κατά το δοκούν κάθε φορά, χρησιμοποιώντας αριθμητικούς ακροβατισμούς με στόχο να ικανοποιήσει τον μνημονιακό κόφτη. Παρ’ όλα αυτά οι αγώνες και οι κινητοποιήσεις όλων των προηγούμενων χρόνων οδήγησαν ώστε τα αιτήματα του εκπαιδευτικού κινήματος να βρουν τη σχετική τους αποτύπωση στους τελικούς πίνακες κενών και υπεραρθμιών. Στο Υπηρεσιακό Συμβούλιο στις 3/9 που έγινε ο αριθμητικός προσδιορισμός των λειτουργικά υπεράριθμων των ΠΕ60 και ΠΕ70 γενικής αγωγής καταψήφισα τους πίνακες αυτούς γιατί τα σύγχρονα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών και οι ανάγκες των σχολικών μονάδων είναι πολύ μεγαλύτερες από αυτές που δόθηκαν τελικά.

Οι πίνακες κενών και υπεραριθμιών, των ονομαστικά υπεραρίθμων, των τοποθετήσεων τους στα κενά, των τοποθετήσεων των αποσπασμένων από άλλα ΠΥΣΠΕ/ΠΥΣΔΕ και των αποσπαμένων εντός ΠΥΣΠΕ στα νέα κενά θα τους βρείτε αναρτημένους στο site διεύθυνσης με πλήρη αποτύπωση μορίων και προτιμήσεων σχολικών μονάδων ώστε ο καθένας και η καθεμιά εκπαιδευτικός να μπορεί να κάνει έλεγχο της νομιμότητας και να προχωρήσει σε ένσταση αν θεωρεί ότι δεν κρατήθηκε αυτή.

  1. Σε συνεδρίαση του ΠΥΣΠΕ την Κυριακή 8/9/2019 με ψήφους 3-2 (μειοψήφησαν οι αιρετοί εκπρόσωποι), η διοίκηση αποφάσισε να προηγηθούν των τοποθετήσεων πρώτα οι αποσπασμένοι από άλλα ΠΥΣΠΕ/ΠΥΣΔΕ και οι αιτούντες απόσπασης εντός ΠΥΣΠΕ στα ΠΕ 06, ΠΕ 08, ΠΕ 11, ΠΕ 60, ΠΕ 70, ΠΕ 79, ΠΕ 86 & ΠΕ 91 και μετά από αυτούς να ακολουθήσουν οι συμπληρώσεις ωραρίου από όσους έχουν οργανική στην Α’ Διεύθυνση. Δεν τους έδωσε όλα τα κενά παρά μόνο τα σχολεία που είχαν για ΠΕ06 πάνω από 19 ώρες κενό, ΠΕ 11 πάνω από 11, ΠΕ 79 πάνω από 6 ώρες κενό, ΠΕ 86 πάνω από 10 ώρες κενό και ΠΕ 08, ΠΕ 91 ομάδες που περιλαμβάνουν όλα τα κενά. Το αποτέλεσμα όλων αυτών είναι εκπαιδευτικοί με λίγες ώρες στην οργανική τους να χρειάζονται πολλά σχολεία και πολλές φορές διάσπαρτα για να καλύψουν το ωράριο τους. Τι ίδιο συμβαίνει και με την αντίθετη μέθοδο για τους εκπαιδευτικούς από απόσπαση. Ήδη στη διεύθυνση έχουν κατατεθεί πολλές ενστάσεις σχετικά με αυτό το ζήτημα. Θεωρούμε συνολικά το σύστημα αυτό άδικο γιατί αντιμετωπίζει τους εκπαιδευτικούς ως ώρες και όχι ως απαραίτητο προσωπικό της σχολικής μονάδας με αποτέλεσμα να κατατεμαχίζονται σε πολλές σχολικές μονάδες, να μην μπορούν να συμπληρώσουν το ωράριο τους παρά μόνο σε 3 και 4 σχολεία ειδικά σε κάποιες ειδικότητες, ακόμα και σε 5 (Γαλλικά, Γερμανικά). Θεωρούμε επίσης, ότι η Α’ Διεύθυνσης αιφνιδίασε τους εκπαιδευτικούς σε αυτό το ζήτημα μια και αποφάσισε να λειτουργήσει διαφορετικά απ’ ότι τα προηγούμενα χρόνια και έτσι παραβίασε τα εργασιακά τους δικαιώματα. Καταγγέλλουμε τον αιφνιδιασμό αυτό που δεν σέβεται ανάγκες και δικαιώματα. Οι εκπαιδευτικοί όφειλαν να έχουν ενημερωθεί για τις προθέσεις τις διεύθυνσης ώστε να αποφασίσουν με επίγνωση τις υπηρεσιακές μεταβολές τους.

  2.  Έγιναν δεκτές όλες οι αιτήσεις ανάκλησης απόσπασης που ήρθαν στο υπηρεσιακό συμβούλιο μετά από αίτηση των ενδιαφερομένων.

  3. Η διοίκηση με ψήφους 3-2 (μειοψήφισαν οι αιρετοί) δεν έκανε δεκτές τις αιτήσεις απόσπασης από την γενική στην ειδική που συζητήθηκαν στις 10/9. Από λάθος της διεύθυνσης δεν εμφανίζεται το κενό στο τμήμα ένταξης του 33ου ΔΣ όπου ο εκπαιδευτικός έχει κάνει αίτηση ανάκλησης και η διοίκηση δεσμεύτηκε ότι θα το συμπεριλάβει. 

  4.  5. Στη συνεδρίαση του ΠΥΣΠΕ στις 4/9 εγκρίθηκαν οι αμοιβαίες αποσπάσεις των Γιαννούλη Άνθια από το 1ο ΔΣ Ηλιούπολης με την Χηνοπούλου θεοδώρα από το 4ο ΔΣ Υμηττού, Μητρακοπούλου Κωνσταντίνα από το 73ο ΔΣ με την Πάτσου Αλίκη από το 81ο ΔΣ και Ρέππα Κωνσταντίνα από το 144ο ΔΣ με την Γράφου Σταματική από το 63ο ΔΣ Αθηνών.

 

Γ. 42η Συνεδρίαση του ΠΥΣΠΕ Α’ Αθήνας

Πραγματοποιήθηκε η 42η συνεδρίαση στις 10-09-2019, ημέρα Τρίτη με τα παρακάτω θέματα ημερήσιας διάταξης:

Θέμα 1ο: Προσωρινή τοποθέτηση εκπ/κών κλάδων ΠΕ05 και ΠΕ07 που βρίσκονται στη διάθεση του ΠΥΣΠΕ Α΄ Αθήνας με απόσπαση από άλλα ΠΥΣΠΕ/ΠΥΣΔΕ και αποσπάσεις εκπαιδευτικών των ως άνω κλάδων εντός ΠΥΣΠΕ

Τοποθετήθηκαν η Νικολούδη Ελένη στην ομάδα με σχολείο βάσης το 69ο ΔΣ, η Μιμούση Λίτσα στην ομάδα με σχολείο βάσης το 1ο ΔΣ, η Τσιφλίκα Θεοδώρα στην ομάδα με σχολείο βάσης το 34ο ΔΣ και η Μίχου Σταυρούλα στην ομάδα με σχολείο βάσης το 4ο ΔΣ Αθηνών.

Θέμα 2ο: Διαμόρφωση πρότασης για επιστροφή εκπαιδευτικού ΠΕ60 στη σχολική μονάδα

από την οποία κρίθηκε υπεράριθμη, λόγω προκύψαντος κενού.

Επέστρεψε με επιλογή της στο 53ο νηπ/γείο Αθηνών, όπως δικαιούνταν, γιατί εμφανίστηκε κενό, η Σταυροπούλου Χριστίνα που είχε μετακινηθεί ως υπεράριθμη στο 17ο νηπ/γείο Αθηνών.

Θέμα 3ο: Εξέταση αιτήσεων και διαμόρφωση πρότασης για αποσπάσεις εκπαιδευτικών

όλων των κλάδων εντός του ΠΥΣΠΕ Α΄ Αθήνας

Εγκρίθηκαν οι αιτήσεις απόσπασης ΠΕ70 Μπαμπαλή Γεσθημανή από το 145ο ΔΣ Αθηνών στο 58ο ΔΣ Αθηνών, η Μαυροειδή Κωνσταντίνα από το 6ο Βύρωνα στο 13ο Αθηνών, η Παπατζάκη Αντωνία από το 6ο ΔΣ Ηλιούπολης στο 5ο ΔΣ Ηλιούπολης, η Βεζάση Άννα από το 134ο ΔΣ Αθηνών στο 9ο ΔΣ Ηλιούπολης για κενό ως 17/11/2019, η Αναγνώστου Παρασκευή από το 2ο ΔΣ Ηλιούπολης στο 6ο ΔΣ Δάφνης, η Ζαφειρίδη Ειρήνη από το 9ο Ηλιούπολης για το 2ο ΔΣ Αθηνών, η Σολτάτου Βασιλική από το 87ο ΔΣ Αθηνών στο 141ο ΔΣ Αθηνών και οι αιτήσεις αμοιβαίας απόσπασης ΠΕ60 της Γεωργαλή Μαρίνας από το 17ο νηπ/γείο Αθηνών με την Καραμέτου Άννα από το 18ο νηπ/γείο Αθηνών. Έγινε δεκτή η ανάκληση απόσπασης του Κακατσίδα Κωνσταντίνου από το 141ο ΔΣ στο 2ο ΔΣ Ν. Χαλκηδόνας. Δεν συζητήθηκαν οι αιτήσεις απόσπασης δυο εκπαιδευτικών ΠΕ86 και ενός εκπαιδευτικού ΠΕ11 γιατί η υπηρεσία δεν είχε ολοκληρώσει την αποτύπωση των κενών σε αυτά τα ΠΕ.

Μόνο ο Μαζικός Συλλογικός Αγώνας θα διασφαλίσει τα εργασιακά και μορφωτικά δικαιώματα εκπαιδευτικών και μαθητών και την κάλυψη όλων των κενών και τώρα!  

 

Στην Ανεξάρτητη Ριζοσπαστική Παρέμβαση συμμετέχουν:

 

Ανεξάρτητη Αγωνιστική Κίνηση/Αριστοτέλης, Ανεξάρτητη  Παρέμβαση/Αθηνά,

Δάσκαλοι σε Kίνηση/Παρθενώνας,

Ανεξάρτητη Ριζοσπαστική  Παρέμβαση/Ρόζα Ιμβριώτη, Εκπαιδευτικοί σε δράση/Μ. Παπαμαύρος, Ανεξάρτητη Ριζοσπαστική  Παρέμβαση/Μακρυγιάννης