Ενημερωτικό 25ο των αιρετών Δίπλα/Διαμαντοπούλου, εκλεγμένων με τις Παρεμβάσεις: Καταγγέλλουμε την ανευθυνότητα της Διεύθυνσης της Α΄ Αθήνας

2020-09-20 23:04

Κατεβάστε το ενημερωτικό  εδώ 

 

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ 25ο

Των εκπροσώπων των εκπαιδευτικών στο ΠΥΣΠΕ της Α’ Διεύθυνσης Αθήνας

Εκλεγμένων με το Ψηφοδέλτιο της

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ

ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ

                                                                                               

                                                   Δίπλα Νατάσα (τακτική),

                                                                                                τηλ: 6972339679  diplanat@gmail.com

                                                                                      Διαμαντοπούλου Αρετή (αναπληρωματική),

                                                                                                τηλ: 6974035938 aretidiam@gmail.com

 

 

Το ΠΥΣΠΕ και τα υπηρεσιακά συμβούλια δεν είναι «άβατο». Οι αιρετοί εκπρόσωποί έχουν την υποχρέωση να ενημερώνουν τα Εκπαιδευτικά Σωματεία και όλους τους συναδέλφους για το ότι συμβαίνει σε αυτά. Υπερασπίζονται τα εργασιακά και μορφωτικά δικαιώματα με όρους κινήματος και όχι προσωπικών εξυπηρετήσεων. Φως στα σκοτεινά δωμάτια, άμμος στα γρανάζια της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής!

           

19/09/2020

 

 

Καταγγέλλουμε την ανευθυνότητα της Διεύθυνσης της Α΄ Αθήνας

 

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Η κατάσταση που επικρατεί στο υπηρεσιακό συμβούλιο είναι απερίγραπτη και πρωτόγνωρη.

Σε πολλές περιπτώσεις οι διαδικασίες των τοποθετήσεων πραγματοποιούνται με λίστες που συντάσσονται με απίστευτη προχειρότητα, με ελλιπή ή ανακριβή στοιχεία ή και δε συντάσσονται καθόλου, με αποτέλεσμα να αντιμετωπίζουμε μεγάλες δυσκολίες ως προς τον έλεγχο τους. Άλλες φορές εμφανίζουν σοβαρά λάθη ως προς τη μοριοδότηση, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται απίστευτες αδικίες εις βάρος των εκπαιδευτικών.

Από την άλλη πλευρά, τα λειτουργικά κενά που μας δηλώνονται κατά τη διάρκεια των συνεδριάσεων δεν έχουν καμία σχέση με τις πραγματικές ανάγκες των σχολείων σε εκπαιδευτικό προσωπικό, σύμφωνα και με τα στοιχεία που δηλώνουν τα σχολεία και κοινοποιούν οι τοπικοί σύλλογοι. Σε κάποιες περιπτώσεις επιδέχονται συνεχείς τροποποιήσεις μέχρι την τελική τους ανάρτηση σε σχέση με αυτά που επικυρώνονται, ενώ στα κριτήρια επιλογής κάλυψης των κενών ευνοούνται οι ημέτεροι.

Πολλά  από τα ολοήμερα νηπιαγωγεία που διαθέτουν 2 τμήματα είναι υποστελεχωμένα και προορίζουν να καλυφθούν, με αναπληρωτές τρίμηνων συμβάσεων, σύμφωνα με την τελευταία εγκύκλιο του ΥΠΑΙΘ, η οποία αποδομεί πλήρως τη μόνιμη και σταθερή εργασία και οδηγεί τους συναδέλφους μας στο απαράδεκτο εργασιακό καθεστώς της ημιανεργίας.

Άλλες συνεδριάσεις αναβάλλονται και τροποποιούνται ως προς τη θεματολογία, με αποτέλεσμα να υπάρχουν καθυστερήσεις στις τοποθετήσεις, τα σχολεία να υπολειτουργούν μέχρι σήμερα μία εβδομάδα μετά την έναρξη των μαθημάτων, εκπαιδευτικοί να μην έχουν τοποθετηθεί ακόμη και οι μαθητές να στερούνται τα στοιχειώδη μορφωτικά αγαθά.

Τα τμήματα ένταξης συνεχίζουν να είναι υποστελεχωμένα, πράγμα το οποίο στερεί από τους μαθητές αναγκαίες δομές στήριξης και δυσχεραίνεται η καθημερινή εκπαιδευτική διαδικασία.

Επίσης, στην προσεχή 38η συνεδρίαση στις 21/9/2020 ως θέμα ημερήσιας διάταξης συμπεριλαμβάνεται η συμπλήρωση ωραρίου εκπαιδευτικών ειδικοτήτων, η οποία θα προηγηθεί των αντίστοιχων αποσπάσεων. Παρότι ως αιρετοί των ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ καταψηφίσαμε τη διαδικασία στην 37η συνεδρίαση, η Διεύθυνση με αυτόν τον τρόπο που επιλέγει καταδικάζει τους εκπαιδευτικούς ειδικοτήτων να  μετακινούνται σε 2 και 3 σχολεία για να συμπληρώσουν το ωράριό τους. Παράλληλα στερεί το δικαίωμα αυτών που προηγούνται να τοποθετηθούν σε σχολείο της επιλογής τους.

Συνολικά, η λειτουργία της Διεύθυνσης σε συλλογή στοιχείων και η οργάνωση της διαδικασίας τοποθετήσεων ακροβατεί ανάμεσα στην άγνοια, την προχειρότητα και την αδιαφορία με αποτέλεσμα το μεγαλύτερο ΠΥΣΠΕ της Αττικής να μην έχει ολοκληρώσει την κάλυψη των κενών των σχολείων, δημιουργώντας μεγάλη αναστάτωση στην ήδη επιβαρυμένη λειτουργία των σχολείων.

 

Φτάνει πια ο εμπαιγμός…

 

Η εκπαίδευση είναι δημόσιο αγαθό κι όχι παιχνίδι στα χέρια των γραφειοκρατών

 

 

                                                 Στην Ανεξάρτητη Ριζοσπαστική Παρέμβαση συμμετέχουν:

 

Ανεξάρτητη Αγωνιστική Κίνηση/Αριστοτέλης, Ανεξάρτητη  Παρέμβαση/Αθηνά,

Δάσκαλοι σε Kίνηση/Παρθενώνας, Ανεξάρτητη Ριζοσπαστική  Παρέμβαση/Ρόζα Ιμβριώτη, Εκπαιδευτικοί σε δράση/Μ. Παπαμαύρος, Ανεξάρτητη Ριζοσπαστική  Παρέμβαση/Μακρυγιάννης