Δραματικές στιγμές για 12.500 πρόσφυγες στην Ειδομένη

2016-03-04 12:45

 

Δραματικές στιγμές για τους περισσότερους από 12.500 εγκλωβισμένους στην Ειδομένη, με τις συνθήκες να επιδεινώνονται, εξαιτίας του κρύου και τη βροχής, που μετέτρεψε τον καταυλισμό σε λασπότοπο

 

 Nick Paleologos / SOOC

 

Όσοι δεν έχουν σκηνές, περίπου 1.600 άτομα, αναγκάστηκαν να κοιμηθούν στο κρύο και τις λάσπες.

Δύσκολη νύχτα πέρασαν και οι πρόσφυγες και μετανάστες στην πλατεία Βικτωρίας, που έψαχναν με κάθε τρόπο να βρουν καταφύγιο κάτω από τέντες και εισόδους πολυκατοικιών για να προστατευτούν από την κακοκαιρία.

Υπολογίζεται ότι συνολικά στη χώρα βρίσκονται πάνω από 31.000 πρόσφυγες και μετανάστες. Tο πρωί της Παρασκευής κατέπλευσε στο λιμάνι του Πειραιά το επιβατηγό-οχηματαγωγό πλοίο «Αριάδνη» μεταφέροντας 592 μετανάστες και πρόσφυγες από Χίο και Μυτιλήνη.

 

Στον Πειραιά 2.500 εγκλωβισμένοι


Η διοίκηση του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς έχει διαθέσει τρεις επιβατικούς σταθμούς για την προσωρινή φιλοξενία των μεταναστών και προσφύγων, στους οποίους βρίσκονται περίπου 2.500 άτομα.

Στην πύλη Ε2 αναμένεται να εγκατασταθούν δύο μετακινούμενα προκάτ σπίτια προκειμένου να δημιουργηθεί συντονιστικό όργανο για την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των μεταναστών και των προσφύγων, υπό την εποπτεία του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά, που ήδη έχει διαθέσει με δικά του έξοδα εθελοντές γιατρούς επί 24ωρου βάσεως.

 

 

πηγή: https://www.thepressproject.gr/