ΔΟΕ: Συνέχιση του αγώνα για την υπεράσπιση του Δημόσιου Σχολείου, ενάντια στην κατηγοριοποίηση σχολείων, μαθητών κι εκπαιδευτικών. Ενάντια στην αντιεπιστημονική – αντιπαιδαγωγική ατομι-κή αξιολόγηση του ν.4823/21

2023-02-27 10:06

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

 

               Η μεγαλειώδης συμμετοχή του κλάδου στην πανεκπαιδευτική απεργία και τις κινητοποιήσεις της 15ης Φεβρουαρίου 2023, σηματοδοτεί την αποφασιστική συνέχιση του αγώνα για την υπεράσπιση του Δημόσιου σχολείου και της Δημόσιας Παιδείας, ενάντια στους νόμους της εμπορευματοποίησης, της χειραγώγησης, της κατηγοριοποίησης και του αποκλεισμού.

Από άκρη σε άκρη σε όλη τη χώρα το σχολείο του επιθεωρητισμού έκλεισε, για να μείνει ανοιχτό το κοινωνικό αγαθό της γνώσης των μαθητών μας, η παιδαγωγική μας υπόσταση, η εργασία μας και η δημοκρατική λειτουργία των σχολείων.

               Συνεχίζουμε τον αγώνα μας, οργανώνουμε τα επόμενα βήματα.

               Στο πλαίσιο του αγώνα για την αποτροπή της υλοποίησης της αντιεπιστημονικής – αντιπαιδαγωγικής ατομικής «αξιολόγησης» του ν.4823/21, το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. αποφάσισε τα παρακάτω:

  • Συνεχίζουμε την απεργία-αποχή από τις διαδικασίες που προβλέπονται από τον νόμο 4823/21 και από την Υπουργική Απόφαση 9950/ΓΔ5 ΦΕΚ 388/27-1-2023 και αφορούν όλα τα εξωδιδακτικά καθήκοντα σχετικά με την ατομική αξιολόγηση (συναντήσεις με Συμβούλους Εκπαίδευσης, ενημέρωση ατομικού φακέλου, κατάθεση έκθεσης αυτοαξιολόγησης κ.τ.λ.), καλύπτοντας πλήρως όλους τους συναδέλφους τους οποίους καλούμε να  συμμετέχουν στην απεργία – αποχή. Όλοι οι συνάδελφοι σε όλα τα σχολεία υπογράφουμε  τη δήλωση συμμετοχής.

  • Συμμετέχουμε στις στάσεις εργασίας που έχει κηρύξει το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. σε συνεργασία με τους Τοπικούς Συλλόγους, προκειμένου να είναι καλυμμένοι όλοι/όλες οι συνάδελφοι από κάθε άλλη διαδικασία της ατομικής αξιολόγησης που προβλέπεται εντός διδακτικού ωραρίου (π.χ. δειγματικές διδασκαλίες).

  • Συνεχίζουμε να πραγματοποιούμε τηλεδιασκέψεις του Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. με Συμβούλους Εκπαίδευσης των περιοχών όπου ξεκινάει η διαδικασία καθώς και αντίστοιχες τηλεδιασκέψεις με τους νεοδιόριστους εκπαιδευτικούς.

  • Αναδεικνύουμε και δημοσιοποιούμε τις θέσεις του κλάδου σε συνέχεια της επιστολής που έχει ήδη σταλεί προς τους γονείς των μαθητών μας, με σποτ στο διαδίκτυο, το ραδιόφωνο, την τηλεόραση κλπ.

  • Συνεχίζουμε τον προγραμματισμό συναντήσεων με τα κόμματα της Βουλής ώστε να πάρουν σαφή θέση επί του ζητήματος.

  • Προχωράμε σε πραγματοποίηση νέου κύκλου Γενικών Συνελεύσεων των Σ.Ε.Π.Ε. μέχρι 10/3, με εισήγηση για νέα 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση (σε συνεννόηση  με την Ο.Λ.Μ.Ε.) το δεύτερο δεκαήμερο του Μαρτίου και πραγματοποίηση Ολομέλειας Προέδρων τη Δευτέρα 13 Μαρτίου στη Θεσσαλονίκη, με παρουσία των προέδρων σε κινητοποίηση στο Γραφείο του Πρωθυπουργού στο Διοικητήριο στις 17:00. Σε αυτές τις Γενικές Συνελεύσεις θα συζητηθεί και το θέμα της σύναψης Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας με πρωτοβουλία της Δ.Ο.Ε.

  • Προχωράμε σε συντονισμό με την Ο.Λ.Μ.Ε. και την Ο.Ι.Ε.Λ.Ε. σε δράσεις ανάδειξης των θέσεών μας για το ζήτημα της αξιολόγησης και με τον προγραμματισμό εκδηλώσεων στις έδρες των Παιδαγωγικών Τμημάτων σε συνεργασία με τη Σύνοδο των Προέδρων των Παιδαγωγικών Τμημάτων όπου θα αναδειχθεί η επιστημονική άποψη για το ζήτημα.

  • Πραγματοποιούμε μεγάλη συναυλία σε συνεργασία με τους καλλιτέχνες με τους οποίους συμπορευόμαστε σε χρόνο που θα ανακοινωθεί το αμέσως επόμενο διάστημα.

  • Πραγματοποιούμε συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την απαράδεκτη «επιμόρφωση» των νεοδιόριστων και τους, επίσης απαράδεκτους, όρους με τους οποίους πραγματοποιείται, στο Ι.Ε.Π. τη Δευτέρα 6 Μαρτίου 2023 και ώρα 2 μ.μ.

 

Με ενότητα και αποφασιστικότητα

συνεχίζουμε τον αγώνα, όλοι μαζί,μέχρι την τελική νίκη