ΔΟΕ: Συνδικαλιστική ενημέρωση των εκπαιδευτικών στα σχολεία

2018-04-06 10:31

Έπειτα από τις καταγγελίες Συλλόγων Εκπαιδευτικών Π.Ε. για φαινόμενα παρεμπόδισης της διαδικασίας της συνδικαλιστικής ενημέρωσης των εκπαιδευτικών στα σχολεία, το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. επισημαίνει πως αποτελεί αναφαίρετο δικαίωμα και κατάκτηση του συνδικαλιστικού κινήματος η ενημέρωση όλων των συναδέλφων των σχολικών μονάδων από τους εκλεγμένους εκπροσώπους τους (μέλη Δ.Σ. Συλλόγων, αιρετούς κλπ) στο χώρο του σχολείου.

 

Φαινόμενα άρνησης εισόδου ή παρεμπόδισης για ενημέρωση των συναδέλφων, από όπου κι αν προέρχονται, δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτά από το οργανωμένο εκπαιδευτικό κίνημα και είναι καταδικαστέα .

 

Σοβαρότατες είναι οι ευθύνες του Υπουργείου Παιδείας για τα φαινόμενα αυτά καθώς με την εγκύκλιο «Λειτουργία Δημοτικών Σχολείων για το σχολικό έτος 2017-2018» και την αντίστοιχη για τη λειτουργία των Νηπιαγωγείων ανοίγει ζήτημα μη ελεύθερης εισόδου των συνδικαλιστικών οργανώσεων στα σχολεία συναρτώντας την από την προαπαιτούμενη συνεννόηση με τη διεύθυνση του σχολείου. Τα τελευταία κρούσματα δυστυχώς επιβεβαιώνουν όσα, έγκαιρα, είχε διαπιστώσει το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. με ανακοίνωσή του (αρ.πρ. 127/8-9-2017) και επιβάλλουν τη γραπτή αναίρεση της παραπάνω απαράδεκτης ρύθμισης.